Lauantai-aamun luksusta, juuri ennen h-hetkeä.

Vietin tänään aamutuntien laatuaikaa. Ohjelmassa olivat ystäviemme häät, ja hyppäsimme kimppakyytiin jo aamuhämärissä, seitsemän jälkeen. Puolitutuista koostuva hääbändi hurautti paikkakunnalle autolla, ja päätimme täyttää auton tyhjät paikat ja säästää matkakustannuksissa. Bändi meni ajoissa treenaamaan ja tämä tietenkin tarkoitti sitä, että söimme aamupalaa Helsingissä auringon noustessa ja Mikkelin päädyssä haahuilimme muutaman tunnin turhanpanttina. Ja siltikin aamu tuntui luksukselta: jälkiuunileipää nukkuvassa Helsingissä lauantai-aamuna ja verkkaistakin verkkaisempaa hiustenlaittoa, meikkausta ja kynsienlaittoa Mikkelissä.
Häät pidettiin upseerikerholla ja aamupäivä paistoi suurista ikkunoista sisälle. Asetin peilin ikkunalaudalle ja rutiininomaisesti töpöttelin kaikki meikkitökötit suhteellisen nätisti naamalleni. Vaaleat ripsi- ja kulmahapsuni saivat juhlamuudin. Yön-yli-nukutut kiharat sopivat enemmän kuin hyvin rennonsotkuisen kiharanutturan tekoon. Ei tarvinnut kuin nostella suortuvia ylös ja sujauttaa pinnejä sekaan. Useimmiten en koe suuria nautinnonhetkiä meikki- tai kampauspöydän äärellä, mutta tänä aamuna hyrisin mielissäni. Harvinaisen kaunis miljöö tekee ihmeitä.

Viimeisissä kuvissa on vielä vähän etukäteiskuvia juhla-asustani: kirpputorilta löytynyt kulta-musta mekko ja mustaksi värjätyt hääkenkäni. Tuntuu hassulta keskittyä omaan juhlapukeutumiseen, vaikka häissä vieraiden asut eivät todellakaan merkitse mitään hääparin rinnalla. Ehkä sitä kuitenkin saa välillä nauttia siitä, että voi panostaa ja laittaa juhlavermettä ylle, vaikka ei olisikaan itse juhlahumuttaja.

Palaan häihin vielä suuremman kuvasaldon kanssa. Nyt ajamme tasaisen rauhallisesti kohti kotia. Suomi on pimeä ja auto täynnä. Etupenkillä puhutaan musiikista, takapenkillä nukutaan. Taidan liittyä jäkimmäisten joukkoon.

Eikun vielä yksi asia! Huomenna on viimeinen päivä äänestää videotani Muotikuutio.fi:ssä. Käyppä kurkkaamassa ja laita peukku mulle plakkariin, jos video miellyttää. Kiitos.

Hyvää yötä,
Henriikka

17 kommenttia

 1. Anonymous 7.4.2013

  ohoh sullahan on jo reilut 400 ääntä, mutta vielä tarvisit aika paljon voittoon… oot nyt ehkä neljäs tai viides (?) :-))) siis onko niiin että kymmenen eniten saannutta saa palkinnot ja niistä tuomarit valitsee sen sopivimman, vai että se joka on saanut eniten ääniä niin myös pääsee siihen festari juttuun? koska sulla oli meinaa paljon parempi ja aidompi video, ku tolla jolla on yli1000….

  Vastaa
  • Anonymous 7.4.2013

   eiku sul oliki 3 vaille 500 :D

   Vastaa
  • Henriikka 7.4.2013

   Nyt on pikkuisen yli 500. Mutta voittajaa ei siis valita suoraan sen perusteella, kuka on saanut eniten ääniä. Äänet antavat olettaakseni jonkunmoista osvittaa, mutta eivät ratkaise kuin ainoastaan tuon, kuka voittaa muotia itselleen.

   En menisi vertailemaan videoita. Minusta tuo Sitan video on valloittava. Tein parhaani ja katsotaan, mihin se riittää. Toivottavasti festareille asti.

   Vastaa
 2. Anonymous 7.4.2013

  Hei miten sä värjäsit noi sun hääkengät? :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.4.2013

   Vein hääliikkeeseen (Stilissima Helsingissä), värjäys maksoi muistaakseni 30 euroa ja värin sai itse valita. Tämä ei taida toimia kuin satiinipäällysteisiin kenkiin.

   Vastaa
 3. Ellu-Kana 7.4.2013

  Oi olipas herttaisia kuvia :)

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Kiitos kovasti paljon. Paikkakin oli herttainen.

   Vastaa
 4. Anonymous 7.4.2013

  Erittäin kaunis nuttura! Oi, kunpa minäkin osaisin…

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Kokeilemaan vaan. Ensin kiharat ja sitten pinnejä sekaan. Itsekin olin pari vuotta sitten hiusjuttujen kanssa täysisukka.

   Vastaa
 5. Nyrha 7.4.2013

  Ihania kuvia!

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Kiitän suuresti. Sinua ja Jannea, joka aina jaksaa kuvata tätä samaa vanhaa naamaa.

   Vastaa
 6. Saara 7.4.2013

  Niin kaunis kampaus! :3

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Kiitoksi paljon Saara. Se toimi juhlakampauksena kyllä mitä parhaimmin.

   Vastaa
 7. kaija 7.4.2013

  voi miten ihana blogi, pakko jäädä seuraamaan!

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   Voi ihanaa kiitos. Ja tervetuloa tänne sekalaiseen joukkoon.

   Vastaa
 8. mie~ 8.4.2013

  voi että. sie olet kyllä ihan hirmuisen kaunis.
  ja tuo raitapaita. voit asettaa sen samaan pakettiin farkkujeni kanssa! ;) kiitos.

  Vastaa
  • Henriikka 12.4.2013

   UIJUI! Raitapaitaa en laittanut, mutta farkut lähti postissa tulemaan. Toivottavasti löytävät sinut. Ilmoitathan, jos niitä ei ala kuulumaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.