Tarpeettomalle pääsiäislomalle!

Olen Onnibussissa. Kuuntelen loopilla Mikael Gabrielin ja Isac Elliotin ”Liikaa sussa kii”. Sinänsä huvittavaa, että mietin näkeeköhän takana istuvat mitä oikein kuuntelen, kun kuitenkin kirjoitan sen myös näin julkisesti kaikille. Pitää varmaan vaihtaa kohta biisiä, sillä kohta aloitan laulun.

Piti lopettaa Aleksanteri Hakaniemenkin kuuntelu, kun tajusin salilla juoksumatolla kiskovani hyvällä volyymilla: ”Mä oon niin sekaisin, et pysyisitkö sä mun perässä? Mä ooooon niin sekaisin, et tiedä mitä sul on edessä…”

Luulen, että pahin juoru minusta syntyisi, kun kuuntelemani biisihistoria valuisi julkisuuteen.

Suuntana on Saimaa. Otan irtioton kylpylä-hotelli Järvisydämessä, kunnes huomenna aamupäivällä veikka ja sisko tulee hakemaan autolla, ja ajamme yhdessä vanhempien luokse pääsiäisen viettoon.

Pääsiäisloma on ollut suosikkini jo pitkään. Hiljainen viikko, pitkä viikonloppu perheen ja rakkaiden ystävien kanssa. Hyvää ruokaa, muutama viinilasillinen, pitkiä unia ja reilusti ulkoilmaa.

Virallista lomaahaan minulla ei välttämättä tule yrittäjänä olemaan enää koskaan, mutta kun ympärillä lähes kaikki lomailevat, niin omaakin tehokkuustasoa voi laskea reilusti riman alle.

Toisaalta, on ensimmäinen pääsiäisloma vuosiin, jota en ole odottanut. En ole uupunut enkä tauon tarpeessa. Toivon mukaan pystynkin nyt ja tulevaisuudessa rakentamaan paremmin elämäni niin, etten mahdollisilla lomilla rojahda sohvalle yliväsyneenä ja nuku viikkoa putkeen. Parasta, jos loma voi olla virkistykseksi ja inspiraatioksi, ei pelkästään lepoa varten.

Nyt pakko keskittyä taas Mikkeen ja Ikkeen, kun on (täysin aiheeseen sopimattoman) kertsin aika: ”Sä haihduit hiljaa pois, kun aika parantaa, mut mietin aina sua kun joku muu mua koskettaa…”

Rauhaa ja iloa pääsiäislomaan.
-Henriikka

mekko/Georgian tuliainen, takki/Minimum, housut/second hand, kengät/Vagabond

Kuvat: Dorit Salutskij

10 kommenttia

 1. Sara 13.4.2017

  Mä oon kuunnellut tuota samaa biisiä myös loopilla viimeiset kaks viikkoa! Se on ihana! <3

  Vastaa
 2. Sanna 13.4.2017

  Ihana postaus, sai niin hymyn huulille! :) Parasta on, kun voi vaihtaa vapaalle ja keskittää ajatukset täysillä Mikkeen ja Ikkeen.

  Ihanaa pääsiäisen aikaa!

  Vastaa
  • Henriikka 23.4.2017

   Voi kiitos kovasti Sanna. Ihanasti kirjoitettu.

   Vastaa
 3. Dorit 13.4.2017

  Ihanaa epälomaa, oot ihana!

  Vastaa
 4. Emmi 13.4.2017

  Samaistun niin hyvin tuohon loman ”tarpeettomuuteen”. Freelancerinä tuntui aina oudolta lähteä lomalle, koska en ollut uupunut enkä siksi juurikaan tuntenut ansainneeni lomaa (aivan älytön ajatus sinällään – aivan kuin loman ainoa tarkoitus olisi olla pitkän ja näännyttävän työrupeaman lopussa häämöttävä lepohetki). Nyt kokopäivätöissä haikailen jatkuvasti lomalle pääsemisen perään…

  Vastaa
  • Henriikka 23.4.2017

   No niinpä, aivan hassu tunne. Mutta toisaalta aika kivaakin. Ehkä saa myös lomasta enemmän irti, kun ei tarvitse ensimmäisiä päiviä kuluttaa siihen, että koomailee kaiken väsymyksen pois. Saa mennä suoraan siihen rentoon lomailutunnelmaan.

   Aurinkoa sun kevääseen ja tsemppiä töihin!

   Vastaa
 5. Saila 14.4.2017

  Vaikka pidänkin itseäni valistuneena musiikki-ihmisenä, mun salaisilla playlisteillä on sellaisia helmiä kuin Aikakoneen Odota, Dj Bobon Somebody dance with me ja E-Typen Angels crying… Että kyllähän tätä hienoa biisihistoriaa kertyy yhdelle jos toisellekin :D

  Vastaa
  • Henriikka 23.4.2017

   Eikä, miten hyvä. Me juuri pääsiäisenä mökkitalkoissa kuunneltiin täysillä iskelmää ja haravoitiin Aikakoneen Odota:n tahtiin. Ihan mahtavaa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.