Missä matkustin vuonna 2013?

Olen huomannut, että pääkoppani hahmottaa vuoden kulkua hivenen epätavalliseen tapaan. En ajattele kovin tarkasti vaihtuvia vuodenaikoja, en eteenpäin rullaavia kuukausia. En pysy välttämättä laskuissa, mikä päivämäärä oli, kun jotain tapahtui. Lähihistorian tajuani rytmittää pitkälti missä ja milloin olen matkustanut.

IMG_8927_2IMG_8487_2 IMG_8712_2

En ole kovin tarkka rahankäyttäjä, mutta systeemaattista säästöä harrastan kahta tarkoitusperää varten: omaan asuntoon ja matkustamiseen. Näitä matkoja odotetaan kuin kuuta nousevaa ja muistellaan jälkeen päin ilolla, riemulla ja kaipuulla.

Vuonna 2012 sain poikkeuksellisen upean reissuvuoden, kun saman vuoden sisään sain käydä New Yorkissa, Lontoossa ja Tansaniassa. 2012-2013-vuodenvaihteen vietimme Thaimaassa. Tammikuun lopulla, kotiin palatessa kaventunut kukkaro sai aikaan haikean päätöksen, että loppuvuosi kuluisi reissuitta. Uskomattomana onnenpotkuna Lily kuitenkin valitsi meidät reilibloggaajiksemme ja junailimme kuukauden päivät ympäri Euroopan maita ja mantuja. Mahtuipa loppuvuoteen sitten vielä Tukholman visiittikin.

IMG_9657_2IMG_9116_2IMG_9850_2IMG_9777_2

Tästä vuodesta saatan helposti ajatella aikakäsitteillä Thaimaan jälkeen, reiliä ennen tai reilin jälkeen. Saatan viitata parin vuoden taakse käsitteillä sinä vuonna kun asuin Etiopiassa tai samoihin aikoihin kuin Nykin reissu. Muistan aikuisikäni vuodet matkojen avulla, reissumuistoilla ja tulevaisuuttani hahmotan samalla tavalla matkaunelmien mukaan.

Joku käy viikottain ulkona syömässä tai panostaa pääsiäisenä lampaanviuluun. Joku laittaa huntteja uuteen joogamattoon ja toiset ostavat kotiteatterin. Meillä säästetään reissuihin. Aina ja koko ajan, pikkuhiljaa. Ei sellaisella fanaattisuudella, ettei arkeen jäisi välirahaa, mutta kuitenkin unelmat takaraivossa.

img_0101_ img_0118_ img_7478__0img_0323_

Vuonna 2014 toivoisin pääseväni Islantiin. Voi kuinka paljon sitä toivonkaan! Haaveissa kiiltävät myös interrail vain Irlannin ja Brittien sisällä ja uusi matka New Yorkiin. Näiden huutavien haaveiden rinnalla kulkevat myös ajatukset Kanadasta, Etelä-Amerikasta ja Ranskan pikkukylistä. Näiden lisäksi haluisin nähdä muun muassa kaiken.

img_7188_img_8336_junakuva_

Lähden kuitenkin liikkeen Islannilla. Aukikirjoitettujen asioiden on tapana alkaa toteuttaa itse itseään. Niinpä kirjoitan, että tahtoisin ensi vuonna Islantiin. Sen lisäksi haluan viettää enemmän aikaa luonnossa, telttaillen, vaeltaen ja meloen. Meillä on trangiakin.

Haluaisin myös jakaa teille vielä tänne blogin puolelle vuoden 2012 matkasta Tansaniaan. Sain kirjoitettua kaksi juttua, mutta kuvien jäädessä kovalevylle, jäivät jututkit.

Unelmat, ottakaa tuulta allenne. Minua ei lainkaan hattaisi.

-Henriikka

Vuoden 2013 reissujuttuja:

– Thaimaan jutut:
Lippu Bangkokiin ja takaisin
Elämäni riippumatossa
Thaimaan viimeiset retket

– Reilijutut:
Lily matkustaa

– Ruotsin miniloma:
Loma länsinaapurissa

Vanhempia reissujuttuja löytyy täältä selaamalla.

14 kommenttia

 1. Veera 30.12.2013

  Minulla on ihan samanlainen aikakäsitys. Aika luksusta kyllä, kun voi rytmittää vuosia matkojen mukaan. Mutta kuten sanoitkin, muualta tingitään. Islanti on top 1 myös mulla (sanottu nyt täällä internetissä ääneen).

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   Se on kyllä eriluksusta. Melkein hävettävän luksusta. Mutta Islanti, siinä unelma. Pidetään siitä kiinni.

   Vastaa
 2. Naava 30.12.2013

  ooh ihana Islanti. Ottakaa minut mukaan! :D minäkin tahtoisin matkustella.

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   Kyllä sinä ehdit vielä matkustaa, ei hätää. Sulla on vielä monia, monia vuosia.

   Vastaa
 3. Annita 30.12.2013

  ”Näiden lisäksi haluisin nähdä muun muassa kaiken.” Ihana! Islanti olisi kyllä Norjan rinnalla ihan huippu! One day :) Mainiot kuvat olet valinnut tähän, tuli ihan superhyvä mieli (ja matkakuume!) näistä! :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   Voi Norja! En ole koskaan sielläkään käynyt, paitsi ihan vauvana. Kiitos ihanasta kommentista.

   Vastaa
 4. Birgit 30.12.2013

  Upeat kuvat, alin on musta paras. Rohkeaa tehdä blogia tällä sun otteella, ei mitään pelkkää poseeraamista vaan mukaan mahtuu mutrusuut ja jäätävä virnistys! Kaunista!

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   Kiitos! Alin oli myös aikamoinen tilanne! Olisitpa vaan nähnyt.

   Ja kyllä, ne täysin tosissaan otetut kuvat eivät tähän blogiin sovi. Ei me olla mitään still-kuvia.

   Vastaa
 5. Nunnu 31.12.2013

  ”En enempää pyydä kuin kaiken, kai sen verran toivoa saa?” :)

  Vastaa
 6. laima 31.12.2013

  ihana merkintä. upeaa uutta vuotta teille!

  Vastaa
  • Henriikka 3.1.2014

   Kiitos Laima. Upea reissuvuosi takana, toivottavasti edes puoliksi yhtä upea edessä. Kuin myös itsellesi!

   Vastaa
 7. ee 1.1.2014

  minulla alkaa olla matkasäästöt jo koossa. en vain vielä tiedä minne sitä lähtisi !

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.