Onnellinen yhden hengen aamiainen

Kaupallinen yhteistyö: Earth Control & Asennemedia

Saimme pyörittää kotonamme aamiaisrutiinejamme muutaman vuoden ajan, ennen kuin tajusin sen olevan jotain poikkeuksellista. Syömme lähes joka aamu aamiaista yhdessä, ja aamiaiset ovat keskenään identtiset. Jos toisella on puolukkasmoothie, niin toisellakin on. Jos syödään puuroa, niin sitten syödään.

Yhteiset aamut ovat arjen ja parisuhteen voimavara, mutta niiden arkisuuden vuoksi tuntuu toisinaan luksukselta syödä aivan ylhäisessä yksinäisyydessä.

Janne nappasi nämä kuvat muutama päivä ennen reissua. Hän oli juuri lähdössä töihin ja tsekkaili kateellisena tarkoin harkittua, yhden hengen aamiaiskattausta.

Mistä onnellinen yhden hengen aamiainen koostui? Kahvista, keltaisesta smoothiesta ja soijajugurtista päällysteineen.

Keltaisen smoothien pohjana käytin chiageeliä, jonka olin tehnyt Earth Controlin chiasiemenistä. Geeli syntyy helposti seuraavasta reseptistä: 1 osa chia-siemeniä, 9 osaa vettä. Sekoita ja anna tekeytyä 15 min. Veden tilalta voi käyttää myös esim. mantelimaitoa. Smoothien voi hurauttaa sitten tavallisesti blenderissä loppuun hedelmineen, marjoineen, geeleineen, kaikkineen.

Vihreässä kulhossa oli pohjalla soijajugurttia, jonka päälle olin lusikoinut mangopaloja. Kaiken päälle kaadoin Earth Controlin uutuussekoitusta, Breakfast Crunchia, joka koostuu kuivatuista auringonkukansiemenistä, kookoksesta, ananaspaloista ja karpaloista.

Täällä reissussa olen ymmärtänyt, miten tärkeänä pidänkään reilua, ravitsevaa aamiaista. Nutella riisikakun päällä ei suuresti lämmitä, eikä kahvi omineen, olisi se sitten miten hyvää tahansa.

Toisaalta kyllästyn vikkelästi ja haluan aamiaisiin vaihtelua: smoothieita, jugurttiannoksia, leipää, kananmunaa eri muodoissa, vihanneksia, hedelmiä… puolukkasmoothie on varmaan se, johon on vaikein kyllästyä.

Earth Controlin tuotteissa värikoodit kertovat eri käyttötarkoituksista. Yllä nähdyn Breakfast Crunchin sininen etiketti kertoo lisuke+aamiaisvalikoimasta. Vihreä etiketti (kuten yllä chioissa) sopii salaattiin ja ruuanlaittoon, ja oranssi väri kertoo snack- ja on the go -tuotteista. Reseptiikkaa tuotteista löydät heidän Facebook-sivuiltaan.

Täällä vietettiin juuri USA:n itsenäisyyspäivää (Happy July 4th!) ja söimme vähän spesiaalisisti seattlelaisten hostiemme kanssa brunssia vasta kymmenen jälkeen. Mitä kärvistelyä olikaan kestää niin pitkään! Brunssi oli meksikolainen salsa-munakas-lautanen ja niin hyvää kuin se olikin, kaipasin kovasti tutun harmaan sohvan nurkkaan mutustamaan jotain vähän vähemmän cheddaria tihkuvaa.

Onnellisia aamiaisia ja aurinkoa heinäkuuhun!

-Henriikka

10 kommenttia

 1. Susanna 5.7.2017

  Puolukkasmoothie kuulostaa todella hyvältä! Saako reseptiä? :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.7.2017

   Mitään uskomattoman mullistavaa reseptiä mulla ei oo sulle antaa, mutta useimmiten meidän puolukkasmoothieihin laitetaan puolukkaa, jotain kasvipohjaista maitoa tai jogurttia ja vähän banaania makua pehmentämään. Niin hyvää ja simppeliä!

   Vastaa
 2. Emilia 5.7.2017

  Ihanan värinen neule! Minkä merkkinen se mahtaa olla? :)

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2017

   Kiiiiitoskiitoskiitos. Oon ostanu sen Kööpenhaminasta kirpparilta, mutta alunperin neule on H&M miesten puolelta. Täyttä villaa ja tuntuu niin ihanalta päällä :-)

   Vastaa
 3. Kaisa 6.7.2017

  Ihailen sinun rohkeutta olla ihminen ja tehdä päätöksiä omalla tavallasi. Tulee sellainen tunne, että sinä oot selvillä siitä, kuka oot. Ja pidät siitä.

  Vastaa
  • Henriikka 7.7.2017

   Hei Kaisa, miten ihanasti sanottu. Tulipa hyvä mieli. En mä ihan aina oo täysin vakuuttunut omasta itsestäni, mutta siihen kuitenkin olisi pyrkimys. Musta on tosi tärkeetä, että osaa pitää itsestään. Muuten on vähän vaikea iloita omasta elämästä.

   Ihania kesäpäiviä sulle.

   Vastaa
 4. ElisaV 9.7.2017

  ihanat kuvat, ihana stailaus! saanko udella, mistä sohvapöytä? upea

  Vastaa
  • Henriikka 10.7.2017

   Kiiiiitos Elisa. Sohvapöydän oon ostanut Ikeasta jokunen kuukausi sitten. En oo siitä itse ihan täysin vakuuttunut lämpimän sävyn vuoksi, mutta on se parempi kuin ei sohvapöytää ollenkaan.

   Vastaa
 5. Heidi 12.7.2017

  Onnellisen näköinen olet :) Ja ihana kartta seinällä!

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2017

   Ja onnellinen oon ihan oikeastikin :-) Mukavaa kuulla, että se näkyy kuvissa.

   Maalaus on Jenniemilia Designin. Aivan uskomattoman kaunis tekele.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.