Kahden kodin välissä (+ vaatearvonta)

Kaupallinen yhteistyö: Nanso, sis. arvonnan

Olen elänyt kahden kaupungin elämää nyt kaksi ja puoli kuukautta. Maanantaina alkoi yhdestoista kouluviikko. Näin ollen nämä yksitoista viikkoa minulla on ollut kaksi kotia: toinen kotimme Helsingissä ja toinen täällä Tammelassa.

Helsingin kotimme on 43-neliöinen kompakti keskustakoti, jossa on vihreä katto, valkoiset lankut ja aina kahvia keittimeen. Pieni ja tärkeä mies nukkuu nyt lähes joka yö yksin tuplakokoisen peiton alla, mutta onneksi pääsen välillä viereen tyhjää paikkaani täyttämään.

Tammelan kotimme on solumökki, joka ei aivan hivele esteettistä silmääni ja jota en ole lainkaan sisustanut, mutta jossa on turvallista ja kotoisaa, ja jonka sähkölaskuun kuuluu saunan lämmitys.

Kummassakin kodissa on hyvä olla.

Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta, Tammelan kotimme edestä ja kotikadultamme (kuvitella, että se on hiekkaa!) Päällä on Nanson uutuuksia: pidempi ja lyhyempi mustavalkoinen kuviosadetakki, punainen pooloneule (i-ha-na) ja pidempi, vaaleanpunainen neuletunika.

Elämääni on muodostunut rutiineita. Maanantaisin koulu alkaa 09:15, tiistaista torstaihin 08:15 ja perjantaina on lähes aina etäpäivä. Koulu loppuu aina klo 15:45, paitsi torstaisin tuntia aiemmin. Matkustan Helsingistä tai muista viikonloppuvietoista takaisin Tammelaan sunnuntai-illalla tai aikaisin maanantaiaamuna. Aina on ollut kiva palata.

Koulun jälkeen kirjoitan blogia, editoin kuvia, vastailen sähköposteihin – työ vie yllättävän paljon aikaa illoistani. Sen lisäksi yritän ulkoilla ja urheilla, rentoutua kotona. Kauppareissukin kestää aina ainakin tunnin, joten sillekin on otettava aikansa kerran viikossa. Sitten on uutena maanantaiperinteenä illallinen kämppisten kanssa ja kaikki mahdollinen muu yllätyksellinen: sieniretket, ratsastustunti, synttärijuhlat ja rantasauna, jonka saamme onneksemme varata käyttöömme joka viikko.

Aloin kutsua Tammelan kotia heti kodiksi. Ajattelin siitä muodostuvan itseä toteuttava ennuste: jos kutsun sitä kodiksi, se alkaa tuntua kodilta. Pari viikkoa sana tuntui suussa oudolta, mutta yllättävän äkkiä totuin siihen. Nyt tämä koti tuntuu enemmän kodilta kuin Helsingin kotimme, vaikka koenkin siitä toisinaan vähän huonoa omatuntoa. Tuntuu jotenkin epäreilulta myöntää ääneen, että koen vähemmän kodiksi paikan, jossa Janne asuu. Mutta olen vähän sellainen, että kodiksi tuntuu muodostuvan se paikka, missä vietän aikaani eniten, enkä koe sen liittyvän parisuhteen tilaan. Meillä menee hyvin.

Ystävät ja perheenjäsenet saattavat kyllä edelleen yllättyä:

”Lähden sunnuntaina kotiin!”
”Aijaa! Eikö sulla ole koulua?”
”Eikun meen siis nimenomaan Tammelan kotiin.”

Kaikkein raskainta on vaihtaa paikkaa, kun samalla joutuu vaihtamaan sellaista henkistä tilaa. Saatatte itsekin tunnistaa sen olon: pitkän kesämökkiviikon jälkeen takaisin työarkeen, rantalomalta paluu kaupungin hälinään tai toisaalta hälinän keskeltä erämaamökin tuskaiseen hiljaisuuteen. Jollain tavalla mieli on aina koetuksella, kun vaihdan reilun tunnin ajomatkan aikana ääripäästä toiseen, keskeltä metsää ihan kantakaupungin ytimeen. En olisi voinut kuvitellakaan, miten paljon se vie voimia.

Tammelassa tuoksun usein savulta, kuljen kuorivaatteet ja trikoot päällä, meikkaan ehkä joskus torstain kunniaksi ja kuljen jämptisti lukujärjestyksen mukaan. Helsinkiin päästyäni minua odottavat klubikeikat, työpalaverit, brunssit ja illanistujaiset ystävien kanssa, syyspiknikit Kaivarissa ja ihanat illalliset ihanissa ravintoloissa. Mukavannäköiset ruokafillaristit tuovat pitsaa kotiin ja olen häkeltynyt: Tammelan kotiimme ei varmaan edes pysty tilaamaan ruokaa! Sushia saa lähimpänä Forssan Prismasta, jos ajaa parikymmentä kilometria.

Kaiken lisäksi Helsinki-aika on aina spesiaalia: on otettava hetkistä irti ja nautittava ennen uutta kouluviikkoa. On näissä kahdessa kodissa tosiaan melkoinen ero.

Kaiken kaikkiaan syksy ja opiskelijaelämä ovat alkaneet paremmin kuin hyvin. En olisi voinut kuvitellakaan, kuinka en ainoastaan totu, vaan suoraan rakastun rutiineihin – siihen, että joku päättää monta asiaa puolestani.

Välillä mietin, palaanko koskaan Helsinki-elämääni. Palaanko koskaan kaupunkiin. Mutta ainakin tällä hetkellä minulla on sellainen metsäyliannostus päällä, etten malta odottaa, että pääsen torstaina keskustakotiini. Aion pujottaa jalkaani korkeimmat ja epäkäytännöllisimmät korot ja juosta mukulakivikatuja niin, että kannat katkeavat. Aion kiskoa ratikalla rinksaa. Aion tilata pitsaa kotiin, vaikka oikeastaan tekisi mieli kävellen hakea. Aion ränkätä oviporttiamme, luuhata porttikongissa, istua iltaa kantakuppilassa ja tilata take away -kuppiini vuoronperään kaikki erikoiskahvit, vaikka oikeastaan kaipaisin sitä ihan tavallista.

En aio koko syysloman aikana laittaa päälleni yhtäkään savunhajuista vaatetta. Aion tuoksua ruusuilta ja urbaaneilta unelmilta. Voi tosin olla, että kolmannen päivän kohdalla tajuan, että olispa ihana päästä metsään rauhoittumaan.

Nanson vaatteet kuvissa:
Asu 1: vaaleanpunainen Villis-neuletunika, pitkä Hippu-sadetakki
Asu 2: kirkkaanpunainen Villis-neulepusero, Hippu-sadetakki, Hippu vedenkestävä selkäpussi

Syksyinen vaatearvonta:

Kirjoita kommenttiboksiin vapaavalintaiset syysterveisesti. Vastanneiden kesken arvotaan kaksi voittajaa, jotka saavat valita vapaavalintaiset Nanson tuotteet itselleen. Jätä vastauksesi 16.10. mennessä. 

-Henriikka

329 kommenttia

 1. Terhi 9.10.2018

  Ihanaa että joku muukin rakastaa metsää ja luontoa, mutta nauttii myös kaupungin aromeista. Molemmista kannattaa nauttia jokaisena vuodenaikana. Ihanaa syksyä ja terkut Kouvolasta🙂

  Vastaa
  • THINA 11.10.2018

   kylläpä on ihanan syksyiset kuvat! ei sen syksyn tosiaan tarvitse olla joku ”mörkö” , voihan sen kääntää nautinnoksikin!!

   Vastaa
  • Pirjo 11.10.2018

   Kyllä on ihania kuvia. Noissa vetimissä lastenlasten kanssa kevyeen syyssateeseen ulkoilemaan. Tulisi varmasti kiva olo❣️Ihania syyspäiviä kaikille🤗 Pirjo

   Vastaa
 2. Mikael 9.10.2018

  Hei, tsemppiä arjen kuvioihin! Ihana päästä nauttimaan raikkaista syyssateista 🌧

  Vastaa
 3. Riikku 9.10.2018

  Ihanat syysterveiset Rovaniemeltä! Kiva lukea tuosta kahden kodin elämästä ja kuinka siihen tottuu ja tavallaan ei. Itsellä samantapainen tilanne paitsi minä olen se joka jää sen ylisuuren peiton alle nukkumaan kun toinen reissaa sinne toiseen kotiin ja palaa aina savunhajuisena vaelluskengissään ja villapaita päällä.

  Vastaa
 4. Heidi 9.10.2018

  Asu 2 on kyllä tosi ihana! Sen haluaisin ;)
  Ihania ajatuksia ja vertailuja kahden kodin välillä!
  Onnea ja tsemppiä kahteen kotiisi!

  Vastaa
 5. Mari 9.10.2018

  Ihanaa syksyä ja tsemppii opiskeluihin!

  Vastaa
 6. Anniinav 9.10.2018

  Tuo sadetakki on aivan ihana! Suojaa varmasti syksyn tuiskulta ja tuulelta matkatessa!

  Vastaa
 7. Hauska kuulla koulukuulumisia, kun itsekin palasin opintojen pariin parin vuoden kotonaolon jälkeen! Meillä siihen liittyi tietysti myös päiväkodin aloitus, enkä pääse edes viikonlopuiksi metsään rauhoittumaan, kun monesti on töitä tai reissuja. Vähän olisi kyllä jo tarve levolle, mutta ensi maanantaina lennetään Singaporeen reiluksi viikoksi. Jospa siellä saisi otettua ihan vaan rennosti perheen kanssa, kaukana muista velvotteista! Mukavaa syksyä, ja nähdään perjantaina häissä! <3

  Vastaa
 8. Riina 9.10.2018

  On ollut ihana katsoa kaikkia sun metsä- ja retkikuvia instagramista. Ne piristää omaakin päivää ja olen saanut itsekkin lähdettyä metsään samoilemaan useammin niiden innoittamana.

  Vastaa
 9. Mikael 9.10.2018

  Hei, tsemppiä arkeen! Nautitaan syksyn sateista! 🌧

  Vastaa
 10. Kaisa 9.10.2018

  Kodit on siellä missä on hyvä olla :) Vaikka useammassakin paikkaa. Ihana toi sadetakki. Syyiloa!

  Vastaa
 11. Tiia 9.10.2018

  Aivan ihania kuvia taas sinulla!! Vaikutat mahtavalta persoonalta ja inspiroit lähtemään luontoon, oli sää mikä tahansa! Toivotan sulle ihanaa syksyä ja huikeita elämyksiä kahden kodin välille :–)

  Vastaa
 12. *kirsikka* 9.10.2018

  Kuka sanoo ettei koteja voi olla kaksi :)

  Vastaa
 13. Suvi 9.10.2018

  Metsän kaipaus 💚 lämmin neule syksyyn olisi ihana!

  Vastaa
 14. Janika 9.10.2018

  Kaksi niin erilaista kotia saa varmasti entistä enemmän arvostamaan toisiaan. Syysterveisinä sinulle, kiitos tästä blogista, se oikeasti piristää syksyäni! Vaikka syksyä nyt muutenkin rakastan, mutta että mahtava lisä (löysin tämän siis vasta jokin aika sitten. Ja lähes kaikki vanhatkin postaukset jo luettu, heh).

  Vastaa
 15. Veera 9.10.2018

  Näitä sun postauksia lueskellessa tekee aina itsekin mieli lähteä luontoon! Ihanaa syksyä sulle :)

  Vastaa
 16. Carrie 9.10.2018

  Syysterveiset!

  Vastaa
 17. Sara 9.10.2018

  Ihana katsoa sun kykyä heittäytyä. Ja mielettömät luontohetket joita jaat tekee kateelliseksi! Hyvää syksyä.

  Vastaa
 18. Mat 9.10.2018

  Ihailen heittäytymistäsi elämään!

  Vastaa
 19. Paula 9.10.2018

  The Soundsin ”home is where heart is” on musta totta, joten voihan koti olla jokin muukin paikka kuin se, missä asuu. Syysiloa kaikkiin koteihin! 🙂

  Vastaa
 20. Tytti 9.10.2018

  Sä olet kyllä kertakaikkisen hurmaava! Ihanaa lomaa!

  Vastaa
 21. Mira 9.10.2018

  Mä olen hakeutunut tänä syksynä metsään enemmän kuin yhtenäkään aiempana sitten lapsuuden. Se tuntuu niin hyvältä. Haaveissa olisi asua joko hyvien kulkuyhteyksien päässä metsästä, niin ettei tarvitsisi autoa mihinkään kulkemiseen, mutta silti metsään olisi lyhyt matka. Katsotaan osaisiko sitä joskus johonkin vakiintua. Onneksi koti voi olla vaikka missä. Ihanaa syyslomaa sulle kaupungin vilinään! :)

  Vastaa
 22. Laura 9.10.2018

  Ihanaa, että olet kotiutunut! Itselleni on tärkeää saada se kotifiilis ja tietää, että on paikka mihin voi palata! Tsemppiä opintoihin! :)

  Vastaa
 23. Maija 9.10.2018

  Ihana teksti! Itse ikuisena kaupunkilaisena välillä vähän salaisesti kaipailen maallaelämiskokemusta – kunpa se joskus tapahtuisi!

  Vastaa
 24. Munkku 9.10.2018

  Ihana teksti. Osaat niin hyvin yhdistää ne romanttiset fiilikset mitkä kuvistasikin välittyy myös sanoiksi mutta lisätä ripauksen arkisia koruttomia huomioita, jotka tuo fiilikset samaistuttaviksi. Eikä vain kaukaisiksi kiiltokuviksi joita herkästi blogeista välittyy. Best!

  Vastaa
 25. Hanna 9.10.2018

  Ihanaa elämää sulla varmasti molemmissa kodeissa 💚 sun kuvat ja tekstit saa kyllä kaipaamaan metsään ja metsää.

  Vastaa
 26. Outi 9.10.2018

  Syysterveisiä Saksasta. Tottakai voi olla kahta kotia, minulla on jopa kaksi kotokotimaata, Saksa ja Suomi. Just nyt minulla on valtava ikävä suomalaiseen luontoon.
  Ihania vaatteita muuten 😍

  Vastaa
 27. Sanni 9.10.2018

  On ollut ihan superinspiroivaa seurata syksyäsi metsän siimeksessä, keep going! Ja tsemppiä kouluun ja talviretkeilyyn kun ilmat viilenevät. Kun mieli ja sydän on lämmin kuin sulla (ja muistaa villasukat!) pärjää teltassa pakkasellakin :)

  Vastaa
 28. Tsaigala 9.10.2018

  Kauniita kuvia 🙂

  Vastaa
 29. mariem 9.10.2018

  Värikästä syksyä ja pehmeitä, pimeitä iltoja <3

  Vastaa
 30. elkv 9.10.2018

  Ihanan erilaisia koteja sulla rikastuttamassa arkea! Mulla on kahden kodin välillä käymistä nyt viisi vuotta takana. Kaikista rankinta on pakkaaminen – ellei sitten kaikkialle hanki samoja tarvikkeita..!

  Vastaa
 31. Hnmri 9.10.2018

  On ollut ihanaa seurata sun elämää ja opiskelua Tammelassa, ihan mun lapsuuden lähiseudulla. Kiitos syksyn piristyksestä! :)

  Vastaa
 32. Lenu 9.10.2018

  Mainiota, että on arvonta, niin saan hyvä tekosyyn kirjottaa kreisit terveiseni. Tää on musta tosi outoa ja sekapäistä, mutta kerron silti, koska tää myös naurattaa mua.

  Näin unta susta ja sun opiskelukavereista. Sun opiskelukaverit oli kaikki eläkkeellä olevia tyyppejä. Kelasin siinä unessa miten cooleja vanhuksia ne onkaan, kun lähtee eräoppaiksi opiskelee ja painelee vain metsissä ja esim seinäkiipeilemässä.

  Että sellaiset syksyiset terveiset vaan täältä tuntemattomalta tyypiltä, joka on tainnut liian intensiivisesti seurata sun blogia.

  Vastaa
 33. Vilma 9.10.2018

  May your life be filled with mushrooms, laughter, silence, love and adventures in perfect balance! Hyvää syksyä :)

  Vastaa
 34. Maija Pöysti 9.10.2018

  Moi, ihanaa että olet viihtynyt Tammelassa! Itse olen asunut Tammelassa koko ikäni ja onkin mukava katsoa instagramistasi tai täältä blogistasi tuttujen paikkojen postauksia! Mainitsit että käytte ratsastustunneilla, missä tallilla käytte? Onnea opiskeluihin!🍁✨

  Vastaa
 35. Johanna 9.10.2018

  Voi minäkin kaipaisin tuollaista metsäkotia tämän lähiökodin lisäksi!

  Vastaa
 36. Heidi 9.10.2018

  Tunnistan tunteen. Onnea kuitenkin on olla kaksi paikkaa, joita kutsua kodiksi <3 iloa syksyyn!

  Vastaa
 37. Annafiinu 9.10.2018

  Sinun blogiasi lukiessani minulle tulee aina olo, että tekisi mieli juoda kahvia – siispä nopea kommentointi ja sitten kahvinkeittipuuhiin! Toivon paljon lempeyttä syksyysi kahden kodin välillä! Kuulostaa hienolta, että arjessa pystyy yhdistämään kaksi noin erilaista maisemaa. Minä haaveilen enemmän luonnossa olemisesta, täytyykin siis käyttää kaikki mahdolliset hetket luonnossa oleskeluun.

  Vastaa
 38. Eeva K 9.10.2018

  Tunnistan molemmat tunteet, kaipuun kaupungin sykkeeseen ja ikävän metsän rauhaan. Olemme onnellisia kun asumme täällä, maassa jossa metsät ovat lähellä suuriakin kaupunkeja, jossa luontoon pääsee helposti.

  Vastaa
 39. Anni 9.10.2018

  Kiitos! Iso kiitos! Blogisi on ihana! Olen niin iloinen että saan lukea tekstejäsi ja katsoa kuvia täällä. Moni ig-kuvistasi ja niiden teksteistä on minulla tallessa inspiraatiokollaasissa, ja monta blogitekstiä olen jakanut tutuille, koska kirjoitat osuvasti, niin hyvin ja lämmöllä. Suuri kiitos! Ja ihanaa syyslomaa!

  Vastaa
 40. Gertrud 9.10.2018

  Viime viikonloppuna seisoin laiturin nokassa ja katselin taivasta tähtiä täynnä ja merta, jossa tähtien heijastukset tanssivat metkasti. Sisällä saaren varaustuvassa odottivat ystävät ja tuli kaminassa. Sillä hetkellä ajattelin olevani absoluuttisen onnellinen. Ihana, ihana syksy!

  Vastaa
 41. Maija 9.10.2018

  Kiitos ihanasta blogista ja ihanaa syksyä :)

  Vastaa
 42. Anni 9.10.2018

  Toi sun koulu vaikuttaa jotenkin tosi ihanalta! Mulle tulee jotenkin tosi ikävä mun lapsuuden ja nuoruuden partioleirejä! Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 43. Elina 9.10.2018

  Paljon tsemppiä arkeen! Onneksi luonnosta saa virtaa jaksamiseen. ❤️

  Vastaa
 44. Pirita 9.10.2018

  Olen muuttanut teininä 15 vuotta sitten pois Forssasta Helsinkiin suuren pikkukaupunkiahdistuksen vallassa. Vanhempani asuvat siellä edelleen, mökkikin on Tammelassa. Nyt mielenkiinnolla ja outoa kotiseutuylpeyttä salaa tuntien seuraan sun elämää noilla seuduilla. Miltä nuo tutut kadut ja metsät näyttävät jonkun sellaisen silmin, joka ei ole joutunut siellä viettämään lapsuuttaan ja nuoruuttaan..

  Vastaa
 45. Jossu 9.10.2018

  Ihania fiiliksiä :) Voisinpa itse karata välillä metsään eräjormailemaan – se tekisi todella hyvää: nukkua makuupussissa, juoda nokipannukahvia ja hengittää raikasta ilmaa – ja mieluiten olla somen ulottumattomissa. Se ei nyt 3kk ikäisen poikamme kanssa ole ihan mahdollista – vielä. Mutta joskus :)

  Vastaa
 46. meri 9.10.2018

  Olipa ihana pohdinta. Itse asun miljoonakaupungissa ja voi kuinka en pysy housuissani ajatuksesta että ensi syksynä asun kotikonnuillani Lapissa. Ihminen voi olla onnellinen monessa eri paikassa. Ihanaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 47. Heidi 9.10.2018

  Kiitos ihanasta blogista ja tunnelmasta, jota tänne luot! Aivan upeita kuvia jälleen kerran. Terveisiä täältä pakkausurakan keskeltä, minä lähden aamulla monen viikon reissulle kohti Saksaa ja aviomiestä, joka on lähtenyt sinne vaihtoon. Mun koti taitaa tällä hetkellä olla siellä, koska u know home is where your heart is ja kaikkea muuta yhtä kliseistä.

  Ja ah miten ihania vaatteita!! Kai tällainen vuoden vaatteidenostolakossa oleva sais silti vastaanottaa uusia vaatteita, jos ne noin vain taivaalta tipahtaisivat syliin?

  Vastaa
 48. Linsku 9.10.2018

  Ihanaihana blogisi ja heittäytymisesi elämään! Luonto on aivan Best <3 Minunki tekis mieli saaja, niin yliannostus luontoa kohtaan, et kaipaisi kaupunkiin. :D paljon oon luonnossa, vaellan jne. Mutta ne vaellusreissut ja eräilyt on aina ollu niin lyhyitä (max 4päivää) että ois vielä voinu jäähä sinne. Vielä joku päivä! Ihanaa syksyä sulle <33

  Vastaa
 49. Elena 9.10.2018

  Haluan toivottaa sulle oikein ihanaa syksyä! Instastoorisi ovat aivan upeita ja niiden ansiosta pääsen nauttimaan kauniista ja syksyisestä luonnosta toimistolta käsin – vaikkakin virtuaalisesti! Kiitos sun, palan myös jo halusta suunnitella seuraavaa vaellusreissia!

  Vastaa
 50. kukka 9.10.2018

  Ihanaa syksyä!

  Musta on ihanaa, kun on viileää ja raikas ilma.

  Tuo Hippu-sadetakki on erityisen ihana!

  Vastaa
 51. Laura 9.10.2018

  Kiitos kun jaoit taas ajatukset kanssamme! Ihanaa elämää sinne! ❤️

  Vastaa
 52. Milla 9.10.2018

  Ihana tuo punainen poolo!😍

  Itse vaihdan kotia kolmesti viikon sisällä: pystyn hyvin samastumaan tuohon, että vaikeinta on aina se henkisen tilan muuttaminen. Tätä jatkuvaa matkalaukkuelämää pitäisi jaksaa vielä parisen vuotta. Ihanaa, että saat jakaa kouluarkesi kivojen tyyppien kanssa, se varmasti motivoi enemmän ja helpottaa koti-ikävää.

  Vastaa
 53. Maippi 9.10.2018

  Minäkin kiitän kivasta blogista ja toivotan reipasta otetta opiskeluihin!

  Vastaa
 54. Kati 9.10.2018

  Ihania kuvia ja syvällisiä (syksyisiä?) ajatuksia. Eikös syksy olekin vähän sitä aikaa, että on hyvä kääriytyä vilttiin ja kummastella sitä, miltä maailma tänä syksynä näyttää, tuntuu, haistuu :) ja maistuu. Ihanaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 55. m 9.10.2018

  Terkut Brysselistä! Voisin nyt oikein mielelläni hypätä hetkeksi Suomeen ja erityisesti metsään sienestämään, vaikka muuten en sinne kaipaakaan.

  Kaikki kuvien vaatteetkin kelpaisivat päälleni (kunhan sää täällä ensin vaan vähän viilenee), mutta mieluiten ehkä tuo ihana Hippu-sadetakki

  Ihana seurata sun opiskeluja ja samoin Helsinki-tunnelmointia (eli mun Suomen kotikaupunkia, jonne tulee jossain vaiheessa täältä palattua). Minäkin olen sekä kaupunki- että metsätyyppi eli molempia on oltava elämässä. Mulla se pysyvämpi koti on ehkä kuitenkin parempi olla kaupungissa (varsinkin ilman ajokorttia!).

  Hyvää arkea ja ihanaa lähestyvää viikonloppua!

  Vastaa
 56. Marsarsa 9.10.2018

  Voi syksy. Moni tutuistani vihaa syksyä monista syistä, mie taas rakastan. Luonnon värit ja tuoksut, vaihtelevat säät, luonnon ainutlaatuinen, joka päivä muuttuva kauneus, pakkasen ensipuremat, sienestys, marjastus, metsästys.

  Kaupungissa asuvana mieli kaipaa luontoon aina, mutta etenkin syksyllä. Kateellisena olen seurannut siun instaa ja sitä ihanaa luontoyhteyttä, mikä siulla siellä on. Kaunista syksyä!

  Vastaa
 57. Marie H 9.10.2018

  Sinun elämää on ollut mukava seurata vuosi toisensa jälkeen ja nyt siinä on vielä ripaus vähän erilaista arkea opiskelukuvoidesi vuoksi. Kyllä meillä vaan on ihan uskomattoman kaunis Suomen maa. <3 Ihanaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 58. Anni 9.10.2018

  Huh, miten ihanalta elämä sun Tammelan kodissa vaikuttaa! Resonoi ja kovaa – ei ihmekään että etsimme tällä hetkellä kotia, jonka kriteerinä on ”mahdollisimman kauas keskustasta”, hurja lause meille, entisille töölöläisille.

  Vastaa
 59. Iina 9.10.2018

  Sienirikasta syksyä! 😊

  Vastaa
 60. ElluP 9.10.2018

  Ihanaa, että olet löytänyt paikkasi uudessa ympäristössä, ja että sinua tuetaan molemmissa kodeissa :) tsemppiä!

  Vastaa
 61. Henna 9.10.2018

  Kiitos ihanan pohdiskelevasta blogista! Itsessänikin asuu sekä kaupungin että metsän lapsi :)

  Vastaa
 62. Aino 9.10.2018

  Itsellä niin sama fiilis, kun rehaan tällä hetkellä oman kodin ja kotikodin välillä töiden ja opiskelujen vuoksi käytännössä joka viikko. Ihanaa syksyä, näitä tekstejä on aina ihana lukea!

  Vastaa
 63. Silja 9.10.2018

  Mukavaa syyslomaa!

  Vastaa
 64. Susanne 9.10.2018

  Syksy on paras ja seikkailut maalla mettässä merellä ja kaupungissa sen mukana!

  Vastaa
 65. Ansku 9.10.2018

  Värikästä syksyä! Ihana kuulla, että olet löytänyt kotifiilistä.

  Vastaa
 66. Tarja 9.10.2018

  Kiitos kivasta blogista ja instatilistä! Tsemppiä opiskelun, työn ja kahden kodin yhdistämiseen. Ihanaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 67. Mia 9.10.2018

  Ihanaa syksyä sulle! Oot inspiroinu muakin liikkumaan enemmän luonnossa ja paluumuuttajana oon jotenkin aivan rakastunu nyt Suomeen, vaikka syksy on kaunis muuallakin. Ihana elämänasenne huokuu susta! :) ja miten voikaan joku olla noin luonnonkaunis!

  Oon jonkun aikaa jo seurannut sua tuolla Instagramin puolella ja tää oli nyt eka postaus blogin puolelta mitä oon lukenu. Tarkotus ois kuitenki kahlata läpi vanhojaki tekstejä, sun blogia suositeltiin kun kyselin kokemuksia Trans-Siperian junasta.

  Vastaa
 68. Riina 9.10.2018

  Sulla on mieletön taito pukea sanoiksi jokainen tunne kaikkine vivahteineen <3 Ihanaa, tunnelmallista syksyä sinne!

  Vastaa
 69. Sanna 9.10.2018

  Oi ihanaa syksyä!

  Vastaa
 70. Johanna 9.10.2018

  Ihania syyskuvia luonnosta! Asumme maalla joten täällä saa kunnolla nauttia sekä syksyn pimeydestä että väriloistosta :)

  Vastaa
 71. Laura 10.10.2018

  Syysterveisiä sateiselta Tampereelta! Upeita kuvia jälleen kerran! Täytyy jälleen vähän kadehtia sun tämänhetkistä elämää, oispa siistiä itsekin saada viettää noin paljon aikaa metsässä, varsinkin nyt ruskan aikaan. Toisaalta pitää muistaa myös oman elämän kivoja asioita: oman murun vieressä nukkuminen ja vain yhdessä kodissa asuminen on ihanaa ja helppoa just nyt. Ihanaa syksyä, nauti ruskasta ja kahden kodin elämästä!

  Vastaa
 72. Anni-Kaisa 10.10.2018

  Näin oman liian helsinkipainotteisen syksyn keskellä on ollut ihana katsoa sun metsäkuvia ja inspiroitua niistä. Tällä hetkellä saan eniten energiaa luonnossa olemisesta kiireisen kaupunkihälinän vastapainoksi, mutta ihana kuulla, miten voimaannuttavia kaupunkiviikonloput voi olla sulle eräarjen jälkeen! <3 Tsemppiä syksyyn ja kahden kodin välissä seikkailuun!

  Vastaa
 73. Saarai 10.10.2018

  Syksyterkut Pohjois-Irlannista! Ihana kun pääsee aina vähän fiilistelemään Suomi juttuja siun blogin kautta vaikka onkin itse maailmalla :) kauniita kuvia ja ajatuksia kahdesta kodista, niin tuttuja tuntemuksia itsellekin! Jatkuva kahden kodin väliä kulkeminen on tosiaan yllättävän voimia vievää mutta toisaalta siinä on tietty myös hyvät puolensa. Ihanaa syksyn jatkoa!!

  Vastaa
 74. Kirsi 10.10.2018

  Tuli ikävä metsään! 🌲🍁

  Vastaa
 75. Maija Kandolin 10.10.2018

  Hei! Ihanaa,että olet kotiutunut Tammelan kotiin. Samoissa maisemissa usein rauhoittumassa. Mukavaa syksyn ja opiskelun jatkoa.

  Vastaa
 76. Heidi 10.10.2018

  Hei! Blogiasi on kiva lukea 😊 Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 77. anna s. 10.10.2018

  Syysterveiset! Sadetakki on ihana <3

  Vastaa
 78. klaara 10.10.2018

  Ihanaa syksyä! Nauti nyt luonnosta kun on vielä lämmintä ja kaunista, nämä fiilikset muistuvat mieleen myöhemmin kaupunkikodissasi.

  Vastaa
 79. Tiina 10.10.2018

  Syysterveiset sinne molempiin koteihin. Hyvä kombo sulla, kun on maalais-ja kaupunkielämää.

  Vastaa
 80. Elina 10.10.2018

  Metsäkoti kaupunkikodin lisåksi olisi ihanaa! Tsemppiä syksyyn ja ihanaa syyslomaa! Itse pakenen kaupungista metsään :)

  Vastaa
 81. kotihiiri 10.10.2018

  Koskaan en pety uuteen postaukseen tai kuvaan. Tunnelma välittyy aina tekstistä ja kuvista<3. Ihanaa syksyä täältä ainosta kodistani – metsäkodistani.

  Vastaa
 82. Qwertyq 10.10.2018

  Tuttu tunne, kun palaa kesämökiltä kaupunkiin. Kaksi eri maailmaa kohtaa, ja kestää hetken tottua taas kaupunkiarkeen. Toisinpäin ei tule samanlaista kulttuurisokkia, vaan sujahdan maalaiselämään mutkattomammin. On ollut mukava lukea kuulumisiasi, kiitos kun jaksat kirjoittaa vielä kaiken opiskelun ja muun päälle blogiakin!

  Vastaa
 83. Iina 10.10.2018

  Monen kodin tai kodilta tuntuvan paikan kriisi on niin tuttu! Jotenkin ihana tilanne ja samalla tulee olo, että asioita tapahtuu rinnakkaistodellisuuksissa.

  Ja Nanso. Melkoisen ihania on nuo asut kaikki. Tuossa sadetakissa toivoisin aina pelkkää sadetta!

  Vastaa
 84. tiitu 10.10.2018

  Hyvää syyslomaa!

  Vastaa
 85. Emilia 10.10.2018

  Kuulostaa ihanalta! Nauti tästä elämänvaiheesta ja niin – kyllähän sinä nautitkin. Ihanaa syksyä! 💛🌾🍁🍂

  Vastaa
 86. Eeva G 10.10.2018

  Moikka! Mä oon Instagramissa seurannut sua jo hyvän tovin, mutta reilu viikko sitten taisin ottaa tän lukulistalle Bloglovinin kautta. Ihana tuulahdus aitoutta ja luonnollisuutta. Koen myös vahvaa samaistumista joihinkin teksteihin, kiitos, kun pidät homman rehellisenä. Eniten tykkään ihan arkipostauksista, tyylipostauksista (varsinkin niistä, missä esitellään eräilykamoja!) ja postauksista, joissa on esteettisiä kuvia (see what I did there, eli kaikki!). Kiitos kun kirjotat tätä blogia, tsemppiä pimeneviin iltoihin ja kaikkea hyvää. <3

  Vastaa
 87. Jennithinks 10.10.2018

  Ihania kuvia, syksyn suloisuus näkyy. ❤️

  Vastaa
 88. SannaN 10.10.2018

  Itse taas mielelläni erakoituisin näin syksyisin jonnekin metsämökille viikoiksi ja seuraisin vain luontoa <3

  Vastaa
 89. Emppu 10.10.2018

  Moi Henriikka! Olet ihan supersymppis, ja itsekin välillä syystä sun toisesta etänä rakkaan aviomieheni kanssa elellessä pystyn samaistumaan fiiliksiisi täysin. Onkin kiva lukea kohtalotovereista-joskus kaverit ja sukulaiset pyörittelevät silmiään, kun reissaamme eri aikoihin ja vietämme suurimman osan vapaa-ajasta erillämme, ja silti meillä menee ainakin minun nähdäkseni oikein hyvin. Osittain myös sinun ja Jannen ansiosta saan lisävakuutusta siihen, ettei olla aivan luonnonoikkuja :D Hyvää syksyä, ihana!

  Vastaa
 90. Tea 10.10.2018

  Puit mun ajatukset sanoiksi tuolla henkisen tilan vaihtamisella. Itsekin reissaan kahden kodin väliä – tosin välimatkaa on ainakin tuplasti ja aikataulu tiukempi. Onneksi kaikkeen tottuu jollain tapaa. :) Mukavaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 91. Mursu 10.10.2018

  Täällä vietetään syysflunssaa peiton alla, villasukat jalassa. Syysterveiset!

  Vastaa
 92. Riina 10.10.2018

  Hyvää syyslomaa sinulle! On kiva seurata igstä sun metsäretkiä :)

  Vastaa
 93. Elisa 10.10.2018

  Hei haluan jakaa syysrunon Antti Holman Kauheimmat runot -kokoelmasta!

  Nocturne

  Yössäni soi sävelettä syys,
  varjon veri lehtiverhon punaa.
  Aamuttoman unen pilvisyys
  tuo viestin:
  Ime sinä vaikka munaa.

  Reino Leino

  Anteeksi, tämä oli kyllä ihan kamala, mutta jostain syystä silti hymähdytti! Ruskaista ja raikasta ja railakasta syksyä <3

  Vastaa
 94. heidilyydia 10.10.2018

  Mun perheellä on myös mökki Tammelassa ja siellä on tullut nyt käytyä entistä useammin viimeaikoina, Helsingistä kun sinne on melko lyhyt matka. Rakastan Helsinkiä ja sen aktiivista kaupunkielämää ja kulttuuria, mutta on vain niin ihana paeta kaupungin sykettä aika ajoin metsän siimekseen. Varsinkin nyt syksyllä mökkireissut ovat olleet jotenkin erityisen antoisia, vaikka viime viikot onkin vain sataneet ja aika on kulunut lähinnä mökissä tai saunassa. Siellä jotenkin rentoutuu aivan eri tavalla ja kaupunkiin palatessa on täynnä energiaa.

  Kaikkea ihanaa sinun syksyyn Henriikka! Ota molemmista paikoista ilo irti. :)

  Vastaa
 95. Ruskarouva 10.10.2018

  Ihanaa syyslomaa! :)

  Vastaa
 96. Sallaa 10.10.2018

  Tsemppiä opintoihin! :)

  Vastaa
 97. Kaisa 10.10.2018

  Näytät ihanan pirteältä tuossa punaisessa neuleessa!

  Vastaa
 98. Nanne 10.10.2018

  Olet kyllä sellainen kaunis metsänhenki, ettei edes järkeä! Blogiasi on aina ihana lukea, kun kuvista huokuu tietynlainen seesteinen ja rauhaisa tunnelma – loistavista kuvista puhumattakaan. Sovit upeiden vaaleiden hiuksiesi, hennon päivetyksesi ja luonnollisuutesi kanssa loistavasti luonnon syleilyyn, melkein meinaa aina kateus iskeä!

  Ihanaa syksyn jatkoa! ♥

  Vastaa
 99. Ansku 10.10.2018

  Iiiihana sadetakki! Ja kivan syksyisiä kuvia! :-)

  Vastaa
  • Henriikka 17.10.2018

   Onneksi olkoon! Olet toinen voittajista. Laitan mailia :)))

   Vastaa
 100. Sea 10.10.2018

  Syysterveiset Keski-Euroopasta! Ikävä Suomen syksyä, metsiä ja sienten ja maatuvien lehtien tuoksua. Kohta onneksi pääsen takaisin kotiin. Olispa kyllä unelma asua tuollaisessa mökissä missä sä nyt :)

  Vastaa
 101. Heidi 10.10.2018

  Sadetakki on hieno! Kiva että nykyään on myös sadepäiville tyylikkäitä vaatteita olemassa. Takki sopisi keltaisten kumppareiden seuraksi hyvin, niistä haaveilen. :)

  Vastaa
 102. N 10.10.2018

  Ihana kirjoitus, olen myös itse vuoden ulkomailla asuessani vähän kipuillut sen kanssa, mikä onkaan se oikea koti. Nyt jo takaisin Suomessa, lukio päättyy pian. Eilen ajellessani maantietä ruskan värien täyttäessä tienvierustojen metsät, tuli pitkästä aikaa todella vahva olo siitä, että tänne mä kuitenkin sitten kuulun. Matkustelu kiinnostaa edelleen paljon, mutta koko ajan on vahvempana tunne siitä, että Suomeen haluan aina palata.

  Ihanaa syksyä!!

  Vastaa
 103. Mira 10.10.2018

  Tuo sadetakki on ihana! Mukavaa syksyä :)

  Vastaa
 104. S 10.10.2018

  Kirjotin jo yhden kommentin mutta se ei näyttänyt tulevan läpi – vai onko sulla moderointi päällä?
  :) Syysterveisiä Keski-Euroopasta kuitenkin, ikävä Suomen syksyä, onneksi kohta pääsee takaisin!

  Vastaa
 105. Marjukka 10.10.2018

  Metsä on parhaimmillaan syksyllä ❤️

  Vastaa
 106. Ella 10.10.2018

  Mielenkiintoista lukea kahden kodin elämästä ja fiilistellä arkea! Ihania asuja Nansolta ❤️

  Vastaa
 107. Niina R 10.10.2018

  Mainiota, että voit nauttia syksystä kahdessa kodiksi tuntemassasi paikassa. Kaupunkielo ja savunhaju kuulostavat minusta tasapainolta.

  Vastaa
 108. Sssanna 10.10.2018

  Höh, aiempi kommenttini ei ilmeisesti tullut perille. No mutta hyvää syksyä sinne kumpiinkin koteihin ja kiitos blogista!

  Vastaa
 109. SannaHa 10.10.2018

  Tärkeintä näissä pohdinnoissa on juuri se, että KOTI on ja tuntuu hyvältä. :)

  Vastaa
 110. Minna 10.10.2018

  Ymmärrän sua, itse asun myös kahta kotia. Niiden välissä on yli 6000 km. Syksyiset terveiset.

  Vastaa
 111. Annakarin 10.10.2018

  Oi ihana syksy ja rutiinit! 🍂🍂✨

  Vastaa
 112. Kippe 10.10.2018

  Syksyisin sitä kaipaa metsää ja luonnossa oloa ja parasta on pukea lämpimät vaatteet ja vain lähteä seurailemaan polkuja melkeinpä suoraan kotiovelta. Hyvää syksyä!

  Vastaa
 113. JJ 10.10.2018

  Aurinkoiset syysterveiset Tukholmasta! Täällä otetaan ilo irti viimeisistä lämpimistä säistä, eli nautin kun saan vielä juosta ulkona nilkat paljaana ja Vansit jalassa. Kohta alkaa kuitenkin se ikävä loskasää, jolloin rennot kesäasut vaihtuvat talvikenkien myötä hieman asiallisempiin kauluspaitoihin ja neuleisiin. Hankinnassa olisi nyt pitkähihaisia mekkoja, joita voi käyttää koko talven ajan, sekä lämpimiä neuleita, koska toimistolla on niin jääääätävän kylmä!

  Ruotsista käsin eniten ikävöin tietysti ystäviä ja perhettä, mutta myös ruokaa. Kunnon ruisleipää, riisipiirakoita, lihapiirakoita :D ja mummon kokkailuja.

  T. Se yksi vakkarilukija, joka on seurannut blogia jo vuosia, mutta kommentoinut vain kerran. Sori!

  Vastaa
  • Henriikka 17.10.2018

   Onneksi olkoon! Olet toinen voittajista. Laitan mailia :)))

   Vastaa
 114. Tiiana 10.10.2018

  Ihanaa syksyä ja rentouttavaa syyslomaa ! Tuo punainen neule on aivan ihana !

  Vastaa
 115. Karoliina 10.10.2018

  Hienoja kuvia! itellä taas mieli tekis metsään, mutta elämä on nyt kaupungissa. Nauti sun vaihtelevasta elämästä, ehkä kerkeät myöhemmin taas viettää aikaa vain yhdessä kodissa, aika aikaansa kutakin 😊 mukavaa syksyä! (oot muuten tuossa vikassa kuvassa ihan sen sun siskon näkönen)

  Vastaa
 116. Satu 10.10.2018

  Ihanaa, että sinulla menee hyvin koulussa ja töissä.
  :-) Onko tuo eräopas koulutus kuinka pitkä?

  Nuo nanson vaatteet olivat kyllä kauniita. Varsinkin tuo vaaleanpunainen neuletunika.
  Ja sadetakki vaikuttaa myös ihanalta.

  Terkut sinne Tammelaan täältä Tampereelta aurinkoiselta takapihalta ;-) Ihan ruskan väriloistoa katselen pieni pupu sylissäni.

  Vastaa
 117. Maria Hakala 10.10.2018

  Kiva lukea blogiasi ja aina tosi kivoja kuvia. Tammela ja Eerikkilä tuttuja paikkoja, meillä kesämökki siellä päin.

  Vastaa
 118. Reea 10.10.2018

  Aurinkoiset syysterveiset! Minulla on täällä vähän samantyylinen tilanne: viikot maalla töissä ja viikonloput kaupunkikodissa. :)

  Vastaa
 119. Nelliina 10.10.2018

  Ihanaa aina lukea ihmisistä, jotka nauttii metsästä ja luonnosta muutenkin. Iloa ja innostusta syksyysi <3 Ihania nuo vaatteet, etenkin punainen poolo. Mukaan arvontaan.

  Vastaa
 120. Alva 10.10.2018

  Nauti elämästä kummassakin kodissa! Itsekin kahden kodin elämää viettäneenä koin, että pääasia on viihtyä ja olla läsnä siellä missä kulloinkin on. Kaupunki ja luonnon rauha kuulostaa erittäin hyvältä tasapainolta :)

  Vastaa
 121. Anna 10.10.2018

  Sadetakki on kerrassaan ihana!

  Vastaa
 122. Maija 10.10.2018

  Mä niin pidän sun blogista ja yleisesti sun meiningistä! Tulee tosi kiva ja inspiroitunut fiilis aina kun lukee tai kuuntelee sun juttuja!
  Tosi paljon kiinnostaa tää mitä opiskelet!! :)

  Vastaa
 123. R* 10.10.2018

  Lämpöä ja raikkautta syksyymme.

  Vastaa
 124. TiinaElina 10.10.2018

  Puhuttelevan totta nuo kaikki kahden kodin herättämät tunteet – niin se vain on.
  Tuo punainen jumpperi tuo oman nuoruuteni muistot lähelle. Olin vaalea hiuksinen ja pidin punaisesta jumpperistani kovasti, siinä oli myös poolokaulus.
  Oikein hyvää Syyslomaa.
  Missä ja miten sen vietätkin toivottavasti se suo myös lepoa <3

  Vastaa
 125. Aurinkokylpijä 10.10.2018

  Elo ja syksy on täynnä kontrasteja: kirpeitä kelejä, makeita omenoita, huuruisia peltoja, loskaisia katuja, pimeitä iltoja ja valoisia kynttilänliekkejä, maalais- ja kaupunkimaisemaa. Ihanaa syksyä Henriikka ja lukijat 💛

  Vastaa
 126. Katriina 10.10.2018

  Ihania syyskuvia ja kauniita asuja🧡

  Vastaa
 127. Marsarsa 10.10.2018

  Yritin kommentoida jo eilen, mutta ilmeisesti bittimonsteri söi kommenttini matkalla!

  Syksy on mun suosikkiaikaa, vaikka kaikki muut tuntuu sitä vihaavan. Säänvaihtelut, värit, tuoksut, päivittäin muuttuva luonto, pakkasen kipristelyt, takkatuli, muuttolinnut, sienestys, marjastus, metsästys. Ah.

  Kaupungissa asuvana seuraan instasta kateellisena nykyistä elämäntilannettasi ja jatkuvaa luontoyhteyttäsi ikävöiden itse samalla mökille.

  Ihanaa ja värikästä syksyä!

  Vastaa
 128. Annika Jokinen 10.10.2018

  Ihanaa syksyä sinulle <3

  Vastaa
 129. anne 10.10.2018

  Mulla on tullut iso kaipuu metsään ja luontoon näiden sun tän syksyn kuvirn myötä. Ihanaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 130. Ainokaino 10.10.2018

  Syysterkut Helsingistä! Syksyssä on parasta metsäpatikoinnit, joiden aikana mieli puhdistuu ja väsynyt ihminen saa uutta virtaa. :)

  Vastaa
 131. Taru 10.10.2018

  Heippa! Vaikutat hurjan lämpimältä ja iloiselta tyypiltä, ja kirjoituksistasi tulee aina hyvälle tuulelle! Aurinkoa syksyysi :)

  Vastaa
 132. Helli 10.10.2018

  Kyllä syksy on ihmisen parasta aikaa! <3

  Vastaa
 133. Elva 10.10.2018

  Syysterkut Tampereelta! Itsekin kahden kodin väliä reissaavana samaistuin fiiliksiisi ja kun toinen koti sattuu olemaan myös Helsingissä niin tuli vähän koti-ikävä noiden Helsinki-fiilistelyjesi myötä! Ihanaa, että välimatkat ovat kuitenkin aika lyhyitä ja tietää, että siellä se toinen koti pysyy ja asiat rullaa ennallaan, vaikka olisi pidemmänkin pätkän poissa. Nauti ruskasta ja metsäilyopinnoistasi! Kuulostaa hurjan mielenkiintoiselta.

  Vastaa
 134. Maija 10.10.2018

  Ihanaa ja varsinkin hauskaa syksyä! Lokakuun alku on parasta metsäilyaikaa.

  Vastaa
 135. Peppi-Lotta 10.10.2018

  Sieniretket ovat täälläkin olleet agendalla – eläköön suomalainen luonto ja jokamiehenoikeudet, jotka mahdollistavat mm. juurikin sieniretket ihan kaikille!

  Vastaa
 136. Km 10.10.2018

  Syksyn aurinkoa päiviisi!

  Vastaa
 137. Kata 10.10.2018

  Huh, taas osasit niin hyvin sanoittaa tunteen, mitä kahden kodin välillä vaeltaminen herättää. Henkisen tilan vaihtaminen on kyllä raskainta, vaikka molemmissa kodeissa olisikin ne hyvät puolet ja ihanat ihmiset ympärillä. Tuota henkisen tilan vaihtamisen fiilistä koin usein, kun olin etäsuhteessa opiskelujeni vuoksi.
  Ihanaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 138. pauliina 10.10.2018

  syksy on lempivuodenaikani! olin aikeissa hankkia keltaisen sadetakin mutta nyt nähtyäni tuon nanson sadetakin se alkoi kummasti kiinnostaa. että josko sittenkin pysyisin itselleni rakkaassa musta-valkoisessa värimaailmassa.

  ihanaa syksy jatkoa sinne!

  Vastaa
 139. Jenna 10.10.2018

  Ihanaa syksyä kumpaankin kotiin ja kotien välille!

  Vastaa
 140. MarjaKoo 10.10.2018

  Metsä on tullut vuosi vuodelta tärkeämmäksi voimanlähteeksi ♥ Iloa ja valoa syksyisiin päiviisi!

  Vastaa
 141. Ira 10.10.2018

  Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 142. Ella 10.10.2018

  Ihanaa kotipohdintaa, johon opiskelija voi niin hyvin samaistua! Itse elän jo kolmatta vuitta kaukomatkalaisena kahden kodin välillä, enkä osaa vieläkään päättää, mitä paikkaa kutsuisin kotikodiksi! Ehkä ei tarviikaan, ehkä onkin kivaa jos on monta paikkaa, jossa on hyvä!

  Kivoja syysvaateinspiksiäkin sain tästä postauksesta! Syystunnelmaa sinne!! ✌️

  Vastaa
 143. eltsi 10.10.2018

  Leppoisaa ja kaunista syksyä sekä metsän keskelle että kaupunkiin :)

  Vastaa
 144. Sanni Salminen 10.10.2018

  Mulle tulee ihan kamala Suomi-ikävä ja halu päästä kunnon metsäretkelle ku luen sun blogia ja kattelen ig-stooreja! Ne on vaan niin ihania ja inspiroivia, vielä ku ne on kirjotettu sun upeella kirjotustyyliä :) Kaunista syksyä sinne 🍂

  Vastaa
 145. Viivi 11.10.2018

  Ihanaa syksyä! Mä oon melkein Tammelasta eli Forssasta. Nykyään ajelen Tammelan ohi kun reissaan Hämeenlinnaan ja sieltä Turkuun ja niin edelleen. Hippu-reppu ja reissunainen ei ois paha yhdistelmä.

  Vastaa
 146. liinail 11.10.2018

  Aurinkoista ja lämpöistä syksyä<3

  Vastaa
 147. Kahvimakkonen 11.10.2018

  Aurinkoisen kirpeitä syyspäiviä molempiin koteihin. Ja kiitos mukavista blogikirjoituksista, jotka monesti aamukahvilla ollessa saavat hymyn huulille :) <3.

  Vastaa
 148. Satum 11.10.2018

  Kauniita syysasuja, kuvia sekä ajatuksia herättelevää pohdintaa! Aurinkoa syksyysi!

  Vastaa
 149. Sanna 11.10.2018

  Ihanat kuvat, melkein haistan metsän!

  Vastaa
 150. Helmi 11.10.2018

  Kahdessa kodissa on tosiaan puolensa ja puolensa… Ihanaa syksyä sulle! :)

  Vastaa
 151. Alexandra 11.10.2018

  Hei Henriikka. Ihania juttuja taas sinulla ja mielenkiintoista tuo kahden ”maailman” välillä seikkailu. Tosi hienosti sopii tuo sadetakki ym myös sinne Tammelan maisemiin, vaikka luulisi että se on enemmän Helsinki tyylinen väritykseltään (kaikki kaupungit ovat mun mielestä harmaita :) ) Itse asun ihan metsässä ja kun katson kuvaasi, jossa olet lähellä puunrunkoja, näen kuinka ootte yhtä -sinä ja luonto-. Minäkin haluaisin tuommoisen sadetakin, kun täällä metsissä samoilen. Hyvää jatkoa sinulle. T: Alexandra

  Vastaa
 152. Hanne 11.10.2018

  Aloitin itsekin opiskelun nyt syksyllä, näin aikuisemmalla iällä, ja vaikka asun pysyvästi maalla (enkä meinaa muuttaa) on ihan piristävää käydä Helsingissä useampana päivänä viikossa. Ja opiskelu on kivaa, luokkakaverit samoin. Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä opiskeluun.

  Vastaa
 153. Eija 11.10.2018

  Ihanan syksyinen tunnelma kuvissa. Suomen luonto on kyllä superkaunis!

  Vastaa
 154. Irjuski 11.10.2018

  Valoisaa syksyä! Ihana ruska metsässä, kylläpä tekisi mieli olla useammin luonnossa. Onnekseni uusi kotimme on melkein metsän keskellä, vaikka taajamassa ollaankin. Naapureissa rehevät puutarhat ja ympärillä suuria kuusia.

  Vastaa
 155. Irjuski 11.10.2018

  Ihana ruska metsässä, kylläpä tekisi mieli olla useammin luonnossa. Onnekseni uusi kotimme on melkein metsän keskellä, vaikka taajamassa ollaankin. Naapureissa rehevät puutarhat ja ympärillä suuria kuusia.

  Vastaa
 156. Eva Hiltunen 11.10.2018

  Koen olevani lähes yhtä onnekas! Kaupunkikotini ovelta on tosin vain puolentunnin ajomatka mökkikotiini :) Metsään & mökkielämään pääsen siirtymään lähes ajatuksen voimalla. Lauantaina on luvassa inkkarikesää yllätyksenä tähän lokakuuhun. Siitä pitääkin nauttia pitkällä sieniretkellä, mökkiterassikahveilla, puusaunan pitkillä lempeillä löylyillä ja piristävällä pulahduksella järviveteen. Jos illan tullen pimeys alkaa tuntumaan liian ylivoimaiselta & ”pelottavalta”, silloin voin vaikka hypätä autonrattiin ja hurauttaa kaupungin katuvalojen keskelle…
  Ihanaa tunnelmasyksyä molempiin koteihisi!
  yt. Eva

  Vastaa
 157. Annika 11.10.2018

  Aurinkoista syksyä, sekä tsemppiä opiskeluihin ja kahden kodin arkeen! 😊

  Vastaa
 158. Maisku 11.10.2018

  “Live in each season as it passes; breathe the air, drink the drink, taste the fruit, and resign yourself to the influence of the earth.”
  ― Henry David Thoreau, Walden

  Asu 1. on aivan ihana. <3

  Vastaa
 159. Maarit 11.10.2018

  Aion viedä teinityttäreni metsään ja vaeltamaan. Viis siitä, vaikka hän nyt pyristelee: ”tylsää, onks pakko?”. Kun metsää on hänen aikuisuudessaan vähemmän, puhdasta luontoa on vähemmän, hän muistanee sanoneensa: ”Äiti, metsässä on niin kaunista.”

  Vastaa
 160. Anniina Lång 11.10.2018

  Kivaa syksyä!

  Vastaa
 161. Jassu 11.10.2018

  Kaunista syksyä, ihanaa hyggeä, pidä mielesi korkealla, aurinko kun on jo matalalla. Voimia opiskeluun, se on tie loistavaan tulevaisuuteen :)

  Vastaa
 162. Anna 11.10.2018

  Mulla on jo pitkään ollut etsinnässä sadetakki! Tuo pidempi olis täydellinen! 😍

  Vastaa
 163. Eija 11.10.2018

  Ihana ruska, lämmin syksyinen sää, voiko ihanampaa syksyä olla!

  Vastaa
 164. Hannele-mummi 11.10.2018

  Ihana lukea, että nuoret ovat jälleen kiinnostuneet muustakin kuin ”Kehä kolmosen” sisällä olevasta hälinästä! Luonto on tullut uudelleen nuorten elämään – todella hieno asia! Nyt varmaan joku sanoo, että eihän se poissa ole ollutkaan. No, toivottavasti ei ole ollut, että minusta on vaan siltä tuntunut!
  Ihanaa syksyn jatkoa Sinulle!

  Vastaa
 165. Katarina 11.10.2018

  Upea vaatteita syksyisissä maisemissa!

  Vastaa
 166. Helena 11.10.2018

  Tsemppiä opiskeluihin ja kivaa syksyä! Nyt onkin erityisen kaunis syksy. Ja tuo Nanson sadetakki vasta kaunis onkin! :)

  Vastaa
 167. Leena 11.10.2018

  Ihanaa syksyä sinulle, tosi kivat kuvat!

  Vastaa
 168. Helena 11.10.2018

  Nyt on huippusyksy, naititaan siitä vaikka kera Nanson ihanien sadetakkien. Tsemppiä opiskeluun. T. Helena

  Vastaa
 169. Johanna 11.10.2018

  Syysterveiset tänään aurinkoisesta Espoosta! Itse elin useamman vuoden kahden kodin välillä ensiksi Kuopiossa ja Espoossa, sitten Espoossa ja Helsingissä ja vihdoin viime keväänä pääsin tästä tilanteesta pois. Nyt olen oikeastaan puoli vuotta elänyt yhdessä kodissa, niin että tiedän missä mikäkin tavarani on, suosikkivaatteeni ei juuri ole väärässä paikassa ja talven yllättäessä talvitakki ei juuri ole siellä 500km päässä. Olen kyllä nauttinut, vaikka olenkin hieman levoton sielu ja tykkään usein vaihtaa viikonlopuksi maisemaa ja lähteä esimerkiksi maalle. Nyt pääsinkin ilokseni juuri alkuviikosta maalle tekemään kouluhommia ja maanantaina sai herätä 5 pakkasasteeseen. Vaikka tämän päiväinen aurinkoinen syyspäivä on myös mukava, itse kyllä jo myös odotan niitä pakkasen kuulaita päiviä :)

  Vastaa
 170. Johanna 11.10.2018

  Syysterveiset tänään aurinkoisesta Espoosta! Itse elin useamman vuoden kahden kodin välillä, aluksi Espoossa ja Kuopiossa ja viimeiseksi Espoossa ja Helsingissä. Viime keväänä vihdoin pääsin tilaanteesta eroon ja nyt on oikeastaan tasan puoli vuotta asuttu yhdessä kodissa Espoossa puolison kanssa ja kyllä nautin tästä. Aina tietää missä tavarat ovat eikä tule sitä tilannetta, että se suosikkivaate olisi nyt juuri väärässä paikassa tai talven yllättäessä talvitakki 500km päässä. Olen kuitenkin myös hieman levoton sielu ja nautin päästä usein viikonloppuja viettämään esimerkiksi maaseudulle. Tämän viikon alussa olinkin juuri maalla tekemässä opiskeluhommia ja maanantaina sai herätä jo 5 pakkasasteeseen. Vaikka tämän päivän aurinkoinen syyssää on mukava, niin kyllä itse myös jo odotan niitä kuulaita pakkaskelejä :)

  Vastaa
 171. Birgitta 11.10.2018

  Onpa pidettävän näköinen takki……

  Vastaa
 172. Aino 11.10.2018

  Mukavaa syksyä ja ihanaa talven odotusta.

  Vastaa
 173. Pike 11.10.2018

  Mukavaa syksyä ja opiskeluintoa!

  Vastaa
 174. Aune Orjala 11.10.2018

  Raikkaat syksyn terveiset <keski-Pohjanmaalta! Juuri tulen metsästä -on se ihana kuntoilun ja mielerauhan paikka.

  Vastaa
 175. Asta 11.10.2018

  Syysterveiset Pohjois-Karjalasta!

  Vastaa
 176. Emilia 11.10.2018

  Olisin voinut itse kirjoittaa juuri samoja ajatuksia kaupunki- ja metsäelämästä! Asun tällä hetkellä kaupungin keskustassa ja rakastan sitä. Rakastan ikkunastani näkyviä kaupungin valoja hämärtyvässä illassa, rakastan katsella ja kuunnella kaupungin vilskettä kesäiltaisin ja rakastan sitä, että kaupunki on täynnä mahdollisuuksia. Välillä kuitenkin iskee ahdistus, jolloin on pakko päästä metsän vihreyteen ja hiljaisuuteen nauttimaan kahvit kuksasta ja istua vaikka märälle mättäälle mistään välittämättä. Myös siellä tuntuu ihan kodilta.Tämä korostuu etenkin syksyisin, jolloin metsä on kauneimmillaan.
  Ihanaa syksyä just sulle, blogisi on suuri inspiraationlähde!

  Vastaa
 177. Ada 11.10.2018

  Ihania ajatuksia siitä, miten voi olla useampi kuin yksi koti! Samaistun <3

  Vastaa
 178. Iina 11.10.2018

  Ihanaa lämmintä ja värikästä syksyä!

  Vastaa
 179. Mervi 11.10.2018

  Hyvin kuvailtu tuo mökkiloma-kaupunkikoti kontrasti. Tykkään molemmista. Se muutos on aina niin radikaali näin syksyisin..

  Vastaa
 180. Nnu 11.10.2018

  Nyt on jo syksy, en tavaramarkkinoiden salmiakkiin pysty.

  Vastaa
 181. Sanni 11.10.2018

  Olipas kivaa pohdintaa :) Vaihtelu tekee hyvää, itsekin odotan että pääsen ensi viikolla pois Kuopiosta kun lähdetään käymään ”maalla” Etelä-Pohjanmaalla. Sen jälkeen onkin kiva varmaan palata takaisin…

  Vastaa
 182. Janelle 11.10.2018

  Syksyn raikkaus tuli blogisi rivien välistä, sytytin kynttilän ja tein lämpimän mukillisen kotimaista yrttiteetä, nam! Syksy 💚

  Vastaa
 183. Reetta 11.10.2018

  Ihana muistutus Helsingin elämän iloista! Arjessa täällä nekin välillä unohtuvat. Taidan viikonloppuna nauttia rakkaasta kaupungista ajamalla ratikalla brunssille, syömällä sushi-överit, kävelemällä Töölönlahden ympäri ja juoksemalla korkkareissa mukulakivillä!

  Vastaa
 184. Erja Maijanen 11.10.2018

  Minä puolestani rentoudun heti maaseudun rauhassa ja hiljaisuudessa ja odotan niitä hetkiä. Kaupunki on minulle vieras elementti, vaikka olen asunut erään suurehkon merenrantakaupugin lähinnä lähiöissä yli 40 vuotta. Se on pitkä aika kaivata maalle.

  Erika

  Vastaa
 185. Tarja 11.10.2018

  Kyllä syksykin on mukavaa aikaa joka myös kuvistasi välittyy. Eilenkin oli niin mahtava aurinkoinen syyspäivä ja luonnossa mahtavat värit, kirkkaan keltaisia ja loistavan punaisia puita ja pensaita. Sadetakki on ihana ja pidän myös vaaleanpunaisesta tunikasta. Mukavaa lomaa ja nautitaan syksystä sekä kaupungissa että maalla/metsässä🤗❣️

  Vastaa
 186. Marita 11.10.2018

  Syksy,ruska,sieniä metsästä pöytään,karpaloita.Sataa tihuuttaa,lenkillä koiran kanssa.Hyvällä säällä yöllä voi nähdä revontulia taivaalla-niinkuin eilen Joensuun korkeudella.Tsemppiä opiskeluun!

  Vastaa
 187. Marianne Itämeri 11.10.2018

  Oikein mukavaa ja kaunista syksyä sinulle🍂🍁🍄

  Vastaa
 188. Emilia 11.10.2018

  Raikasta syksyä kaikille!

  Vastaa
 189. Ninni 70 11.10.2018

  Villis-neulepousero on kiva, eikä sadetakkikaan ole hullumpi, sadetakki ei tule ensimmäisenä mieleen.

  Vastaa
 190. Mari Vee 11.10.2018

  Ai että, ymmärrän täysin! Itse agrologiopiskelijana sahaan maaseudun ja kaupungin väliä (monimuoto-opiskelija). Välillä harmittelen sitä, kun käytännön opetusta liian vähän ja välillä taas haluan kaupungin ihanaan elämään. Molemmissa puolensa ja viihdyn molemmissa. Välillä vain aamulypsy viideltä (kun tein harkkaa) ja jatkuva kakan haju vaatteissa sai kaipaamaan korkokenkiä ja siistejä vaatteita. Harkkakesä kun meni suurimmaksi osaksi navetta- ja työvaatteet päällä.

  Ihanaa syksyä, tämä on niin kaunista aikaa!

  Vastaa
 191. Anna 11.10.2018

  Olet ihana ja kirjoitat hyvin! Pus!

  Vastaa
 192. Marrie 11.10.2018

  Iloinen, että sun elämä on alkanut asettua kahden kodin piireihin.

  Kiitos tästä blogista, joka tuo elämää ja iloa! Minä, joka rakastan syksyä, oon suistunut toistamiseen masennuksen syövereihin. Välillä tuntuu, että pysynkö pinnalla. Mutta ihana, että välillä saan ilonpirskahduksia vaikka sinun kauniista kuvista. (Kun ei itse saa itseään raahattua metsään.) Erityisen ihana on tuo, jossa sinä, roosa villapaita ja kanervat. Melkein haistan syysmetsän tuoksun sen nähdessäni <3

  Vastaa
 193. Erja 11.10.2018

  Kivat kuvat Nanson uutuuksista! Ihana syksyfiilis <3

  Vastaa
 194. Lotta 11.10.2018

  On ollut todella ihanaa seurata kouluviikkojasi ja kaikkea kakkoskodin ympärillä tapahtuvaa metsäilyä instastorien kautta. Kaupunkilaistuneen lappilaisen sydän halajaa metsään entistä enemmän, onneks on kaverit ja sienireissut. Hyvää loppu syksyä sinulle!

  Vastaa
 195. leila 11.10.2018

  Värikästä syksyä ja tsemppiä opiskeluun.

  Vastaa
 196. Anne 11.10.2018

  Ihania kuvia ja ihanat Tammelan maisemat, siellä on joskus tullut pyörittyä. 😍

  Vastaa
 197. Ninja 11.10.2018

  Onpa ihania Nanson uutuuksia❣️Mulla on paljon nanson laadukkaita vaatteita. Vihreä nanson pitkä ristipistopuu sadetakkini alkaa olla aika kulahtanut, ihastuin tuohon uuteen hippuun kovasti😍. Tulkoon vaan sadetta ja tuiskua; niitä odotellen. Syysterveiset Porista.

  Vastaa
 198. Pike 11.10.2018

  Kiva kirjoitus, ihanat kuvat ja värikkäät asut. Ihanaa syksyä kaikille.

  Vastaa
 199. Iloinen opiskelija 11.10.2018

  Itse elän melko samanlaisten muutosten aikaa (tai nyt jo arjen); opiskelupaikkakunta usean tunnin päässä kodista, jossa mies on vastassa aina kouluviikon jälkeen. Kaipa siis toivotan vauhdikasta oppimisen täyteistä syksyä! ;) (Ja vastapainoksi rauhaisia hetkiä molemmissa kodeissa!)

  Vastaa
 200. Nauris 11.10.2018

  Syksyllä aurinko pitää oppia löytämään jostakin muusta kuin taivaankappaleesta. Hyviä vinkkejä sijaisauringoksi ovat mm. Lehdet, jotka loistavat keltaisina, pienet heijastimet jotka hohtavat pimeässä tai kauppaan hiljaa hiipivät satsumat!
  Jee.

  Vastaa
 201. Linnea 11.10.2018

  Syksy, ah. Ihana teksti.

  Vastaa
 202. Iida Nylander 11.10.2018

  Törmäsin ekaa kertaa blogiisi Nanson mainoksen kautta. Tykkäsin. Hienoa että on mahdollisuus sekä maaseudun rauhaan että kaupungin sykkeeseen.

  Vastaa
 203. Outi- 12.10.2018

  Sää on se, mitä on ja viihtyminen säässä on vaateaasia.
  Juuri tästä taitaa olla kysymys nanson villa-ja sadeasuissa🧡.

  Vastaa
 204. Anu 12.10.2018

  Syksy on mahtava vuodenaika!

  Vastaa
 205. Riitta 12.10.2018

  Ihana blogi, mukavaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 206. Hanna 12.10.2018

  Rupesi heti soimaan päässä: ”Syysterveiset, syysterveiset, syysterveiset”! Mutta joo, ihania nuo kaikki asut ja asujen osat. Pakko myös sanoa, että olen NIIIIIN kateellinen sun opiskeluista ja oikeastaan kuvaamastasi elämästä, saat parhaat palat molemmista.

  Vastaa
 207. Ritu 12.10.2018

  Ihanat syksyiset kuvat.Täällä yksi syysihminen.

  Vastaa
 208. Ritu 12.10.2018

  Ihanat syyskuvat,täällä yksi syksystä nauttiva.

  Vastaa
 209. Eine 12.10.2018

  Syksy on ihanaa aikaa väreineen. Punainen on voimaväri !

  Vastaa
 210. Henriikka 12.10.2018

  Arkisin asuntolaelämää itsekin eläneenä samastuin kyllä tekstiisi! Koti on kyllä sellaisissa ”poikkeustilanteissa” vaikea määritellä, mutta jotenkin sitä kaipaa aina sitä omaa koloa, jota voi kutsua kodiksi, ihanaa että sellainen on löytynyt sulle Tammelastakin. Mukavaa loppusyksyä! :)

  Vastaa
 211. Minna 12.10.2018

  Nautitaan syksyn väreistä, illan hämärästä. Kietoudutaan viltin alle ja laitetaan kynttilä palamaan.
  Ihanaa syksyä kaikille!

  Vastaa
 212. Iida 12.10.2018

  Ihanalta kuulostavat molemmat kotisi! On ollut kiva seurailla sun kouluelämää Tammelassa ja vitsit oon kade kuinka paljon oot saanut sienestää! :D

  Vastaa
 213. Mervi Simunaniemi 12.10.2018

  Kauniita kuvia ja hyvää syksyä!

  Vastaa
 214. TuulaK 12.10.2018

  Ihanat syksyn värit ja tuoksu antavat voimaa. Itselläni on kaksi kotia. Toinen omakotitalo Suomessa luonnon keskellä kaupungissa. toinen koti Välimerellä urbaanissa kaupunkiympäristössä keskellä elämän sykettä. Pidän molemmista. Molemmissa omat vaatteet; paljon Nansoa. Sadetakkia en ole aiemmin omistanutkaan, joten laitetaan harkintaan.

  Vastaa
 215. Terttu 12.10.2018

  Muutin kaupungin sisällä rivitalosta kerrostaloon ja tuntuu, että asuminen kahdessa erityylisessä paikassa on kuin olisi muuttanut maalta kaupunkiin. On se niin erilaista. Ymmärrän hyvin mietteesi asumisesta Helsingissä ja Tammelassa. Mukavaa syksyn jatkoa :-)

  Vastaa
 216. Riitta Majamäki 12.10.2018

  Hippu lyhyt sadetakki on paras!

  Vastaa
 217. Sivs 12.10.2018

  Syysterkkuja opiskelukaupungista! Koti-ikävä Lappiin on kova, ja luonnonläheiset syyspäivityksesi toivat sen taas ihanan kaihoisasti pintaan. Ihanaa loppusyksyä sinne!

  Vastaa
 218. Veera 12.10.2018

  Syksy on tasapainoilua kaihon ja valon välissä ♡

  Vastaa
 219. Annika 12.10.2018

  Blogisi metsäkuvat suorastaan houkuttavat menemään metsää. Kanervien herkän rosanväristen kukkien sen vihreiden varsien ja vaaleanpunaisen neuleen värit ovat karkkia sielulle :-)

  Vastaa
 220. Niina 12.10.2018

  Syksyn parhautta on juuri kuvissasikin näkyvät ihanat värit ja luonnon kauneus! Oli virkistävää kuulla, miten positiivisesti suhtaudut kahden kodin arkeesi. Olen itsekin kahden kodin asukas (ollut hieman yli vuoden) ja tunnistin myös itsessäni tuon ”henkisen tilan” vaihtumisen vaikutukset. Tsemppiä kovasti sinulle ja miehellesi!

  Vastaa
 221. Rulla 12.10.2018

  Hippu sadetakki, lyhyt malli on paras!

  Vastaa
 222. Aino 12.10.2018

  Itsekin elän kahden kodin välissä joten tuttuja tunteita. Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 223. mari 12.10.2018

  Aurinkoista syksyä ja opiskelun iloa.

  Vastaa
 224. Emilia 12.10.2018

  Tuo sadetakki on ihana! Se haluaisin :)

  Vastaa
 225. Sirkka 12.10.2018

  Ihanaa ja värikäsrä syksyä☺Molempiin koteihin💚

  Vastaa
 226. Ritu 12.10.2018

  Syksy on ihanaa aikaa,hienot kuvat.

  Vastaa
 227. Sofia 12.10.2018

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!

  Vastaa
 228. Sofia 12.10.2018

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!

  Vastaa
 229. Sofia 12.10.2018

  Vuosi vuodelta rakastan enemmän ja enemmän syksyä!!

  Vastaa
 230. Iina 12.10.2018

  Sataa rop rop rop, sataa rop rop rop !
  Sadetakki päälle ja saappaat jalkaan, syksy on pop !

  Vastaa
 231. V 12.10.2018

  Värikästä syksyä Henriikka! Nautitaan ruskasta.

  Vastaa
 232. Päivi 12.10.2018

  Kiitos kivasta kirjoituksesta ja hienoista, syksyn kuulaista kuvista. Hyvää syksyn jatkoa!

  Vastaa
 233. Ellu H. 12.10.2018

  Tosi kivoja vaatteita ja ihana syysfiilis kuvissa!

  Vastaa
 234. Tarja 12.10.2018

  Aurinkoista syksyä ja nautitaan näistä ihanista syyspäivistä.

  Vastaa
 235. Eija-Astrid 12.10.2018

  Voimia ja iloa syksyyn!

  Vastaa
 236. Hanna 12.10.2018

  Oon kattellisena kattonu tänä syksynä instasta sun sienisaaliita!! Osaispa itekin sienestää! Voitko joskus pitää sienikurssin!? :D
  Ihanaa syksynjatkoa!!

  Vastaa
 237. Sari 12.10.2018

  Syksy on ihanaa aikaa. Kauniit värit luonnossa ja raikas ilma. Nautitaan vielä auringosta.
  Ja nyt haravoimaan!!!!!

  Vastaa
 238. Ritva Collan 12.10.2018

  Ei ole parempaa ulkoilukeliä kuin raikas, hapekas, hieman kostea syyssää. Tänä syksynä väriloisto on ollut valtaisa! Sade ei haittaa, kun on oikein pukeutunut, varustautunut pimeän tullen heijastimilla, kunnollisilla jalkineilla ja reippaalla mielellä.
  Ritukka

  Vastaa
 239. Lispe 12.10.2018

  Mukavaa syksyä!

  Vastaa
 240. Ansku 12.10.2018

  Ihanaa syksyä kaikille lukijoille toivottaa kahden kaupungin asuja Ansku!

  Vastaa
 241. Ansku 12.10.2018

  Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 242. pikku-orkki 12.10.2018

  Ihanaa syksyä kaikille! Muistakaa katsella paljon ulos ikkunoista päiväsaikaan ja ihastella ruskaa, keltaista, punaista, kaikkia mahtavia sävyjä. Tai mikäli mahdollista, vielä parempi jos pääsee itse ulos fiilistelemään syyslehtien kahinaa.

  Vastaa
 243. Kuuraparta 12.10.2018

  Hou hou. Hyvvee sykssyy ja opiskelluu, kohtaha se Joulukkii o.<(: )##

  Vastaa
 244. Tiina 12.10.2018

  Iloa ja aurinkoa kuulaisiin syyspäiviin. Ihanaa, että saat nauttia syksystä sekä luonnon helmassa että kaupungissa.
  Nautinnollista syyslomaa 💛

  Vastaa
 245. Ida 12.10.2018

  Syysterveiset! Ihana toi pitkä sadetakki, ai että.

  Vastaa
 246. heidi 12.10.2018

  Ihanaa syksyä! Nanson mallistot iskee kyllä nykyään näin nuorempaankin naiseen lujaa. :)

  Vastaa
 247. Sini 12.10.2018

  Ihania syksyisiä kuvia ja asuja!

  Vastaa
 248. Sini 12.10.2018

  Ihania syksyisiä kuvia

  Vastaa
 249. Hanna Petäjäniemi 12.10.2018

  Ihanan tunnelmalliset ja syksyiset kuvat sekä teksti, josta tunnistan myös itseni 🍁🍂 Asu 1 on minunkin mieleen 😘

  Vastaa
 250. Suvi 12.10.2018

  Tämä syksy on ihana! Ei liikaa sadetta vaan värejä, neuleita ja lehtien peittämiä katuja! Parasta loppusyksyä 💛🧡

  Vastaa
 251. Kuuraparta 12.10.2018

  Hou hou! Hyvvee sykssyy ja opiskelluu. Ja pijjaanha se Jouluhhii o!

  Vastaa
 252. Petra 12.10.2018

  Kuvistasi välittyy aina ihana tunnelma 💕

  Vastaa
 253. Piiu 12.10.2018

  Luonnosta saa niin paljom voimaa ja energiaa ❤ Kaunista syksyä kaikille 🍁

  Vastaa
 254. Jassune 12.10.2018

  Ihanaa että on monia paikkoja joissa nauttii niin paljon! Syyskuvasi ovat ihania! Metsän keskellä on varmasti ihana asua näin syksyn ruska-aikaan.

  Vastaa
 255. Siru 12.10.2018

  Syysterveisiä! Nautitaan syksystä, sen kauneudesta ja elämän ihanuudesta!

  Vastaa
 256. Ansku 12.10.2018

  Ihana syystunnelma kuvissa! 🍁

  Vastaa
 257. HANNA 12.10.2018

  Täältä yksi ääni metsälle ;) Itse muutin toukokuun lopussa kaupungista maalle – en ole katunut hetkeäkään!

  Vastaa
 258. hm 12.10.2018

  Aurinkoisia ja värikkäitä syyspäiviä!

  Vastaa
 259. Sarppa 12.10.2018

  Unelmaa eläessä ei aina tajua sitä. Vasta jälkeen ymmärtää mitä on kokenut.

  Vastaa
 260. Emma 12.10.2018

  Ajatella, miten suuri osa kouluvuodesta 11 viikkoa on! Aika kuluu ihan hujauksessa, kertakaikkiaan!

  Ihanaa syksynjatkoa sulle ja iloa koulutielle. Kyllä kelpaa tossa poolossa! Vaikka mitä!

  Vastaa
 261. Virpi 13.10.2018

  Nanson tuotteet ovat kauniita ja käytännöllisiä. Käytän yleensä nanson hameita ja mekkoja,

  Vastaa
 262. Kutri 13.10.2018

  Tammelan kodista paistaa kuvien perusteella myös vahva yhteisöllisyys.
  Itseni olen tunnistanut Herran Ylpön laulun sanoista ”Mä tahdon muuttaa maalle keskelle kaupunkia”.

  Mahtavaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 263. Mirka 13.10.2018

  Syysterveiset Turusta. Eilen kävelin Aurajoenrantaan. En ihan keskustassa, vaan reilun kilometrin päässä. Oli aurinkoinen iltapäivä ja Aurajoen varrella olevat suuret lehtipuut parhaassa väriloistossa. Työviikko oli ollut kiireinen ja stressaava. Oli ihana löytää penkki koivujen katveesta ja istahtaa tuolle syysauringossa lämmittämällä penkille. Suljin silmäni ja annoin hengitin syvään. Ensin kuulin vain kaupungin hälyä ja autojen melua. Sitten kuulin tuulen suhinan puissa. Virtaavan veden liplatuksen Aurajoessa. Lintujen äänet. Kirkonkellon kumahduksen. Tuntui että aika pysähtyi ja oli vain hyvä olla siinä hetkessä.

  Vastaa
 264. Anna 13.10.2018

  Ihania kuvia! Mukavaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 265. Elena 13.10.2018

  Aurinkoisia syyspäiviä kumpaankin kotiin 🍁🍂

  Vastaa
 266. Heini 13.10.2018

  Syksy saa; mahtavaa!!! Olen tykännyt kovasti sun teksteistä viime aikoina, siitä aitoudesta, pohdinnasta ja kaikille tuttujen tunteiden tulkinnasta. Hyvää arkea sulle!

  Vastaa
 267. Olga 13.10.2018

  Syksy on ihanaa! Nauti syksystä kaikissa kodeissa <3

  Vastaa
 268. toni 13.10.2018

  Nautitaan syksystä ja sinulle opiskelun iloa.

  Vastaa
 269. Katja 13.10.2018

  Kun on kaksi kotia, on sydän kahdessa osassa ja aina ikävä jonnekin. 💔

  Vastaa
 270. Kitty 13.10.2018

  Voisipa itsekin asua metsän laidalla varsinkin näin syksyisin, syksy on ihmisen parasta aikaa liikkua luonnossa ja haistella raikasta ilmaa. Ihanaa syksyä sinulle!

  Vastaa
 271. Emma 13.10.2018

  Ihanaa, että välität luonnosta niin paljon. Oppimisen riemua syksyyn. :)

  Vastaa
 272. Jenni 13.10.2018

  Syysterkut kotikaupungistasi Kouvolasta! Ihanaa syksyn jatkoa sinulle ja kiitos blogistasi. :)

  Vastaa
 273. Neska 13.10.2018

  Ihanaa syksyä! :)

  Vastaa
 274. Saara 13.10.2018

  Olipas mukava kirjoitus! Aika ihana että saa opiskella luonnon helmassa ja vielä upeassa syysloistossa :) Ihanaa syksyä ja tsemppiä opintoihisi!

  Vastaa
 275. Mari 13.10.2018

  Sun jutut on ihania :) aurinkoa syksyysi!

  Vastaa
 276. Tia 13.10.2018

  Syksyiset terveiset kotkasta! Meri tekee säästä vilakan mutta kuitenkin vielä lämpöisen, luonnon väriloisto on aivan mahtava kun vaan kerkeää sitä ihastelemaan.

  Vastaa
 277. Beata 13.10.2018

  Lehtien tuoksua, saunan lämpöä, kuppi kuumaa kahvia… Hyvää syksyä!

  Vastaa
 278. Aada 13.10.2018

  Hyvää syksyä sulle :) Itselläkin samankaltainen elämäntilanne, että asun itse viikot pois kotoa ja viikonloppuisin pääsen aina poikaystävän luokse.

  Vastaa
 279. saara 13.10.2018

  Kiitti, kun muistutit, että siitä on ihan liian monta päivää, kun viimeksi oon ollut metsässä. Ihanaa syksyä sulle! :-)

  Vastaa
 280. Heidi 13.10.2018

  Hyvää syksyä molempiin koteihin! Vaikka varmasti raskasta kulkea kahden noinkin erilaisen kodin väliä, on se kuitenkin ainutlaatuinen tilanne. Nauti. :)

  Vastaa
 281. Piennisäkäs 13.10.2018

  🍂 Myötätuulta! 🍂

  Vastaa
 282. Laura 13.10.2018

  Sun opiskeluista lukeminen on inspiroivaa, uskaltaiskohan sitä itsekin…
  Syksy on best!

  Vastaa
 283. Tytti 13.10.2018

  Ihanaa syksyä Tammelaan!😘

  Vastaa
 284. Hissu 13.10.2018

  kyllä syksy saa tulla,jos noin ihana sadetakki osuisi kohdalle,ihanaa syksyä kaikille.

  Vastaa
 285. Pikkumyyx 13.10.2018

  Syksyn pimeissä ja sateisissa keleissä piristää värilliset vaatteet <3

  Vastaa
 286. Maija 13.10.2018

  Terkut syksyiseltä mereltä, sumua ja aurinkoa vuorotellen just sopivasti

  Vastaa
 287. Rosa 13.10.2018

  Mikä rikkaus kun on monta kotia! <3 raikasta ja kaunista syksyä sulle (ja meille kaikille)!!

  Vastaa
 288. Kati 13.10.2018

  Aurinkoiset syysterveiset Saksasta! :)

  Vastaa
 289. Saimi 14.10.2018

  Rentouttavaa, helsingintäyteistä lomaa! :)

  Vastaa
 290. Ansku 14.10.2018

  Asun tällä hetkellä Australiassa ja on aina ihana lukea tätä sun blogia kun tästä saa semmosen melkein päivittäisen Suomi-annostuksen! :D On mahtavia kuvia Suomen luonnosta ja saa lukea suomen kieltä. Ihanaa syksyä!

  Vastaa
 291. Liisukka 14.10.2018

  Kiitos taas kerran ihanasta jutusta. Kaikkea hyvää sinulle molempiin koteihin!💚

  Vastaa
 292. JennaO 14.10.2018

  Kun pääsin vuosi sitten eroon kahden kodin välillä kulkemisesta, tunsin suurta helpotusta ja vannoin ettei enää ikinä. Silti nyt kutkuttaa taas ajatuksissa uudet tuulet, jotka toisivat mukanaan kahden kodin loukon. Saa nähdä mihin elämä taas vie! Vuosi kaupungissa on saanut kaipaamaan valtavasti lähemmäs luontoa ja metsien lumoa.

  Vastaa
 293. Mari 14.10.2018

  Syysterkut lyhyeltä Wienin reissulta! Eilen kotiuduin ja pohdin ihan samaa, kuinka siirtyminen eri paikkojen välillä vie voimia.
  Nautin myös mökkeilystä ja metsistä, mutta toisinaan kynnys lähtemiseen on kuvitteellisen korkea. Ja silti samantien kun pääsee perille, miettii miksi ei käy vaikka joka viikko. Eikä sieltä meinaa haluta kotiinkaan palata vaikka monet ihanat asiat odottaa täälläkin. :)

  Vastaa
 294. Kerttu Tolonen 14.10.2018

  Syysterveiset täältä Rautjärveltä Etelä-Karjalasta.Lämmin sunnuntai ja minulla korva kipeä ja tukossa.Koira nukkuu vieressä ja mies teki täytettyjä paprikoita ruuaksi.Kumpa joskus tapaisin sinut? Ehkä ensi kesänä?

  Vastaa
 295. Teija 14.10.2018

  Kauniita kuvia!

  Vastaa
 296. Heeila 14.10.2018

  Tunnistan tämän kahden kodin ristiriidan opintojen alkuvaiheesta, kun tuli matkustettua opiskelupaikkakunnan ja maaseudulla sijaitsevan kodin väliä viikonloppuisin. Nyt olen sittemmin kaupungistunut ja itsenäistynyt enemmän, eikä kotikotona maalla ole tullut käytyä säännöllisesti enää vuosiin. Nyt kuvioihin on astunut reissaaminen opiskelukaupungin ja työkaupungin välillä, kaksi täysin eri yhteisöä, joiden välillä on matkaa junalla puolisentoista tuntia. Sinä aikana hyppään rennosta mutta välillä epävarmasta opiskelijaminästä ulkoisesti itsevarmaan professiominääni. Hassua tämä elämä.

  Vastaa
 297. Virpi 14.10.2018

  Mukavaa syksyä ja opiskeluja 🙂

  Vastaa
 298. Amamba 14.10.2018

  Kuulostaa siltä, että olet saanut arjen toimimaan mukavasti! Siellä Tammelassa on varmasti upeaa, kun syksy on nyt parhaimmillaan.

  Vastaa
 299. Eeva 14.10.2018

  Ihanat kuvat! Ihastuin täysillä tuohon kirkkaanpunaiseen neuleeseen!

  Vastaa
 300. Elina 14.10.2018

  Ihana syksy ja ihana teksti! <3

  Vastaa
 301. Nelli Vanhapiha 14.10.2018

  Ihana syksy ja syksyinen Tammela😊Tuttuja sieniseutuja nuo!Iloa syksyysi!

  Vastaa
 302. hilkka 15.10.2018

  Ihana syksy tuo tullessaan ihania vaatteita :)

  Vastaa
 303. Lollo 15.10.2018

  Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Jos huudan ”NANSO!” niin suosiikohan arpaonni minua :)))

  Vastaa
 304. Pepe 15.10.2018

  Syysterveiset Kuopiosta! Nyt on ollut ihan ihmeellinen syksy kun katsoo lämpömittaria ja tuota väriloistoa 🍁🍂🍃 Appiukko tuumasi eilen, että ”tänään on kesän viimeinen lämmin päivä”.

  Vastaa
 305. Arro 15.10.2018

  Sun kaksi kotia ja niiden välinen reissaaminen kuulostaa todella samalta kuin oma elämäntilanteeni. Ihanaa kuulla että teillä menee hyvin ja osaat olla kotonasi kummassakin kämpässä! Samat fiilikset itselläni, vaikka aika moni ulkopuolinen kyselee ihmeissään että miten jaksetaan. Hauskaa syksyn jatkoa!

  Vastaa
 306. Mari Niittymaa 15.10.2018

  Upeita syksyisiä kuvia! Tsemppiä kahden asunnon väliseen eloon. Nanson tuotteet näyttävät upeilta!

  Vastaa
 307. Henne 15.10.2018

  Syksy on ihanaa, vaikka täällä Lapissa se alkaakin jo kääntyä ruskasta siihen pelkkään ruskeaan. Mun syksyyn on kuulunut yksi uusi harrastus (parasta!) ja huolta omasta jaksamisesta opiskelun ja siihen liittyvien paineiden alla. (ei parasta)

  Vastaa
 308. Julie 15.10.2018

  Ihana juttu, jälleen. Tämä syksy on ollut värikäs ja erityisen kaunis. Nautin siitä!

  Vastaa
 309. Pallero 15.10.2018

  Tämä syksyn alku on ollut ihanan värikäs ja hyvä! Toivottavasti sun syyslomaviikko kaupungissa sujuu mainiosti <3

  Vastaa
 310. Miina 15.10.2018

  Ihanaa syksyä! Erityisen hieno tuo sadetakki :)

  Vastaa
 311. Nanna 15.10.2018

  Kuvissa on ihana syystunnelma! :)

  Vastaa
 312. Heidi 15.10.2018

  Sinun ajatuksia ja kuulumisia on aina niin kiva lukea:).

  Vastaa
 313. Saana 16.10.2018

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi.

  Vastaa
 314. Saana 16.10.2018

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi, syksyinen metsä on niin kaunis, varsinkin tänä vuonna!

  Vastaa
 315. Saana 16.10.2018

  Onpa tunnelmallisia kuvia susta! Kaipaan itse tällä hetkellä eniten luontoon, mutta työt ja muut kiireet pitävät ainakin toistaiseksi kaupungissa. Jospa vielä ennen lumen tuloa pääsisi, syksyinen metsä on niin kaunis, varsinkin tänä vuonna!

  <3<3<3

  Vastaa
 316. Mari 16.10.2018

  Ihanaa syksyä sinulle ja kiitos ihanasta blogista!

  Vastaa
 317. Heli 16.10.2018

  Onpa ihana tilanne sinulla, kun voit nautiskella sekä kaupungin iloista että luonnon rauhasta sopivassa suhteessa. Tuo pooloneule alkoi heti huudella nimeäni..

  Vastaa
 318. Marleena 16.10.2018

  Olipa todella ihana postaus, jotenkin pystyn niin samaistumaan ajatuksiisi!<3 Itse tällä hetkellä Helsingin sykkeessä asuvana oma mökki (koti!) luonnon helmassa on toivelistani kärkipäässä<3

  Vastaa
 319. Marskimaakari 16.10.2018

  Oikein nautinnollista syksyä sinulle kotonasi :) Meinasiko siippasi muuten jossain vaiheessa muuttaa myös Tammelaan pois kaupungin hälinästä?

  Vastaa
 320. Leena 16.10.2018

  Kauniita kuvia! Mukavaa syksyä

  Vastaa
 321. Anna 16.10.2018

  aurinkoisia syyspäiviä!

  Vastaa
 322. Laura 16.10.2018

  Hei,
  Törmäsin sinuun tuolla instan puolella ja jäin pohtimaan ”I think you should just go for it” ajatustasi esittelyssäsi – Se jotenkin osui ja upposi ja niin päädyin lukemaan tänne ajatuksiasi.
  Ihania kuvia, elämänmakuisia juttuja. Jään lukijaksi, ehdottomasti. Kiitos 🤗

  Vastaa
 323. ViiviK 16.10.2018

  Ihania ja ruskaisia syyspäiviä sinulle!! Mukana vielä jos vaan ehtii ;)

  Vastaa
 324. Sanni 16.10.2018

  Ihanaa syksyä! :)

  Vastaa
 325. Henriikka 17.10.2018

  KIITOS KAIKILLE! Osallistujiahan riitti taas. Tällä kertaa voittajaksi arvottiin nimimerkit Ansku ja JJ, joille lähetin jo sähköpostia.

  Iloa ja riemua kaikille.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.