Huomenna Edinburghiin!

Lähden huomenna Skotlantiin. En ole koskaan käynyt siellä ja koko Iso-Britannian alueellakin vain kerran Lontoossa tasan viisi vuotta sitten. Kuvittelen mielessäni sateisen Edinburghin, Harry Potter -henkiset linnat ja suloisen pimeät kahvilat ja olutbaarit. Keltaista valoa hohkavat katulamput, jylhät puistot ja huonot lämmitykset kodeissa. Pianhan se nähdään, onko mieleni kartalla.

Lähden reissuun omineni ja tulen lauantai–sunnuntai-välisenä yönä takaisin. Olen buukannut momondon kautta muuan suloisesta bed & breakfast -paikasta itselleni edullisen huoneen, ja siinä onkin kaikki mitä matkasta tiedän. Kyseessä on momondo ambassador -vuoden viimeinen matka, joten momondo on toki henkisesti mukanani.

Haluan lukea kokonaisen kirjan, kirjoittaa ainakin sata sivua päiväkirjaa, nukkua mukavasti ja löytää uutta. Haluan istua kahvilannurkassa ja tarkkailla. Hymyillä mummoille ja hakea santsikupin. Hukkua Skotlannin tunnelmaan ja unohtaa hetkeksi, että olen Suomesta kotoisin ja tänne pian palaava.

Mutta tietäjät! Olisiko kenelläkään Edinburgh-vinkkejä ensikertalaiselle? Kaikki otetaan isolla kiitollisuudella vastaan.

-Henriikka

Kuva: Dance it out / lavenderlights.tumblr.com

14 kommenttia

 1. Emmih 14.11.2017

  Nelliinalla on monta postausta blogissaan tän vuoden Edinburghin matkaansa liittyen, käy kurkkaamassa!

  Vastaa
 2. Sanna 14.11.2017

  Oi kuulostaa ihanalta! Ihan pakko vain nyt kysyä, et kuinka ihmeessä pystyt matkustelemaan ihan koko ajan? Vai enkö oo itse vain hoksannut, et nykyisin pystyy teleporttautuun minne vaan tuosta vain? ?

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Se onkin myös mulle välillä mysteeri. Töiden kannalta teen siis intensiivisemmin töitä aina kun oon Suomessa ja lisäksi ne kulkee mulla mukana reissuissakin. Viime vuonna matkapäiviä tuli kieltämättä aika monta ja välillä oli kiva, kun sai levähtää kotona pidemmän pätkän. Vaikka on reissutkin tietysti rentouttavia, mutta omalla tavallaan.

   Vastaa
 3. Em 14.11.2017

  Lisää mielikuvaan vielä säkkipillinsoittaja jokaisessa kadunkulmassa ja iso joukko muita turisteja (sekä epäinhimmillisen paljon portaita linnalle kiivetessä). Edinburgh ja Skotlanti ylipäätään on ihana! <3 Kunnon Potter-fiilikset saa Victoria Streetillä, jossa muuten on kauppa täynnä pelkkää Potter-tavaraa.

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Hahah, nää mielikuvat piti kyllä aika hyvin paikkansa. Ja Potter-fiilikset myös. Edinburgh oli kyllä mainio!

   Vastaa
 4. T 14.11.2017

  Lauantaina tänne lounaalle: https://www.thepitt.co.uk/

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Tää ei harmi vaan mahtunut mun aikatauluihin, vaikka erittäin varteenotettavalta vaihtoehdolta kuulostaakin. Pitää palata tänne, jos ja kun seuraavalla kerralla lähden seikkailemaan Edinburghiin.

   Vastaa
 5. Minnis 15.11.2017

  Hendersons Vegan, ” uuden” kaupungin puolella on huippu!

  Vastaa
 6. Suvi 15.11.2017

  Oi Edinburgh! Arthur’s seatilta on todella kauniit maisemat ja Holyrood Park on muutenkin oiva paikka pienimuotoiseen retkeilyyn. Itse tosin sain siellä kulumaan monta tuntia. :D Infirmary streetillä on ihan superhyvä intialainen ravintola, jos intialaisesta tykkää. Siellä on ideana tilata monta pientä annosta ruokaa eikä vain yhtä isoa, hinnat ovat kohdillaan ja ruoka ihan älyttömän hyvää. Harry Potter-tunnelmaa löytyy The Elephant House-kahvilasta ja sen lähiympäristöstä, mistä Rowling on ottanut vaikutteita kirjoihinsa. Mutta ne kadut. Parhaat reissumuistot on kaduilla vaeltelusta ja kiinnostaviin kahviloihin ja pubeihin pysähtelystä. Voisin mennä milloin vain takaisin.

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Tuhannet kiitokset näistä vinkeistä. Niistä oli paljon iloa ja apua reissussa.

   Vastaa
 7. Henna 16.11.2017

  Kannattaa osallistua kummituskierrokselle. Kuulostaa turistihumpuukilta mutta kierros oli hauska, elämyksellinen ja täynnä Edinburgin historiaa. Kierrokset järjestetään iltaisin ja lippuja niihin myydään (ainakin vielä muutama vuosi sitten) eri puolilla keskustaa firmojen ständeillä. Kannattaa toki vähän googletella kokemuksia kierroksista, niissä on eroja…

  Vastaa
  • Henriikka 6.1.2018

   Hui, tää on kyllä sellainen, johon en uskaltanut mukaan, vaikka varmasti mielenkiintoinen onkin. Olisin ehkä kaverin kanssa voinut lähteä, mutta yksinäni vähän liian iso pala purtavaksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.