Elämäni ensimmäinen haastattelu

Huomenta kesäkuu. Minulla oli kunnia antaa elämäni ensimmäinen haastattelu Indiedaysille. Se löytyy täältä, mutta ajattelin kopioida sen tänne sellaisenaan:

ESITTELYSSÄ LOOKBOOK-BLOGGAAJA AAMUKAHVILLA

 Esittelemme tässä juttusarjassa Indiedays Lookbookiin kuuluvia bloggaajia ja suunnittelijoita. Tällä kertaa esittelyvuorossa on aamukahvilla-blogin Henriikka.
Miten kuvailisit blogiasi? 
Aamukahvilla on blogi tyylistä ja letkeästä elämästä ylipäänsä. Suurin osa jutuista käsittelee vaatteita, mutta siinä sivussa puidaan muun muassa sisutusta, taidetta, pitkiä kahvihetkiä ja sitä, millaista musiikkia kaiuttimista soi.
Mitä positiivista bloggaaminen on tuonut elämääsi? 
Bloggaaminen on antanut minulle paljon. Lempiharrastuksen lisäksi blogi on motivoiva ja aikaansaava voima kaikelle luovalle, esimerkiksi tuunaukselle, kirjoittamiselle, valokuvaamiselle ja ompelemiselle. Blogin kautta olen päässyt erilaisiin tapahtumiin ja ennen kaikkea tavannut uusia ihmisiä. Blogini avulla olen myös kartoittanut sitä, mitä itse haluan elämässäni tehdä ja mihin käyttää aikaani.
Onko sinulla muotiin tai media-alaan liittyviä tavoitteita?
On, useampiakin. Opiskelen kulttuuritapahtumien ja -hankkeiden tuottamista ja organisointia ja olisi hienoa päästä tekemään muoti- ja muotoilutapahtumia. Tavoitteena olisi myös blogin kautta pysyä mukana median ja muodin myllyssä. Vapaan toimittajan työ on ollut mielessäni pitkään, mutta katsotaan mihin elämä kuljettaa.
Mistä ammennat inspiraatiota pukeutumiseesi?
Suurimmaksi osaksi löydän inspiraatiota katukuvasta. Rakastan matkustaa ja myös jokaiselta matkalta tarttuu mukaan ideoita. Tykkään kokeilla kaikenlaista, enkä ota pukeutumista erityisen vakavasti: joskus inspiraation puuska saattaa ilmestyä vaikka ruokaostoksilla tai mökkireissulla. Pysyvänä elementtinä tyylissäni on kuitenkin menneet vuosikymmenet, etenkin kultainen 80-luku.
Mistä hankit vaatteesi?
Suurin osa vaatteistani on kirpputoreilta hankittuja. Helsingin Valtterin kirpputori ja Hakaniemen Fida ovat lähellä sydäntäni, mutta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tekee usein ne huokeimmat löydöt. Panostan nykyään farkkujen ja kenkien laatuun ja niille olen valmis lohkaisemaan suuremman palan budjetistani.
Oletko tehnyt noloja heräteostoksia?
Oivoi, vaikka kuinka paljon! Kirpputoreilta tulee ostettua usein tarkoituksellisesti humoristista ja huvittavaa. Todelliset mokat ovat olleet niitä, kun olen ostanut vaatteita, joita olen ihastellut jonkun toisen päällä.  Sama silkkimekko, joka näyttää upealta vastaantulijan yllä, saattaa olla ylläni kuin järkyttävä kangaskasa.
Löytyykö kaapistasi luottoasua ”pahan pukeutumispäivän” varalle?
Luottoasuni muodostuu porkkanalahkeisista farkuista, rennosta collegesta ja herrainkengistä. Mutta suoraan sanottuna minulla on huonoja pukeutumispäiviä todella harvoin. On kivaa kokeilla monenmoista ja miettiä jälkeenpäin, menikö nappiin.
Mikä on rakkain vaatteesi?
Isäni vanha 80-luvun college. Turkoosi riepu oli koko lapsuuteni ajan ”se isän remonttipaita”, jota inhosin ja haukuin kovaan ääneen. Yhtäkkiä 16-vuotiaana huomasin, että oikeastaan se korni jumpperi onkin aika hieno. Tämän paidan sisään mahdun kokonaan ja se tuo turvaa itkuhetkiin.
Mitkä ovat sinun vaatetärppisi kesälle 2012?
Etsi kirppikseltä vanhat Levikset ja pätkäise lahkeet pois: farkkusortsit ovat ajattomat. Vaikka liukuvärjäys-buumi innostaisi, niin jätä kaappiin edes yhdet ihan tavalliset sortsit. Kesän hittejä ovat pyöreät aurinkolasit, suolasuihkeella laitettu huoleton kesätukka ja olkihattu. Kesällä kannattaa myös suunnitella vaatekokonaisuuksia, joilla pärjää pitkiä päiviä pihalla: huppari reppuun viileämpiä iltoja varten ja ohuilla vaatteilla rakennetut kerrokselliset asut.
Nimi: Henriikka
Ikä: 21 vuotta
Asuinpaikka: Helsinki
Koulutus: Opiskelen kulttuurituotantoa Metropolia AMK:ssa
Ihailen: Perhettäni ja ihmisiä, jotka nauttivat elämästä valittamatta turhista
Minusta tulee isona: Kulttuurin parissa hääräilevä urbaani kuljeskelija
Näitä blogeja seuraan:  Seuraan monia, enimmäkseen kuitenkin tyyli-, sisustus- ja valokuvablogeja, esimerkiksi  Fashion HegemonyHer morning eleganceAngelica Blick ja Vintage Virgin

23 kommenttia

 1. Inka 1.6.2012

  Ihania asukuvia oot tähän valinnut :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Jeesp., kiitos! Yritin jotenkin selailla koko blogihistoriasta sellaisia omia lemppareita.

   Vastaa
 2. annie 1.6.2012

  Ei apua, mä muistan ton viimesimmän kuvan ! Se oli vissiin niitä ensimmäisiä kuvia, mihin susta törmäsin. Tätä sun blogias on kyllä ollut ilo lukea ja ehdottomasti jatkan lukemista :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Hahaha, joo pian on vuosi kulunut blogin aloittamisesta. Ei kuitenkaan ihan vielä, ehkä sitten järjestän jotkut kekkerit. Oot ollut ihana Annie, aina jaksanut piristää.

   Ja tuosta kuvasta vielä, naurattaa kun istun siinä Taulumäen kirkon portailla!

   Vastaa
 3. Sensaatio 1.6.2012

  Ihana haastattelu, nuo asukuvat ovat niin inspiroivia!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos sinulle. Nämä kommentit ne vasta ovat ilo, oi.

   Vastaa
 4. Kaisa 1.6.2012

  Aivan kertakaikkiaan mahtavia asukuvia. :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Minä kiitän ja kumarran. Yritin löytää vähän kaikenmoisia asuja.

   Vastaa
 5. Anonymous 1.6.2012

  Henriikka millon me nähään kuvia sun häistä? 8)

  Vastaa
 6. Anonymous 1.6.2012

  Älä nyt ota ittees, mutta musta sä selität pikkasen liikaa. Tai siis turhia juttuja. Vähän semmosta haavistomaista pitkää osittain asian vierestäkin lörpöttelyä.

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Hahah, mainiota! Tuota en ole vielä kuullutkaan koskaan täällä blogissa. Mutta minua ei oikeastaan itseäni häiritse sellainen höpöttely. Eri asian jos oikeasti olisin toimittaja, sittenhän toimintatapani olisivat erilaiset. Nyt kuitenkin saan höpötellä kaikenmoista suvivirrestä jäätäviin pakkasiltoihin, miksen siis käyttäisi tilaisuutta antaa ajatuksen virrata?

   Toki jään tätä miettimäänkin, voisinhan joskus jotain turhaa löpinää suodattaakin. Kiitos!

   Vastaa
 7. Anonymous 1.6.2012

  Moikka,

  Ensinäkin kiitos kivasta blogista, jumituin selailemaan varmaan tunniksi aiempia postauksiasi. :) Eksyin tänne, kun googlettelin kulttuurituotannon pääsykokeita. Oletkin jo hurjan monta kysymystä saanut opiskelupostaukseesi! Itse olin pääsykokeissa ja sain nyt kutsun haastatteluun. Mua vähän jänskättää mitä siellä on vastassa. Kysyisinkin millainen haastattelu sinulla oli aikanaan? Luin kauhukertomuksia Humakin pääsykoehaastatteluista (jonne myös sain kutsun), missä kysyttiin minkä tietokirjan olet lukenut viimeksi jne.. Itsehän en ole lukenut kirjoja kuin ylppäreihin pakon edestä. Olisi mielenkiintoista tietää mitä siellä mahdetaan kysyä. :)

  Ihanaa kesää Sinulle!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   No heihei, ihan tosi kiva että jollekin on ollut apua mun koulukirjoittelusta. Toivon että mahdollisimman moni lukijoista pääsee myös sisään. Tsemppiä siis!

   Mä olin siis haastattelussa viime vuonna, olen vasta opiskellut vuoden. Haastattelijoita taisi olla 6 ja sitten he haastattelivat mua luokkahuoneessa. Kyselivät työhaastatelumaisesti miksi haen, minkä alan juttuja haluisin alkaa tekemään, miksi mut pitäisi valita ja vaikeimpana: miksi mua ei pitäisi valita.

   Olin myös humakissa ja siellä he kysyivät suomen kulttuuriministeriä. Ei se ollut yhtään sen kamalampi haastattelu sekään, mutta siellä piti lyhyesti kertoa itsestään myös englanniksi. Kannattaa vaan olla rentona ja muistaa hyvä kädenpuristus ja olla avoin ja oma itsensä. Siistit vaatteet ja hymy suussa, niillä pärjää pitkälle.

   Ihanaa kesää ja raportoi sitten kuinka kävi!

   Vastaa
 8. emilia 1.6.2012

  ihana toi toka kuva ja vaattees!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Minä kiitän, se on myös oma pitkäaikainen suosikki. Jos niin omasta asustaan saa sanoa. Se olikin vapaapäivän asu, sai miettiä ja harkita pitkään hih.

   Vastaa
 9. Anonymous 1.6.2012

  Moikka,

  olen lueskellut blogiasi varmaankin noin puolisen vuotta, mutta tämän postauksen jälkeen on pakko kommentoida, vaikken sitä aiemmin ole tehnytkään. Vaikutat todella aidolta ja mukavalta ihmiseltä (mitä varmasti oletkin:D) ja tyylisi on mahtava. Jokainen postauksesi piristää päivää tavalla tai toisella. :) Jatka samaan tapaan!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Heippa,

   aivan ihana kun kommentoit. Jatkossa saa useamminkin, jos siihen koet halua tai tarvetta. Kerrassaan motivoiva ja piristävä kommentti tälläiseen päivään, kun pohtii, että onko tästä blogista kenellekään mitään iloa.

   Vastaa
 10. K E R T T U 2.6.2012

  Todella kaunis toi viimeinen kuva! Ihana mekko!
  Blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani,
  kauniita kuvia ja aitoa meininkiä!

  Aurinkoista kesää!

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos sinulle Kerttu. Oon itsekin käynyt aina kurkkimassa omaa blogiasi ja ihana meininki sielläkin.

   Hyvää kesää sinulle ja koko teidän sakille!

   Vastaa
 11. Lusikka 3.6.2012

  Oih miten kiva postaus, inspiroivia kuvia !

  Vastaa
  • Henriikka 6.6.2012

   Kiitos kovasti. Oli ilo päästä haastateltavaksi.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.