Aina kaikkea muuta kuin mustaa.

IMG_0951 (kopio)IMG_0925 (kopio)IMG_0971 (kopio)

Näen haavekuvissa itseni tyylikkäänä, mustiin pukeutuvana leidinä, joka rennon tyylikkäästi juoksee mustissa nahkabootseissaan, cashmir-huivi kaulassaan kepein askelin ratikkaan. Ja ehtii aina. Toiveajatuksissani minusta kuoriutuu ajan saatossa neutraaleihin, tarkkaan harkittuihin väreihin sonnustautunut naishenkilö, jolla on geelilla taakse vedetty lyhyt tukka ja ranskalainen manikyyri.

Sitten näen vaatekaappini. Kokeilen mustia farkkujani. Kokeilen farkkujen kanssa mustaa silkkipaitaani ja mustaa villakangastakkiani (kuvitteellista sellaista, sorrun aina muihin väreihin). Kampaan hiukset siististi ja kuvittelen olalleni klassikkolaukun. Olen jossain muualla kuin kotona. Vähemmän kuin koskaan elossa.

Ei hätää, kuomat. Niin kauan kuin itse olen tolpillani, ei tämä kotimaamme ole peittymässä mustaan ja harmaan sävyihin.

-Henriikka

takki/Dagmar, kengät/Bianco, housut/Zara, villapaita/H&M

16 kommenttia

 1. Anna-Maria 8.1.2014

  Voi apua, tämä on upea – sinä olet! Kertakaikkisen ihana asu. Värikombo sykähdyttää ja huulipuna on piste i:n päällä. Tarvitseeko enää sanoa, että tykkään todella? ;)

  Vastaa
  • Henriikka 9.1.2014

   Voi kiitos Anna-Maria. Se onkin hauska huomata, että vaikka meidän tyylit on lähtökohtaisesti aika erilaiset, niin silti inspiroitumista ei voi estää. Kiva huomata, ettei se ole yksipuolista hih. Kiitos.

   Vastaa
 2. tiia eveliina 8.1.2014

  Oon seuraillu sun blogia nyt noin puolisen vuotta, vähän päälle! Mutta koskaan en oo kommentoinu, laiskuutta syytän :( Mutta nyt on pakko!

  Haluaisin kiittä sua, sydämeni pohjasta. Sun asukokonaisuudet inspiroi aina mua niin paljon, tykkään miten yhdistät erilaisia vaatteita, ihan erilaisilla tavoilla! Esim tääkin asu! Metsänvihreä villapaita ja leopardihousut – IHANA. Oonkin saanut sun kokeiluista inspiraatiota ja rohkeutta. Ennen pukeuduin vain ’seinäruusumaisesti’, vaikka ihailin jos jonkinlaista erikoista. Mutta nyt, NYT mä uskallan! Niinkin iso asia kun hameet (hui), oon ostanut niitä alennusmyynneistä ja rakastunut. Lempparein on asokselta tilattu violetti, pliseerattu polvimittanen hame, jossa on siksak- pliseeraus helmassa. Ja uusimpana henkkamaukan aleista löydetty tummansininen maksihame. Huomennakin ajattelin repäistä, valkoiseen kauluspaitaan ja perussinisiin farkkuihin yhdistän, ah niin ihanan retrot adidaksen (miesten osastolta stadiumista -50% alesta bongatut) tennarit! Koskaan ennen en ois tavalliseen valkoseen kauluspaitaan niitä kenkiä yhdistänyt, mutta nyt, kiitos sun, yhdistän!

  MAAILMAN ISOIN KIITOS JA HYMY :)

  Vastaa
  • Henriikka 9.1.2014

   No mutta! MAAILMAN ISOIN KIITOS JA HYMY lähtee samantien sulle takaisin päin. Aion kyllä säästää sen sun lähettämäsi hymyn myös.

   Jotenkin tämä viesti tuntui tosi hyvältä. Tuntui, että joku on oikeesti saanut blogista irti jollain syvällisemmälläkin tasolla. Tuntuu, että vaatteet ja niillä itsensä ilmaisemin ei ole vain pinnallista elämää, vaan oikeasti kertoo jotain myös ihmisestä ja hänen persoonastaan. Jos ihminen saa pukeutumisensa synkkaan, koko persoona pääsee paremmin valoon. Vai olenko yhtään jäljillä?

   Minä jatkan tätä kirjoittelua, varmasti. Vielä pitkään. Mä niin haluisin nähdä asukokonaisuuden kera Adidaksen tennareiden.

   Vastaa
 3. millamainen 8.1.2014

  Upea asu taas! Ja pyhpah, jos osaa käyttää värejä yhtä hyvin kuin sä, turha tarttua niihin mustiin vaatekappaleisiin! ;)

  Vastaa
  • Henriikka 9.1.2014

   Ehkä mun pitäisi vaan antaa itseni käyttää värejä, eikä pyrkiä mustaan väkisin. Kiitos kovasti :–)

   Vastaa
 4. Hosuli 9.1.2014

  En ikinä pukisi päälleni tuollaista asua – kaikki sen osat erikseen harmaaseen, mustaan tai muuhun neutraalimpaan sävyyn yhdistettynä kyllä. :D Mutta sinun päälläsi se näyttää tosi hyvältä! Mahtavaa. Tällaisista jutuista saa rohkeutta revitellä, vaikka rakastaisikin harmaata vaatevärinä eniten. :)

  Vastaa
  • Henriikka 16.1.2014

   hihi! Moni ei varmasti laittaisi tällaista asua päälleen, aivan liikaa värejä monen makuun. Mutta överit toimii itselläni usein parhaiten, niin tälläkin kertaa.

   Vastaa
 5. oonaea 9.1.2014

  oot kyllä jälleen kerran upea! mä en todellakaan osaa käyttää värejä ja kuoseja yhtä repäisevästi kun sä, mutta silti sun pukeutumisesta saa hurjasti inspiraatiota! :–)
  jatka samaan malliin (niinkuin varmasti teetkin)!
  terkkuja tampereelta :*

  Vastaa
  • Henriikka 18.1.2014

   Kiitos Tampereen terveisistä, otan hymyllä vastaan.

   Ehkä se onkin pointtina, että jokainen napatkoon kuvista ja asuista ne jutut, jotka pystyy itse soveltamaan ja muokkaamaan omikseen. Kiitos.

   Vastaa
 6. Naava 9.1.2014

  Täytyy kompata ylempia kommentteja että upea erilainen asu ja jotenki toi viininpunanen takki tasapainottaa tota vihreetä villapaitaa ja leopardikuosia.

  Vastaa
  • Henriikka 18.1.2014

   Hei, hyvä pointti. Toi viininpunainen tosiaan jotenkin vähä pehmentää kokonaisuutta.

   Vastaa
 7. Kiia 12.1.2014

  Ihanaa, ihanaa, ihanaa, en voi kylliksi tyyliäsi imarrella. Olet asuvalinnoillasi antanut minulle niin paljon uskallusta oman tyylini löytämiseen ja roppakaupalla inspiraatiota, se on hyvä juttu. Pukeutumisesi on niin persoonallista, on mukava nähdä kuinka jotkut kulkevat omia polkujaan, osaavat yhdistellä rohkeasti vaatekappaleita ja uskaltavat erottua. Ihan huippua, nytkin taas huomaa kuinka eri materiaalit ja kuosit yhdistyvät ylläsi, todella kaunista ja omalaatuista!

  Vastaa
  • Henriikka 18.1.2014

   Tällä puolella ruutua ihan punastutaan. Kiitos kovasti. Ehkä mullakin meni aika monta vuotta, että löysin sellaisen oman linjan. Tasapainoa en ole löytänyt vieläkään haha.

   Vastaa
 8. Jenni 21.1.2014

  Mitäpä sitä mustaan tyytymään, kun näyttää noin hyvältä muissa väreissä! :) Minä aina haaveilen tuollaisesta ihanan kirkkaasta huulipunasta, mutta se taas ei yhtään sovi sen paremmin ihoni sävyyn kuin nykyiseen hiusten väriinkään. Ja näistäkin vain toiseen pääsee itse vaikuttamaan…

  Vastaa
  • Henriikka 22.1.2014

   Niinhän se kai on, että jos kerran väreissä tykkää olla, niin miksi pakottaa itsensä mustaan. Jokaiselle on varmasti ne parhaat sävyt, jotka sointuu parhaiten omalle iholle ja hiuksille. Itsekin haaveilen aina vaikka mistä jutuista, jotka ei tällaiselle blondille istu lainkaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.