Ostapa itsellesi sadetakki

1422455445.6254

Olen jo pidemmän aikaa hamutellut sadetakkia. Ja nimenomaan RAINS:in sadetakkia. Olen kokeillut niitä monessa paikassa ja lykännyt ostoaikeita tulevaisuuteen: ”Onhan niitä tärkeämpiäkin sijoituskohteita kuin sadetakki.”

Siksi olikin kertakaikkisen kivaa saada vanhemmilta valmistujaislahjaksi rahaa ja yhtä nimenomaista käyttötarkoitusta varten. Äiti oli huomannut, kuinka koko kevään Tukholman reissumme hipelöin jokaisessa kaupassa kyseisiä sadetakkeja. Tummanvihreitä, tummansinisiä, mustia. Trenssimäisiä, pitkiä, lyhyitä ja anorakkimaisia. Valmistujaispäivänä sain käteeni kortin, johon oli liimattu kymmenien sadetakkien kuvia ja liitetty klemmarilla pari seteliä: ”Ostapa itsellesi sadetakki.”

1422455445.6269 1422623174.525 1422456064.9233 1422456600.1491

Olin ajatellut, että valitsen tummanvihreän tai tummansinisen trenssimallisen sadetakin. Pitkän ja käytännöllisen. Napeilla. Toisaalta haaveilin neonoranssista anorakki-mallisesta, joka olisi mukava väriloiste sadepäivään ja hauskan unisex. Meinasin jo tilata tummanvihreän trenssin, jonka saa kiristettyä vyötäröltä kivasti. Huomasin mallistokuvien törröhuuli-mimmin murjotuksen ärsyttävän minua enkä sitten tilannut vielä mitään.

Sitten luovuin nappiajatuksesta, vetoketju olisi kuitenkin käytännöllisempi. Sitten luovuin anorakeistakin. Onhan se hyvä, että takinretaleen voi vain viskata päälle rennosti sateen yllättäessä. Anorakki voi sitten olla kakkos-sadetakki, jos sellaiseen joskus kukkaron nyörit löystyvät.

Valinta oli vaikeampi kuin minä äitilleni murrosikäisenä.

1422622950.12261423234915.8479

Nyt olen hilannut valintani ostoskoriin. Petollinen nettikauppa, sillä valinta pysyy virtuaalisessa korissa viikkoja, vaikka poistuisin sivuilta.

Suosikikseni nousi kuitenkin viimeisen kuvan musta parkasadetakki. Siinä on vetoketju, huppu ja hauska kiristys helmassa.

Ja toisin kuin ennen ajattelin, olen koko ajan tullut enemmän siihen tulokseen, ettei Suomessa ole montaa tärkeämpää sijoituskohdetta kuin sadetakki. Täällähän sataa viikonlopun mittaista kesää lukuun ottamatta ihan koko ajan.

– Henriikka

Kuvat: RAINS

6 kommenttia

 1. veera s. 17.7.2015

  sadetakit on mainioita! itse sain vuosi sitten synttärilahjaksi kirkkaankeltaisen rukan takin, onhan se aika väriläiskä, etenkin kun yhdistää sen kanssa punadet hai-saappaat! ;D

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2015

   No eikö olekin. Ja niille on oikeasti myös käyttöä, jos säät jatkuu edelleen tällaisena. Pitää varmaan minunkin laittaa pikapuoliin tilaukseen.

   Kirkkaankeltaiset sadetakit on ihanan iloisen näköisiä ihmismassojen keskellä!

   Vastaa
 2. Eveliina 19.7.2015

  Itsehän ostin reilu vuosi sitten Rukan kirkkaanpinkin sadetakin (lasten mallissa, koska se sopi päälle ja miksi ei?), kun löytyi tosi halvalla. Vieläkin odotan ihan innoissani, että milloin sitä pääsee käyttämään. Ihan paras ja ollut tarpeellinen etenkin tänä kesänä!

  Vastaa
  • Henriikka 29.7.2015

   Kirkkaanpinkki! How awesome. Mä laitan tänään tuon mun sadetakin tilaukseen ja oon enemmän kuin innoissani.

   Vastaa
 3. Ida 3.9.2015

  Hei apua! Mistä tuo viides sadetakki on? Ihana :))

  Vastaa
  • Henriikka 1.1.2016

   Hello hello! Nämä kaikki ovat Rainsin sadetakkeja.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.