Taikaviltin suojassa

_mg_2998-kopio

Näissä kuvissa on niin selkeää tunnelmaa loppukesästä, että melkein pystyn haistamaan ja tuntemaan fyysisesti kuvien tilanteet ruudulta. Elokuu oli ja meni, mutta taikaviltti jäi. Sen suojaan voi piiloutua, vaikka olisi jo syyskuu.

Elokuun viimeisten päivien tuuli oli jo niin navakkaa, ettei T-paidassa pärjännyt kuin auringon paisteessa, pilvettömällä säällä. Tiedättekö sen tunteen, kun laittaa niin suuren villapaidan tai hupparin päälle, että tuntee itse kutistuvansa? Juuri sellainen olo minulla oli tuon viltin suojissa. Kääriydyin siihen, join kuumaa juomaani ja tunsin itseni pieneksi: sellaiseksi, josta voi hyvin pitää välillä vähän huolta.

_mg_3268-kopio_mg_3318-kopio_mg_2903-kopio_mg_3293-kopio

Kesä oli niin hyvä. Miten paljon ehtikään tapahtua: olin minilomalla Tampereella, roadtripilla Norjassa, Näätämössä autokorjausta odotellessa, mökillä Kuhmossa, mökillä Valkealassa ja niin monessa muussa paikassa.

Eikä tärkeintä ole edes lähtö tai että ”on ollut jossain” tai ”lähtenyt jonnekin”. Nimittäin minulla oli hyvä olo myös kotona Helsingissä. Keskusta-asuminen on tuonut ravintolat ja jäätelökioskit ihan kulman taakse ja omaan kesäaikaani ihan uudenlaista virtaa.

Lähtiessäni aamuisille juoksulenkeille kaupunki jo heräili kesähyrinässään: Kirpputorimyyjät kasailivat toisella kädellä pöytiään ja joivat pahvimukista kahvia toisella. Lokit kiertelivät poutataivaalla mietiskellen, minkä turistin jäätelöpallo irtoaa tötteröstä nopeimmin.

(Välikysymys: onko se ”minkä turistin” vai ”kenen turistin”?)

_mg_3421-kopio_mg_3334-kopio_mg_3089-kopio _mg_3260-kopio

Jos pitäisi valita seesteisen kesämökin ja kuplivan kesäkaupungin väliltä, niin en kyllä valitsisi. Koska tiedän, ettei tarvise. Voin yhtä lailla viettää aikaa molemmissa ja kerätä loppukesän muistoja kaikista miljöistä, kaikista olotiloista.

Mutta jos nyt pitäisi valita, mitä tekisin viime kesänä eri tavalla, niin söisin vielä enemmän kirsikoita.

Sen lisäksi etsisin käsiini sitä tummaakintummempaa tummasuklaajäätelöä ja tilaisin sitä vähintään litran. Se litra tulisi asetella pallokauhalla kauniisti kuppiin. Sitten ottaisin jäätelöpallot ja suuren lusikan mukaani, kävelisin Kaivarin rantaan kalliolle istumaan ja hitaasti nautiskellen söisin koko annoksen auringon laskiessa. Sen jälkeen sulkisin silmäni ja ottaisin jäätelönokoset.

_mg_3210-kopio _mg_2930-kopio       _mg_3449-kopio

Jos jotain muuta pitäisi muuttaa vielä jälkikäteen, niin ehkä olisin vielä vähän enemmän paljain jaloin. Etenkin nurmikolla, kuumalla kalliolla ja matalassa rantavedessä.

Varpaiden ja jalkojen kautta hahmottaa hyvin, missä vuodenajassa mennään. Olen kulkenut paljain nilkoin tähän saakka, mutta tänään aamulla meinasi palella. Taidan siirtyä samantien villasukkiin.

Syysrakkautta, syysrauhaa.

-Henriikka

Ps. Viltti on Baja Clothingin. Eräänä loppukesänä parhaana päivänä (juuri sellaisena, kun olo tuntuu voittamattomalta) tutustuin kyseisen lafkan yrittäjään. Meininki oli niin hyvä, että lupasin kuvata heille muutaman iloisen vilttikuvan ihan omasta tahdostani. Tässä niitä loppukesän tunnelmia sitten oli.

10 kommenttia

 1. Tuija Rajala 20.9.2016

  Ihanan näköinen viltti, varmasti lämminkin. Kuitenkin vielä tarkenet varpaita virutella vedessä. Ihania kuvia.

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Kiitos kiitos. Tämä viltti meni hujauksessa kaikkien muiden vilttieni ohi, niin kaunis ja lämminkin. Tähän on kiva kääriytyä kylmyyttä vastaan.

   Vastaa
 2. Jenni 20.9.2016

  Aivan ihania kuvia, varsinkin tuo toiseksi viimeinen. Tuli kamala himo tilata tuollainen viltti…

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Ja eikun tilaamaan vaan, jos et vielä oo ehtinyt. Uskoisin, että et pety. Minä en ainakaan pettynyt.

   Kiitos kovasti Jenni.

   Vastaa
 3. Mariem 20.9.2016

  Se on ”kenen turistin”, sillä kenen taipuu sanasta kuka ja viittaa ihmiseen / henkilöön. ”Minkä” taas tulee sanasta mikä, jolla viitataav esineisiin. (en olisi tähän puuttunut, jollet olisi kysynyt :D )
  Ihana viltti ja ihana tyttö!

  Vastaa
  • Henriikka 20.9.2016

   Olet niin vakuuttava, että uskon sinua! Mutta eikö ”kenen turistin” kuulostakin siltä kuin turisti olisi jonkun omistuksessa? Että onko se Viking Linen tai Brasilian turisti?

   Voi kiitos, tuplasti :)

   Vastaa
 4. Q 21.9.2016

  Kauniita kuvia. Ja toi viltti. Onko kuinka iso? Jotain ton tyylistä kaipaisin päiväpeitoksi, mut mistään ei tunnu löytävän päiväpeittoja, jotka ei olis ihan kauheen näkösiä.

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Kiitos paljon :-)

   Hmm… Yritin katsoa Baja Clothingin sivuilta, mutta en löytänyt sieltäkään tarkkaa kokoa. Mitähän tämä nyt olisi. Ehkä 180cm x 140cm.

   Vastaa
 5. Hanna L 22.9.2016

  Aivan ihania kuvia!!!

  Hei, olisiko sulla joskus aikaa tai intoa järkätä jotain lukijatempausta, joita järjestit joinain vuosina kun tuli tietty määrä lukijoita täyteen? Ne oli kivoja!!

  Vastaa
  • Henriikka 15.11.2016

   Heippa Hanna,

   Ja kiitos kovasti. Nykyään mulla ei ole enää samanlaista kävijälaskuria kuin aikoinaan, kun niitä lukijatempauksia järjestelin. Huomasin kuitenkin, että Instagramissa mulla tulee seuraavaksi täyteen 10 000 seuraajaa ja oon miettinyt, että pitäisiköhän sitä jollain lailla juhlia. Hmm.. Pitää miettiä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.