Kahdeksan puoli

IMG_0794 (kopio)

Second hand -kauppoja, sympaattisia kahviloita, paperiputiikkeja, historiaa, kliseisiä nähtävyyksiä, keikkailua, metroseikkailua ja sitä kuuluisaa urbaania haahuilua. Näistä palikoista saadaan kasaan Berliini-loman ensipäivät. Suuntaamme pian kylpemään kaamosta pakoon ja illalla avataan ehkä viinipullo lomaviikon kunniaksi.

Päätin jo etukäteen, ettei tästä saa tulla kiireloma, stressiloma tai millään kielteisellä tavalla kuormittava reissu. Ja hyvin on onnistunut. Sängystä on noustu vasta myöhään, nukkumaan käyty milloin huvittaa. Pariin päivään mahtuu jo vaikka mitä, jos on ottanut loma-aivot ja -mielen mukaan jo Suomesta saakka.

IMG_0780 (kopio)IMG_0800 (kopio) IMG_0818 (kopio)IMG_0822 (kopio)

Hetken meinasin ahdistua, kun pyysin facebookissa ystäviltä Berliini-vinkkejä, ja aktiivinen kaveriporukka pommitti kymmenillä suosituksilla. Sitten taas muistin, ettei tänne olla tultu suorittamaan ja voin vain keräillä vinkeistäkin kirsikat kakun päältä. Parasta on levittää kartta, merkitä sinne rastein ystävien kertomia lempipaikkoja ja suunnitella reittejä rastilta rastille kuin aarrekarttaa lukisi.

IMG_0812 (kopio)IMG_0824 (kopio) IMG_0837 (kopio)

Ja jos ei muistakaan poiketa jonnekkin, niin ehtiihän sitä ensi kerralla. Vintagekaupoista löytyy vanhoja Leviksiä vielä ensi vuonnakin ja joskus voi juoda kahvia jossain keskinkertaisessakin kahvilassa. Menee helposti paineiluksi, jos pyrkii saamaan lomasta kymppi plussan. Minulle riittää mukavan leppoisa kahdeksan ja puoli.

Näissä kuvissa on lomahymyä. Julkista ja piilotettua. Niin sitä pitää. Nyt puljaamaan.

-Henriikka

HUOM! BLOGI SIIRTYY 1.12. LÄHTIEN OSOITTEESEEN WWW.AAMUKAHVILLA.FI

8 kommenttia

 1. Mise 19.11.2014

  Hei! Teetkö kotiuduttuanne vielä oikein vinkki-postauksen, lähetään poikaystävän kanssa hiukan ennen joulua vielä viideksi päiväksi Berliiniin ja ois mukava saada niitä vinkkejä omaankin aarrekarttaan :D

  Vastaa
  • Henriikka 19.11.2014

   No jos siitä olisi kerran iloa, niin voisinpa tehdä!

   Vastaa
   • Mise 19.11.2014

    Kivaa, kiitos!

    Vastaa
 2. Hanna 20.11.2014

  Ihanat kuvat :) Berliiniin tahtoisin joskus minäkin!

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Kun sanot unelman noin ääneen, niin eiköhän se ota siitä tuulta alleen.

   Vastaa
   • Hanna 22.11.2014

    Niin eikös sitä niin sanota ;)

    Vastaa
 3. UrbaaniLaura 20.11.2014

  Berliini on nimenomaan fiiliskaupunki, siellä ei kuulu suorittaa yhtään mitään. Menee, minne menee ja kokee, mitä kokee. Siellä kuuluu juurikin haahuilla ja tutkia kaupungin yllätyksellisiä nurkkia. Siellä kuuluu istua piiiitkään aamupalalla ja juoda viiniä piiiiitkään aamuyöhön asti. Ihana Berliini, nautihan siellä!

  Vastaa
  • Henriikka 21.11.2014

   Oikeassa olet. Eihän täällä kannata ryntäillä suuna päänä paikasta toiseen. Eräs kaveri antoi vinkin laittaa silmät kiinni ja seurata tuulen virettä. Pitänee paikkansa.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.