Täysin turhaa ja aivan ihanaa

_MG_1388 kopio

Tämän kirjoituksen tarkoituksena on esitellä taloutemme turhimpia tavaroita. Olen viime päivinä käynyt läpi laatikostoja ja kirjahyllyjä ja yrittänyt puhdistaa kotia (lue: sielua) kaikesta turhasta omaisuudesta. Voi kuinka hyvältä tuntuukaan pinota paperinkeräykseen vanhoja luentomuistiinpanoja ja myydä vähälle käytölle jääneet vaatteet naapurin mukaville naisille.

Turhan ja turhan välillä on kuitenkin vissi ero. On turhaa, niin kuin vanhat luentomuistiinpanot kahvitahroin varustelluilla luentolehtiöillä. Sitten on turhaa, niin kuin legopalikan muotoinen lounasrasia. Jälkimmäisen kategorian asiat säästän harkitsematta.

Joskus luin jostain aikakauslehdestä, että kaikilla tavaroilla tulisi olla selkeä funktio. Yritin toteuttaa tätä ajatusmallia hetken aikaa. Ei onnistunut minun kohdallani. Nykyään antaudun suosiolla aina välillä, kun joku vähän vähemmän käytännöllinen, mutta sitäkin hyväntuulisempi esine saa minut ihastumaan.

Näissä kuvissa esillä siis taloutemme turhimpia ja aivan ihania asioita.

_MG_1421 kopio

1. Kuva:
– Turtles-figuurit / Kirpputori
– Peltinen robotti / Berliinin tuliainen
– Pyörä-klemmarit / Tiger
– Lego-eväsrasia / Lego-nettikauppa, joululahja
– Krusifiksi ilman ristiä / Kirpputori
– Björkin C-kasetti / Berliinin tuliainen
– Kuminen robotti-säästöpankki / Joululahja

2. Kuva:
– Satapäin Pantone-postikortteja / Rosebud-kirjakauppa, Kaapelitehdas

3. Kuva:
– Ponit / Jannen tuliaisia Fidalta
– Prinsessakruunu / H&M Kids
– Maailman kaunein vodkapullo / Berliinin tuliainen
– Toy Story -figuuri / Saatu mäkkäristä, kun eka Toy Story tuli 90-luvulla
– Espresso Keep Cup / Kaffecentralen
– My Little Pony -muki / Urban Outfitters

_MG_1425 kopio

Pärjäisin aivan hyvin ilman kaikkea tätä. En tarvitse näistä mitään, yhtää ainutta. Toki juon kahvia mieluummin ponimukista kuin Ikean kömökupposesta ja laitan kernaasti lounasleipäni legorasiaan (Hurraa! Käytin juuri pakottamatta sanaa ”kernaasti”). Mutta tarvitsemisesta on turha puhua, niin kuin usein vääristyneesti monista turhakkeista puhutaan.

No no no, mikä vei turhimman tittelin näistä asioista?

– Henriikka

Ps. Nyt tulisi spotaani tempaus!

Lähetä minulle kuva turhakkeestasi, joka kuitenkin tuo hyvää mieltä arkeen ja josta et malta luopua. Kuvat koostetaan kollaasiksi blogiin myöhemmin. Laitathan kuvan tulemaan maililla sivupalkissa näkyvään osoitteeseen viimeistään 22.helmikuuta. Voit laittaa tahtoessasi mukaan nimesi, nimimerkkisi tai blogisi osoitteen. Kaikkien kuvan lähettäneiden kesken arvotaan jotain täysin turhaa ja aivan ihanaa.

13 kommenttia

 1. sannaaa 3.2.2015

  Aaaaws toi espresso keep cup! c: tietysti on aika turhake, ku espresson ideahan on juoda se nopeesti ja näi, tietysti voi ottaa mukaa espressoa! Mut suloinen ilmestys :)

  Vastaa
  • Henriikka 3.2.2015

   Se on maailman söpöin. Niiin söpö. Ei kyllä säily lämpimänä pitkään, mutta jos kahvilaan kiiruhtaa ja on hirveä kiire lähteä, eikä halua roskata niin voi napata tuohon mukiin mukaan.

   Vastaa
 2. ida365 3.2.2015

  Ihana Henriikka, noihan on ihan mahtavia turhakkeita. Mä koetan etsiä kotoa jonkun hyvän turhakkeen kuvattavakseni sulle, niin hyvä idis! Ei vaikuta helpolta, annan itselleni luvan ostaa vain sellaisia turhakkeita joilla on joku funktio!!!! Mutta mä yritän, hahaa.

  Vastaa
  • Henriikka 3.2.2015

   Kyllä mun robosäästöpossu on jo melkein täynnä! Ei siis täysin turha eihän? Matkakassaa hiljalleen.

   Ja hei, tietysti kuvaat. Mätirasia, pupulamppu, mitä näitä nyt on.

   Vastaa
 3. anniina 3.2.2015

  mun mieltä lämmittää jotenkin tuo toy story -ukkeli :D siis oikeesti 90-luvulta säästetty mäkkärin lelu? entisen mäkkärin tädin sydämeen syttyi pieni liekki, ehkä ne kaikki maailmalle jakamani lelut eivät ole olleetkaan aivan turhia… tai no…

  Vastaa
  • Henriikka 3.2.2015

   Siis kyllä! Tuo on hyvä lelu. Oltiin tarhan kanssa katsomassa tuota ekaa elokuvaa ja käytiin sitten porukalla mäkkärissä hakemassa kaikille mukaan ateriat (todella random tapahtuma tarhalaisille), lelu jäi muistoksi.

   Vastaa
 4. Henna 3.2.2015

  Voi ei, vanhoja kunnon my little ponyja! Mahtava tuliainen! Oon yrittäny bongata kirppareilta ikuisuuden..

  Vastaa
  • Henriikka 3.2.2015

   Aivan huippusöpöjä! Onneksi mulla on vielä omat lapsuudenponitkin vanhempien luona säästössä. Mä voin kyllä paljastaa, että Jannella on vähän etulyöntiasema, kun se on Fidalla töissä.

   Vastaa
   • Henna 3.2.2015

    Voi että, mä sain lapsena vaan My little pony-videon ja taisin katsoa sen puhki. :D Ehkä mulla nyt on siitä jäänyt tää ponien mentävä aukko joka pitää saada täytettyä! Tai siitä ettei ole mahdollista ostaa oikeata ponia kerrostaloon?

    Vastaa
 5. Hanna 4.2.2015

  Jotenkin ihana toi viimeinen kuva! Taidanpa osallistua haasteeseen :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2015

   Siinä on paljon kaikkea huvittavaa, esimerkiksi kontrasti ponien ja vodkan välillä. Kiitos!

   Vastaa
 6. Emmi 5.2.2015

  Kauhea paikka, toinen toistaan rakkaampia ja turhempia turhakkeita kun riittää! Täytyy ehdottomasti osallistua haasteeseen! :)

  Vastaa
  • Henriikka 17.2.2015

   Sitä muka yrittää olla niin ekologinen ja kuitenkin kantaa kotiinsa mitä ihmeellisimpiä juttuja. Ihanat sun turhakkeet, voi kunpa saisin vielä mailitse muutaman.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.