Talvi ei ole ohi.

Suomalaiset käy aina kapinoimaan talvea vastaan ja porukka hippaloi nahkatakeissa ja ballerinoissa helmikuun lopun tienoilla. Itsehän olen aiemmin kuulunut tähän sakkiin myös, mutta tänä talvena taidan pitäytyä talvitakeissani. Olen saanut hankittua tänä talvena niin monta ihanaa, uutta takkia, että kelpaa pitäytyä vielä pakkasissa. Lisäksi täydellisen pipon etsintään löytyi ratkaisu Stadiumin harmaasta piposta ja anoppi osasi ostaa parahimmat lapaset. Voisiko enää paremmin talvi helliä? En ehkä ole saanut vielä tarpeeksi talvesta, vaikka aiempina vuosina olen maaliskuun ensimmäisenä päivänä odottanut kesää parvekkeella bikinit päällä.
Voi olla, että lähiliikenne tekee talvesta hivenen pehmeämpää. Ei tarvitse/voi pyöräillä aina joka paikkaan. Helsingin pyöräteiden hoito on niin kehnoa, että onneksi lähiliikenne rullaa suhteellisen mutkattomasti. Talvesta nauttii kovilla pakkasilla helpommin, kun saa aina välillä istahtaa junaan, bussiin, metroon tai ratikkaan. 
Nautin siis talvesta vielä täysin siemauksin. Enkä yhtään vähempää sen takia, että kuume on laskenut huomattavasti ja huomenna suuntaamme kaveriporukan kanssa Kolin kansallispuistoon lautailemaan, hiihtämään ja laskettelemaan. Ja viettämään rentoa mökkiviikonloppua kera pihasaunan ja ulkohuussin. Huomenna musta ei ole vielä mäkeen, mutta ehkäpä jo lauantaina. Pidennetty viikonloppu ystävien seurassa kuulostaa parhaalta tähän saumaan.
Talvi, saat vielä pysyä hetken. Mutta ei mitään intiaanitalvea.
Henriikka
takki, huivi/second hand, reppu/Fjällräven, kengät/Vagabond, pipo/Stadium, farkut/Levi’s

12 kommenttia

 1. eve 14.3.2013

  talvi on kyllä ihana. niin ja tosiaan, tervetuloa testailemaan meidän kotirinteet, toivottavasti iskee yhtä hyvin kun minuun ! :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   Koli oli aivan ihana, ei voinut muuta todeta kuin VAU. Vietin siellä aina lapsuuteni talvet ja nyt oli ihana mennä nostalgioimaan.

   Vastaa
 2. Anonymous 14.3.2013

  mitä objektiivia käytät, kun kuvissa näkyy hieman bokehia? :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   Ihana Canon 50-millistä vain, en sen ihmeempiä. :-)

   Vastaa
 3. Tiina 14.3.2013

  voi vitsit, nämä on jotenki erityisen ihania ja tunnelmallisia kuvia. just goes to show että hämärässäki voi saada kivoja kuvia :) ihana muuten tuo huivi, olen ite ettiny vastaavaa ja taidan pian kietoa torkkupeiton kaulaani paremman puutteessa :D

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   Hei totta! Itsekin oon ollut skeptinen hämäräkuvien kanssa, mutta ehkä näiden jälkeen taas reipastun. Pidin näistä itsekin.

   Kiitos sulle ja jään sympatisoimaan tuota ajatusta torkkupeitosta kaulassa haha.

   Vastaa
 4. Katjamaria 14.3.2013

  Olen niin samaa mieltä (toki hieman katkerana), että talvi kestää aina paljon pidempään kuin ihmisten käyttäytymisestä olettaisi. On ok puhua keväästä ja kevätuutuuksista kevätlukukauden alkaessa, mutta se varsinainen luonnonkevät ei kyllä ala vielä toviin. Talvitakki pysyy päällä ja flunssat loitolla lumen sulamiseen asti :)

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   Suomalaiset on hawaji-sortseissa nollakeleillä ja alasti sitten kun kääntyy plussan puolelle. Se koomisuus on kaiverrettu johonkin syvälle suomalaisuuden ytimeen haha.

   Vastaa
 5. Naava 14.3.2013

  äääääääääää siis siulla on aivan ihana blogi! mie vasta löysin tän ku viattomasti Jannen facebook profiilia vilasin ja se oli linkittäny siun blogin osoitteen. Niinhän siinä kävi että jo suurena Idän Ihmeet fanina aloin fanittaa sinuakin :D ole kuitenkin ihan rauhassa, oon aika hiljanen lukija ja fani.

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   NO VOI, kiitos kauhean paljon kauniista sanoista. Tosi kiva kuulla, että blogi miellyttää. Aina täällä saa käydä vierailemassa ja kommentoimassa.

   Vastaa
 6. Laura 15.3.2013

  Ihana asenne! Itse en enää kykene moiseen, vaan en malta odottaa kevään tuloa (vaikken itse kuulukaan siihen sakkiin, joka protestoi talvea pukeutumisella, vaan suosiolla vuoraudun itsekin vielä paksuihin vaatteisiin pipoa ja rukkasia myöten.) Mutta onneksi aurinko paistaa! Kyllä se kevätkin jonain päivänä vielä koittaa :) Ja asenteet kohdillaan kaikki ilo irti siis vielä tästäkin ajasta!
  (P.S. Ihana blogi tämänkin lukijan mielestä :) Tovin olen täällä lueskellut, vaikken kovin aktiivinen kommentoija olekaan. Aloittelin juuri omaakin blogia, ehkä aktivoidun myös kommentoijana. Ihanaa lopputalvea ja kevään odotusta! :))

  Vastaa
  • Henriikka 26.3.2013

   Tee-Laura, eikö meidän pitäisi olla vihollisia, kun olen kahvi-leiristä? Hihi. Mutta hei, nyt kun tästä jutusta on kulunut reilu viikko, niin sieltähän se kevät on alkanut hiljalleen saapumaan. Joten ei tarvitse varmaankaan kauan enää katkeroida, pian on kevät.

   Kiitos kauniista sanoista, ihana kuulla että tykkäät lueskella.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.