Vakosamettihousuinen nainen

Käväisin viime sunnuntaina kirjamessuilla ja nytpä vähän kuvia siitä. Tarkoituksenani oli laittaa tähän uusien vakosamettihousujeni kunniaksi laulun sanat Leevi and The Leevingsiltä kipaleesta Vakosamettihousuinen mies. Se oli kuitenkin liian siveetön mielestäin, mikä pettymys. Seuraavaksi googletin Irwiniltä simmarit, sammarit, kummarit ja pipo (vaikkei minulla olekaan kuin ne sammarit). Se taasen oli niin idioottimainen, että jää laittamatta.
Laitan kuitenkin sen alun, niin pääsette sammari-fiilikseen:
Simmarit damdadaa,
Sammarit damdadaa,
Kummarit damdadaa.
Niin ja pipo myös. 

Nillä mentiin sivistymään messutunnelmaan: Pitkähihainen viininpunainen T-paita Ginasta, valkoinen Anttilan (pus anttila) neuletakki, vakosametit from Monki, herrainkengät ja laukku sekä lapaset kirppikseltä. H&M:n miestenosaston kaulaliina ja Seppälän ego-lasit. Oranssit korvarinkulat Tallinnan torilta.
JA KYLLÄ. Tuo mikä päässäni keikkuu on ihana 90-luvun donitsi! Ne ovat ottaneet paikan jälleen sydämessäni ja aijonkin ylistää niitä tässä lähipäivinä lisää. Ai että.

Messut oli huget, niin kuin joka vuosi. Itse olin ensikertalainen ja suu pyöreänä tuijotin virtailevaa ihmismäärää ja jättikustantamojen valtaa -kylläpä kuulostan siltä, etten olisi ennen suurta ihmismäärää nähnyt. Joka tapauksessa yllätyin tapahtuman suuruudesta. Vaeltelin ympäriinsä tehden vähän raporttia Kirjamessuja koskevaa koulutehtävää varten, etsiskellen ilmaiskarkkeja ja kuunnellen muutaman kirjailijahaastattelun. Ja lehtimyyntipisteeltä tilasin Dekon seuraavaksi vuodeksi, jesjesjesjesjes.

Madventures-sarjan Tunna ja Riku pääsivät piinapenkkiin ja kuuntelin heidän haastattelunsa uudesta kirjasta ”Mad World – Seikkailijan Atlas”. Siis ei voi muuta sanoa, että on noi jäbät kyllä matkustaneet. Pian ilmestyvässä uudessa kirjassa on heidän sanojensa mukaan ”maailma yksissä kansissa”, ja maan yleisperustietojen lisäksi on tarjolla paljon muutakin.

Kirjamessut on siitä hyvät, että rinnalla kulkee muitakin messuja. Ruoka ja viini -messuilla söin ilmaisnäytteitä lounaan verran ja Musiikki-messujen viinylit houkuttelivat hipelöimään. Kuvagalleriassa haltioiduin niin suuresti, etten tajunnut ottaa yhtäkään valokuvaa. Josko selviäisitte tämän illan tuijotellen näitä Englantilaisia nougaita. Nougatteja?

Kuka muu oli messuilla? Kuinka viihdyitte vilinässä ja hälinässä? Ei vitsi, huomenna on taas viikonloppu. Aika menee niin nopeesti, kohtahan tässä jo kuolee ja kuopataan. 
Henriikka

9 kommenttia

 1. Anonymous 3.11.2011

  Mie olin kanssa tuolla kirjamessuilla, mutta lauantaina. Itse mie tykkäsin kovasti! Varsinkin ruokapuolesta! Maistelitkos itse nuita herkkuja? Siellähän oli vaikka mimmossia soossejja tarjolla! – ja herkullistahan se oli !

  Vastaa
 2. annie 3.11.2011

  Olin viime vuonna kirjamessuilla ja tuntu ku oisin astunut taivaaseen. olin siellä poikaystävän kanssa, joka ei ihan ymmärtänyt miten kirjat voi saada mut ekstaasin kaltaseen tilaan. se on mies, pistän sen piikkiin. mutta sitten niin, sun asus on aivan ihana ja näytät tosi söpöltä. mulla oli kans joskus ruskeet sammarit mut jäi kun yhtäkkiä ilmeni lisäkiloja. noi sun kyl näyttää kivemmilta. tää oli taas kiva postaus :)

  Vastaa
 3. maijuti 3.11.2011

  Olin perjantaina esiintymässä musamessuilla ja huhhuh siellä sitä porukkaa oli aivan liikaa kun oli kirja-, ruoka-, ja viinimessut kanssa! Oikeesti ei mahtunu liikkumaan ja kaikki tunki hakemaan maistiaisia ja kokeilemaan rumpuja yms. Toiste voisin mennä että kerkeisin katteleeman niitä kirjojakin ja kunhan ei ois niin paljoo poppoota siel! :)

  Vastaa
 4. valmis 4.11.2011

  toi donitsi ei oo laikaan hassumpi, oikeestaan just hullun kiva. ah ruokamessut olis mun mieleen! ok:ta koulunkäyntiä sulla, näemmä C:

  Vastaa
 5. Henriikka 4.11.2011

  Anonyymi yksi: Joo maistelin kyllä herkkuja minkä kerkesin. Noi nougatit oli vähä liika hintavia, mutta kaikki ilmainen kelpasi HURAA. Luonnonmukainen laku oli ihan lemppari.

  Annie: Ruskeat sammarit on legendat. Ehk löydät suosikkisi vielä. Ja joo ahaha voin niin kuvitella poikaystäväs toisen kulmakarvan vähä ylempänä ja epäilevänä. Itsehän eleskelen suhteellisen boheemin muusikonrentun kanssa, joka oli messuilla ihan taivaassa. JA jes, kiva että tyylikin meni nappiin ainakin jonkun mielestä.

  Maijuti: Vau esiintymässä! Mitä sinä teit siellä sitten? Joo ja oot niin oikeessa, upeetahan se olis jos saisi pyöriä siellä vaik miltei yksin. ah autuutta.

  JA Valmis: Oletan että olet ystäväni Valma? Ruokamessut oli ihanat, kuten myös kuvagalleria. Vaikkakin oon loppujen lopuksi sitä mieltä, että kaik taide ja kulttuuri on pikkuisen tekotaiteellista. Pakkohan se on olla, sehä on ihmisten tekemää. Näemmä kyllä kyllä.

  Vastaa
 6. maijuti 5.11.2011

  Hahaha oltiin koulun kuoron kanssa siellä esiintymässä! :D Meno oli mahtavin vaikka ei ollut kun eläkeläisiä kattomassa.

  Vastaa
 7. ALINA 5.11.2011

  donitsit on kova juttu! mäki fiilaan!

  Vastaa
 8. Jenzci 10.11.2011

  Rakastuin laukkuun :D <3

  Vastaa
 9. Henriikka 11.11.2011

  Laukku on oma lemmikkini. Kirpparilta muutama vuosi sitten löytynyt kaunokainen. Moni ystäväni on yrittänyt ostaa sen, mutten ole heltynyt vielä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.