I’d rather be snowboarding

_MG_0750 kopio

Tänään ensimmäistä kertaa mäessä tänä talvena. Mikä fiilis, aivan huikea. Reilu tunnin ajomatka Helsingistä Messilään ei tuntunut missään, kun tiesi pääsevänsä rinteeseen.

En kuulu niihin harrastajiin, jotka oikeasti ovat päivittäin rinteessä talvikautena, mutta muutamat laskupäivät joka talvi ovat niitä pakkasajan hittipäiviä. Myös kaikenmaailman reilit ja temput jäivät pitkälti teiniaikaan, nautin silkasta laskemisesta. Ja komeista hissipojista.

_MG_0794 kopio_MG_0886 kopio_MG_0764 kopio_MG_0917 kopio

En muistanutkaan, miten monipuolinen paikka Messilä loppujen lopuksi onkaan. Kymmenestä rinteestä kahdeksan oli auki, eikä hisseilläkään ollut jonoa lauantaista huolimatta kuin muutaman ihmisen verran.

Päärinteessä syöksyivät kaikki hasardeimmat kanssaeläjät ja sivurinteillä riitti tonttia. Kolmevuotiaat huipputapit veti takaperinvoltteja ja tunsin itseni vanhaksi ja värikkääksi. Jos en erottunut viiden pisteen tempuin, niin ainakin Hägärin laskupukuni hohti kuin kirkasvalolamppu.

Mutta aina uudestaan ja uudestaan jaksan ihmetellä, miten jengi uskaltaa laskea ilman kypärää? Moni huippulaskijakin posottaa menemään pipo syvällä päässä ja Go Pro otsalla. Missä potta? Harvoinhan se on omista taidoista kiinni, jos saa iskun takaraivoon.

_MG_0938 kopio_MG_0826 kopio_MG_0790 kopio_MG_0944 kopio

Ensi viikonloppuna toivottavasti uudestaan. Tämän talven tavoitteena on päästä taas laskurutiiniin kiinni. Viime talvena olin mäessä kolmen säälittävän tunnin verran, joten paras olisi saada taas jujusta kiinni.

En ole koskaan käynyt Serenassa, onko kellään antaa siitä rehellistä palautetta?

Mikään laskettelukeskus ei tietenkään piekse Kouvolan Mielakkaa, jonka kahvilassa vietin taannoin aikaa riemukkaana työntekijänä paistaen makkispekkiksiä ja ranuja sieluni kyllyydestä. Rakkaita terveisiä Mielakkaan!

– Henriikka

(Huom! Haglöfsin takki + housut saatu)

8 kommenttia

 1. mermeri 10.1.2015

  Serena on ihan kiva, mutta ehkä enemmän temppuiluun omiaan :) Ei siis kovin pitkiä ”fiilistely”rinteitä joissa pääsis nauttimaan itse laskemisesta. Messilä on kyllä hyvä paikka! :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Ahaa, hyvä tietää. Pitää ehkä siis suunnata sinne sitten, kun olen temppuilumielellä.

   Kiva, kun kommentoit.

   Vastaa
 2. roosaliina 11.1.2015

  superhöllivää! minäkin tahdon.

  Vastaa
 3. Marjaana 12.1.2015

  Mietittiin just että pitäisi lähteä ensi viikonloppua laskettelemaan! Ainoo miinus on se että viime laskuista sen verran aikaa että en tiedä tuunko pääsee lastenmäkeä pidemmälle :D Hauskoja kuvia taas! :)

  Vastaa
 4. bansku 12.1.2015

  Serena on kovin pieni. Ihan kelpo se oli ainakin kun viimeksi kävin ehkä 5 vuotta sitten, mutta mäet on hyvin lyhyitä, enemmän just johonkin temppuiluun sopiviä.

  Vastaa
  • Henriikka 19.1.2015

   Kiitos palautteesta. Ehkä en siis aivan suuna päänä ole Serenaan lähdössä. Mutta ehkä sekin joskus.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.