Hetken jo luulin, ettei kiirettä lainkaan

_MG_0461 kopio

Pidin eilen etätyöpäivää kotona. Piti ottaa lounaan yhteydessä asukuvat voimapaidastani, jossa valkoiset linnut lentävät uljaina ja vapaina harmaata collegekangasta vasten. Sitten tuli puhelua puhelun perään, viestiä viestin perään. Uskollinen kuvaaja odotti, odotti ja lopulta turhautui. Syntyi kuvat minusta työn äärellä.

Hyvä puoli tietysti on, että linnut näkyvät. Paita tuli kuvatuksi. Huono puoli on, että työskentelyn luoma ilmapiiri ei ehkä tee oikeutta lintujen ylväälle vapaudelle. Olin ajatellut, että kuvaamme kallion kielekkeellä tuulen tuivertaessa hiuksissa ja viipyilevien ajatuksien leijaillessa alas kalliolta mereen.

_MG_0396 kopio_MG_0450 kopio

Pakko se on myöntää, että olen huomattavan paljon useammin työntekotilanteessa kuin kallion kielekkeellä liehumassa. Ajatukset viipyilevät päässäni keskimäärin kolme sekuntia, osa sitäkin vähemmän aikaa.

Olen taas onnistunut täyttämään kalenteriani ihanilla jutuilla enkä valita. Maanantai-iltaisin käyn laulutunneilla haastamassa itseäni kauas, kauas mukavuusalueelta. Keskiviikkoisin on trampoliini- ja telinekurssi, jonne ilmoittauduimme siskoni kanssa. Pää alaspäin moni asia näyttää aivan erilaiselta.

Tiistaina pyrin Helsinki Core Trainersille treeneihin Kanervan rääkättäväksi ja jos suinkin löydän viikosta enemmänkin aikaa, pyrin sinne useammin. Seikkailukerho on aloittanut legendaariset racket ball -vuoronsa ja vakiojuoksukaverin kanssa on paiskattu kättä päälle, että vähintään kerran viikossa lenkille.

Sitten on tietysti brunssit, teatterit, kahvilat, taidenäyttelyt, kulttuuririennot, juhlat, illanistujaiset, konsertit ja laatuaika ystävien kanssa. Karkelot, hipat, ulkoilut, rentoilut ja könnäily kotona. Ja sitten on tietysti tämä blogi! Ainiin ja kokopäiväinen työ!

_MG_0430 kopio _MG_0428 kopio

Kuviin on tallennettu puhelu, jonka ensilainit menivät aikalailla näin:

Soittaja: ”Moi. Onko ihan hyvä hetki?”
Minä: ”Moi. On on.”
Soittaja: ”Onko kiirettä?”
Minä: ”No ei oikeastaan. Tai siis, ei liikaa.”
Soittaja: ”Hyvä! Minä jo hetken luulin, ettei kiirettä lainkaan. Se kuulosti jo aika pelottavalta. Ihan kun olisit vaan sohvalla laiskottelemassa etkä tekisi mitään.

Nyökyttelin soittajalle ymmärtävästi. Tiesin täsmälleen mitä hän tarkoitti. Jälkeenpäin palasin kuitenkin keskusteluun. Eihän se nyt hyvänen aika voi olla pelottavaa, jos ei ole yhtään kiire! Sehän on ideaalia. Sehän on tavoiteltavaa, sehän on ihanaa.

Niin kuin olen ennenkin kirjoittanut, niin siinä on vissi ero, että onko kiire vai ainoastaan paljon tekemistä.

-Henriikka

Ps. Ainiin se paita! Turhaan jemmasin kaapissa monta kuukautta ilman käyttöä. Se on säkä-ale-löytö Alexander McQueenilt, ihan lemppari.

6 kommenttia

 1. Kuules, sua vaivaa sama kuin minua: levottoman mielen syndrooma. Kirjoitin just eilen aiheesta blogiini. Kun pää on täynnä ideoita ja haluaisi tehdä kaikkea sekä olla kaikkialla. Ei taideta olla ainoita tän dilemman kans painivia. Ja hieno voimapaita sulla! Muista antaa niiden lintujen lennellä. Mennään siis joku päivä retkelle ja ota linnut mukaan ulkoilemaan :).

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Ihana kamalan ihana syndrooma! Voi meitä, voi sua, voi mua. Onneksi meitä on ainakin kaksi <3

   Vastaa
 2. Yess 3.2.2016

  Ihana sormus!! Mistä se on?

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Hello! Sellainen käsityöläisten jengi Helsingin Eerikinkadulla kuin ”Paja”. Sieltä tilasin mittatilauksena tämän minisormukseni, hinta oli 20 tai 25 €.

   Vastaa
 3. Diligent busyless bee 3.2.2016

  Eihän kiireettömyys ole sitä, ettei tee mitään. Se on sitä että mieli ja ruumis ovat kerrankin samassa paikassa yhtä aikaa. Siis täydellinen läsnäolo ja keskittyminen.

  Kiire on sitä, että mieli ei ole koskaan samassa tilassa ruumiin kanssa vaan on jo jossain muualla ja odottaa kärsimättömänä että ruumis ehtisi tulla perässä. Siis hyvin skitsofreninen tila. Tämän yhteiskunnan normitila. Nykyajan ideaali.

  Vastaa
  • Henriikka 24.2.2016

   Tosi kauniisti kirjoitettu. Tai jotenkin juuri oikein asetellut sanat niin, että asian ymmärtää oivallisesti. Hyi, en halua tuohon skitsofreniseen tilaan.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.