Rakkaan äitin onnittelukahvit

yhteistyössä Paulig_MG_1295 kopio

Tuleva sunnuntai 10.5. on äitienpäivä. Huikean nostalginen ja monien muistojen päivä. Lähes kaikki muistot liittyvät äitin herättämiseen (tai kun luulimme herättävämme äitin, joka oli jo odottanut valveilla kolme tuntia sängyssään) tai aamupalapöytään, mutta ovat kirkkaana mielessä yhtä kaikki. Äitienpäivänä sai aina piparkakkumuoteilla leikattua leipäjuustoa ja herkkuja heti aamusta.

Paulig toi tämänvuotisen äitienpäivän kunniaksi hetkeksi kauppojen hyllylle kahvipaketin, joka on ihan spesiaalisti äideille omistettu. Juhla Mokan erikoisversio kantaa onnentoivotusta kyljessään.

Paulig pyysi minua, oivan aamukahvin ystävää, viemään juhlakahvin päivänsankarille. Lähdin yllättämään äitini Pasilan juna-asemalle, jonne hän tulee aamuvarhain Kouvolasta kerran kuussa opiskelujen perässä.

_MG_1159 kopio
_MG_1147 kopio

Juhlakahvin ulkoasu miellyttää silmääni. Usein näkee kahvipaketteja, jotka on luotu täysin jotain juhlaa tai muuta erikoistapausta varten. Oivaltava veto oli muokata kaikille suomalaisille tuttu klassikkopaketti juhlapäivää varten pienin viilauksin.

Hauskaa on, ettei muutosta välttämättä ensi silmäyksellä huomaa. Mutta kun katsoo tarkemmin, pomppaa tavanomaisesta poikkeava teksti sopivasti silmille.

Ja erityisen mukavaa on, että kahvipaketti on juuri äideille omistettu. Kahvista tulee aina ensin mieleen äiti. Äiti on ryystänyt kahvia jo parivuotiaasta saakka ja äitin perässä olen itsekin aikoinaan opetellut juomaan kahvia. Rentoutuakseen pitkän työpäivän tai reissun jälkeen äiti haluaa keittää aina yhdessä ”hyvät kaffet” (ja me lapset tietysti nauramme aina tuolle hokemalle). Yhteiset kaffehetket ovatkin nykyään niitä keskustelun, rauhoittumisen ja naurun paikkoja vanhempien luona vieraillessa.

_MG_1204 kopio
_MG_1214 kopio

Äiti on äitini, tukeni ja turvani, mutta nykyään myös koko ajan enemmän luottoystäväni. Asetelma ei ole enää niin suora ja huomaankin usein ajattelevani äitiä samassa rivissä sydänystävieni kanssa. Äiti voi vapaasti tulla synttäreilleni ja minun ja kavereitteni kanssa shoppailemaan. Äitin kanssa voi miettiä leffailtaa tai kaupunkilomaa ihan samalla lailla kuin parhaan ystävän. Saatan soittaa innoissaan hänelle jostain ihanasta uutisesta tai purnata työpäiväni epäonnistumisia. Ja mikä parasta, äiti voi hihkua ja purnata takaisin.

On ihanaa huomata, että kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Teini-ikäisenä kaadoin äitini päälle kuraa ja loskaa. Kapinoin, karjuin ja mellastin. Lyttäsin ja loukkasin. Sanavalmiin pikkunaisen verbaalinen miekka oli terävä ja lähes aina vyön alla. Samaan aikaan, toisessa hetkessä rakastimme ja riemuitsimme. Olen onnellinen, että rauhoittumista on tapahtunut ja muutamia pikkuriitoja (ja muutamia isompia tukkanuottasia) lukuun ottamatta voimme nimenomaan iloita toisistamme ja toistemme seurasta.

_MG_1264 kopio
_MG_1266 kopio_MG_1316 kopio

Äiti on voimanainen. Uskomattoman rohkea, luova ja luotettava. Itseänikin rivien välistä kehuakseni, tiedän äitin olevan myös upea kasvattaja. Rakastava ja luja. Äiti on osaava, innostava ja kauneudentajuinen. Hän on herkkä ja viisas, lojaali nainen, joka pitää sanansa.

Tiedän että äiti saa ilollaan ihmiset ympärillään innostumaan. Äiti näkee kaikessa aina ensin hyvän. Yleensä hän ei sen jälkeen näe edes mitään muuta. Kaikessa on jotain kaunista ja hyvää. Minua on väitetty positiiviseksi, mutten voi ottaa sitä kunniaa vastaan, sillä tunnen äitini.

_MG_1276 kopio_MG_1344 kopio

Äiti sai kivan kahvipakettinsa ja minä energiaa anivarhaisesta näkemisestä raiteilla. Olisittepa vain kuulleet sen naurun määrän, joka pulppusi jostain tuntemattomasta syystä meidän molempien suista.

Kun saimme taas happea aamunaurujen jälkeen suuntasimme kello kahdeksan kahveille juna-asemalle. Äitikin sai opiskelija-alennuksen, koska kysyi sitä iloisesti. Niin se vaan kääntää kaikki puolelleen.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. Heta 5.5.2015

  Aivan tajuttoman kaunis kirjoitus! Täytyy kyllä ostaa tuollainen kahvipaketti vain hämäävän ulkonäön vuoksi, vaikken kahvinjuoja olekaan ;)

  Vastaa
  • Henriikka 6.5.2015

   Voi kiitos Heta. Minä jo mietin, että eikö kukaan noteeraa tätä herkistelyjuttua haha. Minusta tuo kahvipaketti on ihanan arkinen mutta kuitenkin ajatuksella toteutettu ja siksi juhlava.

   Vastaa
  • Henriikka 17.5.2015

   No ostitko? Minustakin hyvä idea paketoida jotain noin tavallista noin kivasti.

   Vastaa
 2. Tytti 6.5.2015

  Itkuhan siinä tuli kun luin tätä ja samalla katsoin omaa lastani touhuamassa isänsä kanssa. Omaa äitiäni en ehtinyt aikuisiällä tuntemaan mutta voi että, kunpa lapseni joskus kertoisivat minusta samalla lämmöllä.

  Vastaa
  • Henriikka 6.5.2015

   Voi itku, mulle nousi kyyneleet kun luin sun kommenttia. Äitinä olosta en tiedä mitään, mutta lapsen roolissa olen saanut olla onnekas. Vaikka pienenä harmittikin, ettei meidän äiti vienyt koskaan autolla kouluun.

   Vastaa
 3. Ihana kirjoitus! Äidit ovat uskomattomia, ansaitsevat ehdottomasti oman päivän kahveineen. Meidän äidillä on tapana tuoda, edelleen aikuisellekin tyttärelleen, jotain jääkaapin täytettä vierailuillaan – ja hyvin usein paketti tai kaksi Juhlamokkaa. Nyt täytyy kyllä vuorostani minun napata äidille nimikkopaketti Juhlamokkaa :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2015

   Kiitos Laura.

   Toivottavasti löysit omalle äidillesi nimikkopaketin! Äidit on aivan korvaamattomia :-)

   Vastaa
 4. Kerttuli 6.5.2015

  Mullekin on siunaantunut just noin ihana äiti, mutten osannu sitä sanoiksi laittaa. Kaunis, kaunis muistutus äitin upeudesta!

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2015

   Kiitos kovasti Kerttuli,

   äidit on upeita pakkauksia.

   Vastaa
 5. Anni 7.5.2015

  Voi vitsit, itkuhan tässä tuli, niin ihanasti kirjoitit äidistäsi. Oon myös onnekas, koska voisin kuvailla myös omaa äitiäni aika lailla samoin sanoin kuin sä omaasi. Me tehdään yhdessä äiti-tytär-kaupunkilomia ulkomaille, käydään teatterissa ihan täällä koto-Suomessakin, juodaan viiniä yhdessä ja käydään lenkillä. Ja kyllä se vaan on äiti (poikaystävän lisäksi), jolle soitan aivan ensimmäisenä, jos jotakin on tapahtunut, olipa se sitten iloinen tai surullinen, suuri tai pieni asia.

  Oon muutes aika uusi lukija, taisin bongata sun blogin jonkin toisen blogin kautta sen teidän Tampereen blogireissun yhteydessä tai jälkeen. Kiitos blogista. :)

  Vastaa
  • Henriikka 1.7.2015

   Ihanasti kyllä kirjoitit sinäkin. Kiitos paljon, Anni.

   Ja hei, huippua että oot löytänyt tiesi tänne. Toivottavasti viihdyt.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.