Ensimmäistä kertaa Suomen Porvoo

IMG_8322 (kopio)

Suomimatkailu kunniaan. Haaveena on ollut monta vuotta lähteä teltan kanssa kiertämään Suomea moneksi viikoksi tai jopa pariksi kuukaudeksi. Tähän mennessä olen kuitenkin päässyt vain pikavisiitille kotimaan helmiin.

Sivistykseni ammoinen aukko on ollut jo pidempään (koko elämäni) Porvoo ja sen suloiset mukulakivikadut ja rantabulevardi. Hääpäivän kunniaksi viime viikolla hyppäsimme sitten spontaanisti bussiin ja körötimme perille Porvooseen.

Voi olla, että aikamoinen dejavu valtaa, kun kerron tämän: haahuilimme päämäärättömästi koko pitkän päivän. Minne katosi sunnitelmallinen matkustaminen? Johonkin hamaan menneisyyteen? En kaipaa liiaksi karttoja, liiaksi raameja. Porvoo oli sopivan pieni hallittavaksi. Paljon en osaa kertoa, mutta toivottavasti kuvat henkivät tunnelmaa.

IMG_8354 (kopio)IMG_8359 (kopio)IMG_8220 (kopio) IMG_8404 (kopio)IMG_8394 (kopio)IMG_8227 (kopio) IMG_8239 (kopio) IMG_8249 (kopio) IMG_8259 (kopio) IMG_8264 (kopio) IMG_8398 (kopio)IMG_8396 (kopio)IMG_8272 (kopio) IMG_8297 (kopio) IMG_8318 (kopio) IMG_8327 (kopio) IMG_8338 (kopio) IMG_8407 (kopio)IMG_8363 (kopio) IMG_8419 (kopio)IMG_8364 (kopio)IMG_8414 (kopio)IMG_8429 (kopio)IMG_8426 (kopio)

Porvoo on lämminhenkinen ja helposti lähestyttävä. Kaupungissa tiedostetaan turistien määrä, ja karttoja ja opasteita on saatavilla paljon ja monella kielellä. Mukulakivikatuja kulkee ristiin rastiin (tai ehkä sittenkin jämptillä kaupunkikaavalla), ja kirkon uusi katto on upea.

Halusin muuttaa vaaleanpunaiseen puutaloon joen rannalla. Siitäkin huolimatta, että joki on surullisen likaisen värinen. Mutta jos nyt kuitenkin pysyisin vielä Helsingissä. Myöhemmin voin sitten ajaa omaisuuteni Porvooseen ja ryhtyä jonkun suloisen karkkikaupan myyjäksi.

– Henriikka

11 kommenttia

 1. nömppä 14.7.2014

  noista kirkkokuvista tuli mieleen suositella erästä kirkko nähtävyyttä: Pyhtään keskiaikainen kivikirkko (Kotkan kupeessa pienempi kunta). Olin itse kyseisessä kirkossa useampi vuosi sitten kesätöissä ja parhaita kesäduuneja mitä olen koskaan tehnyt! Kirkko on sisältä täynnä seinämaalauksia ja lähes kaikkiin maalauksiin sisältyy jokin tarina. Jos sattuu olemaan hyvä tiekirkkovahti työvuorossa vierailulta saa varmasti tosi paljon!

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Hei kuulostaa hyvältä! Pitää muistaa, jos joskus pyörin sielläpäin.

   Kirkko-oppaan työ on kyllä kivaa. Olen nimittäin itsekin tehnyt sitä Jyväskylässä yhden kesän ajan. Ja siitä innostuneena myös sisareni on tänä kesänä k-oppaana Helsingissä.

   Vastaa
 2. eerika 15.7.2014

  hei henriikka !!
  kävitkö Riiassa missään kirppiksillä ? jos kävit, osaisitko suositella jo(i)takin !

  Vastaa
 3. Milka 15.7.2014

  Ihana Porvoo! Ihania kuvia!

  Vastaa
 4. Maria 15.7.2014

  Oi, oot löytänyt yhden mun suosikeista vanhassa kaupungissa. Nimittäin Skafferin. Ihana teevalikoima, päihittää jopa monet Helsingin teekaupoista.
  Tosin Porvoolaisena voin olla myös puoluellinen :)
  Teidän ihania kuvia oon ihastellut aiemminkin, mutta jotenkin nyt ne tuli vielä lähemmäksi. Kauniita otoksia kesäkaupungista!

  Vastaa
 5. Eveliina 15.7.2014

  Eikä mun lapsuuden lemppari, Riimikko <3

  Vastaa
 6. Marie 17.7.2014

  Mä kävin Porvoossa viime kesänä ensimmäistä kertaa ja tykästyin siihen todella. Päivän ohjelmaan kuului mm. tuolla Fredrika- laivalla matkaaminen. Ihana kaupunki, tunnelmallinen ja lämmin.

  Vastaa
  • Henriikka 21.7.2014

   Kyllä se Porvoo vaan jotenkin vie sydämen. Sopivan pysähtynyt ja lämmin meininki siellä.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.