Mikä tuo meidän kotiimme joulun?

Yhteistyössä Kauniisti Kotimainen & Asennemedia_mg_0629-kopio

Joulu on nurkan takana.  Jo  Vasta toinen joulu putkeen, kun en ole kirjoittanut joululahjalistaa, vaan keskityn rauhaan, tunnelmaan ja odottamiseen. Glögiä olemme juoneet jo siitä lähtien, kun lumet saapuivat ensimmäisen kerran. Nyt joulutunnelma alkaa kuitenkin valua kunnolla lahkeista, kauluksista ja hihansuista sisään.

Joulukodin sisustus syntyy kolmen elementin voimin: joulukukilla, jouluvaloilla ja Jouluradiolla.

Olenko muistanut kertoa, että Janne on Jouluradiolla töissä? Aika söpönkuuloinen duuni, vaikka tähän aikaan vuodesta melko vauhdikasta työtä onkin.

_mg_0545-kopio_mg_0639-kopio

Meillä on kanahäkissä pieni laatikko, johon olemme säästäneet muutaman joulukoristeen: olkipukin, yhden mintunvihreän joulupallon, kaksi ihanan rumaa ja retroa joulucollegea ja pienen olkiseimen. Muuta emme ole koskaan kokeneet tarvitsevamme. Tänä vuonna seulan läpi pääsi pelkästään minttu joulupallo, joka nyt kantaa joulukoristepaineita yksin harteillaan.

Koristeiden sijaan olemme hankkineet kotiimme joulukukkia: menin kukkakauppaan hakemaan nöyrää, valkoista joulutähteä. Mutta kuinka kävikään: palasin kotiin ylvään, suuren ja tulenpunaisen joulutähden kanssa. Miten kaunis se onkaan.

Sattumalta sain myös ystävältä syntymäpäivälahjaksi minijoulutähden. Maailman söpöin joulukukka on toimittanut pöytäkoristeen virkaa muki ruukkunaan. Aion viedä itsekin jouluisia ruukkukukkia ystäville joulunajan tuliaisiksi.

_mg_0602-kopio

Bongasin kukkakaupasta vain kotimaisia kukkia. Varmistelin asiaa myyjältä fanaattisena ja hymisin tyytyväisenä, kun hän kertoi kaikkien heidän joulutähtiensä olevan Suomesta. Mutta esimerkiksi leikko-hyasintit ja -ritarinkukat olivat ulkomaisia, joten ne olisi pitänyt ostaa ruukkuversioina, jos kaipaa kotimaista.

Miten ihanalta punaiset kukat näyttävätkään muuten niin valkoisessa kodissamme. Haluan jylhien joulutähtieni säilyvän mahdollisimman pitkään.

Kotimaiset kukat tulevat kauppoihin läheltä eivätkä kärsi pitkistä kuljetusmatkoista. Sen vuoksi lähikukat ovat usein kestävämpiä ja laadukkaampia. Enkä varsinaisesti valita, että saan tukea ja työllistää suomalaisia.

_mg_0624-kopio _mg_0573-kopio

Työpaikallamme on kauniisti kortisteltu joulukuusi, ja odotan tietysti molempien perheiden joulukuusien ääreen istahtamista. Mutta meidän kotiimme ei tarvita tämän ihmeellisempää. Kuuma höyryävä glögikuppi, joulukukat ja synttärilahjaksi saatu Anna-Kaari Hakkaraisen kirja riittävät pitkälle.

Miten teillä laitetaan joulukoti valmiiksi? Mikä tuo kotiin juhlatunnelman?

-Henriikka

9 kommenttia

 1. Vienokkinen 7.12.2016

  Moi Henriikka!
  Ihana koti teillä. Mistä tuo ruokapöytä mahtaa olla peräisin?

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2016

   Hello hello! Voi kiitos. Pöytälevy on ystävän tekemä ja tuparilahja, jalat ovat ihan Ikeasta.

   Vastaa
 2. Sofia 7.12.2016

  Minusta jonkinlainen jouluvalo ikkunassa on tunnelmallinen. Siitä tulee ihan spesiaali tunne, kun saa nukahtaa jouluvalon hohteessa!

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2016

   Se on kyllä totta. Miten se onkin niin monta kymmentä kertaa tunnelmallisempi kuin mikään muu valaistus.

   Vastaa
 3. Juuli 8.12.2016

  Itsellä joulutunnelman varmaan ehdoton ykkönen on lapsuuskodin olohuoneen ikkunoihin laitettavat vanhat kyntteliköt. Niiden sytyttämisen jälkeen ei sitten olohuoneessa enää muita valoja sytytetäkään ja ne valaisevat ihanasti koko alakertaa :)

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2016

   Oijoijoijoi kyntteliköt. Kommenttisi lukemisen jälkeen en malta, että pääsen lapsuudenkodin joulunviettoon ja ihailemaan kaikkia retroiksi käyneitä joulukoristeita.

   Vastaa
 4. Kaisa 9.12.2016

  Joulutunnelmaa tuo ehdottomasti joulukukat ja kynttilät sekä glögi herkkujen kera :) meillä asuu nykyään kaksi uteliasta kissapoikaa niin sekä kynttilät ja kukat ovat kylläkin tänä vuonna aiheuttaneet harmaita hiuksia.

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2016

   Saa joulutähdet kyytiä, kun kissapojat pääsee rellestämään *monkey emoji

   Oikeastaan jouluun ei tarvita ihmeellisyyksiä. Kynttilät, kukat, ehkä musiikki. Loppujen lopuksi aika helppoja elementtejä.

   Vastaa
 5. […] ja postikortti, jossa luki: ”Ihanaa kevään alkua!” Kauniisti kotimainen kiitti joulun kukkayhteistyöstä jälkikäteen ja toivotti hyvää alkanutta vuotta. Vaikka kotona oli pilkkopimeää, lähetys […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.