Kun miestä ei tarvitse pukea

IMG_0134 (kopio)

En voi väittää, että mieheni tyyli olisi minulle yhdentekevä seikka. En halua kuitenkaan olla yksi niistä naisista, jotka vaatettavat siippansa päästä varpaisiin. Minusta ei kertakaikkiaan ole valitsemaan Jannelle vaatteita aamuisin, saati edellisiltana. Pahinta on nähdä pariskuntia kulkemassa selkeästi huomaten, että mies ei viihdy vaatteissaan, jotka kauniimpi puolisko on hänelle valinnut.

Toki toisen pukeminen on kerrassaan fine, jos molempien mielestä se on hyvä juttu. Minua varten se ei kuitenkaan ole. Siksi arvostan kovasti Jannen tyylitajua ja vaatemakua. Persoonallinen, leikkisiä, rento. Veikeä, eikä missään nimessä liian vakava tai sliipattu. Nyt kun Janne on ollut duunissa second hand -liikkeessä, on tyyliin löytynyt lisää monia helmiä. Otan Jannesta harvoin kuvia, mutta tämä reppulöytö oli tallentamisen arvoinen.

IMG_0101 (kopio) IMG_0109 (kopio) IMG_0148 (kopio)IMG_0111 (kopio) IMG_0077 (kopio)

Tuossa repussa on niin paljon hyvää tuulta. Miellyttävä kuosi ja nahkayksityiskohdat ovat juuri eikä melkein. Onpahan lisää lainattavaa naapurivaatekaapista.

Miten teillä? Vaatetatteko kumppanin vai hän teidät? Vai yritättekö vaatettaa tuloksetta? Kuinka paljon toisen tyyliin saa vaikuttaa? Kuinka paljon toisen tyyliin kannattaa pyrkiä vaikuttamaan?

– Henriikka

28 kommenttia

 1. Naava 2.8.2014

  Näin kumppanittomana vaikea sanoa miten homma oikeesti menis, mutta voisin kuvitella etten haluis kauheesti toisen tyyliin vaikuttaa. Itse ainakin ahdistuisin jos mies alkaisi minulle sanelemaan mitä pukea päälle, joten en haluaisi tehdä itsekään toiselle tuollaista.

  Kai sitä voi vaikuttaa siihen tyyliin sillä että etsii sellaisen miehen jonka tyyli miellyttää?En oo oikee aikaisemmin tällaista miettiny :D

  Vastaa
  • kauluspaita ja kuluneet farkut 3.8.2014

   Aika samoilla linjoilla. Kokemuksesta oon oppinu että parempi etsiä sellainen ihminen jonka tyyli heti miellyttää kuin että alkaa muuttamaan toista mieleisekseen. Oon huomannu että ei toimi. Ja se on tosi rasittavaa, jos ei syty toisen tyylistä tippaakaan. Eikä toinen ota kuuloonsakaan omia ehdotuksiani. Tyyli on kuitenkin sellaista joka siinä silmien edessä kattelee päivästä toiseen.

   Vastaa
   • Henriikka 6.8.2014

    Erittäin hyvä pointti. Toki voi vähän johonkin suuntaan vaikuttaa, ihan olemalla itse jonkun tyylinen, mutta vastaantuleminen on luonnollisista. Täysi muuttaminen on sitten asia erikseen. Kannattaa mieluummin panostaa lähtöpisteeseen kuin muuttumisleikkiin.

    Vastaa
 2. Roosa 2.8.2014

  Meillä tuo toinen puoli ei tiedä mitä pistää päällensä. Kunnioitan toiveita eikä tyyli saa olla liian huomiota herättävä. Kuitenkin aina saan esittää mielipiteeni ja onhan tuon toisen tyyli muuttunut parempaan suuntaan ja itse tykkää siitä. Eli alitajuntaisesti vaikuttanut. Ja tyyliik voi vaikuttaa myös viikkaamalla ei kivat paidat vaatekaapin perälle/kasan alle ja kehumalla aina kivoja vaatteita :) näin siis tuon maalaisjuntin kanssa :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Hi hi. Tämä hitusen nauratti.

   Etenkin toiseksi viimeisessä lauseessa oli paljon viisautta kätkettynä. Hyviä pointteja.

   Vastaa
 3. sari 2.8.2014

  Hienot poseeraukset! :)

  Vastaa
  • Mahtijanne 2.8.2014

   Kiitos! Mutta vaikka pukeutuisinkin oma-aloitteisesti, poseerauksen suhteen sain aika hyvät ohjeet…

   Vastaa
   • Henriikka 6.8.2014

    Äläs nyt Janne vähättele. Hyvin sä veivasit. Oikeen tunteella.

    Vastaa
 4. Nimetön 2.8.2014

  Tuo reppu on jotain niin täydellistä!

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Sanos muuta. Ei ole mahdollista, että tuollaisia aarteita vaan meille kiikutetaan kotiin.

   Vastaa
 5. emmimarjukka 2.8.2014

  Emme vaateta kumpikaan toisiamme, ja ihan peruskivan tyylin omaavina osaamme pukeutua niin, ettei toisen ole tarvettakaan puuttua asiaan. Poikaystäväni yrittää kuitenkin jatkuvasti kaupitella minulle pilkullisia mekkoja kun niitä tulee vastaan, ja minä puolestaan mainostan neuletakkeja ja sinisiä paitoja (kenties haluamme sitä tiedostamatta tai ainakaan myöntämättä olla ns. mätsäävä pari – minä olen neuleiden ja sinisen suurkuluttaja ja viimeksi tänään poikaystävä hiplasi kaupassa miesten pilkullista paitaa). Näiden hienovarainen markkinointi suoritetaan kuitenkin sen enempää tuputtamatta, ja onhan se kivaa kuulla toisenkin ehdotuksia kauppoja kierrellessä. :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Tämä oli jotenkin tosi söpösti paketoitu tarina. Luulen, että meilläkin on vähän samanlaista kyllä, vaikka ehkä ei huomatakaan. Ja toisen pukeminen on ihan eri asia kuin toiseen vaikuttaminen. Janne kehuu aina, kun olen pukeutunut vähän poikamaisesti, hiphopisti. Minä taas tykkään hänellä kauniista nahkakengistä. Hupsuja mieltymyksiä, mutta hyvä niistä on sanoa ääneen.

   Vastaa
 6. aion 3.8.2014

  Olen yrittänyt ehdottaa jotain hienouksia, mutta alkuun sain vastaukseksi kohteliasta juueitä. Silti muutama aluevaltaus on ehkäpä minun myötävaikutuksesta vaatekaappiin saatu, joista olen hyvin ylpeä. Ensinnäkin vaarinpaita ja toisekseen raitapaita. Jei elämäntyöni on tehty.

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Toivottavasti elämäntyösi on vielä jotain muuta kuin poikaystävän/miehen vaatekaapin valtaukset ahaha. Mutta hei, hyvää duunia! Hiljaa hyvä tulee.

   Vastaa
 7. nina 3.8.2014

  me vaatetetaan toisiamme vain pyynnöstä! joskus ei vaan itse keksi mitä pukisi päälleen ja silloin on kiva kysyä toiselta että mitä sitä laittais päälleen. poikaystävä kyselee muutenkin aika usein mielipidettä vaateyhdistelmistään, mutta en oikein osaa sanoa mitään, kun omaan silmään se näyttää aina yhtä komealta! puolueellinen näkökanta, hah

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Mutta tuohan on varsin kivaa puhdetta. Pitäisikin joskus kokeilla. Voi olla, ettei aina menisi ihan nappiin, mutta olisi ihan uutta ja virkistävää.

   Vastaa
 8. Ansku 3.8.2014

  Meillä mies selkeästi toivoisi enemmän vaatetusapua. Ei ole kerta eikä toinenkaan kun hän esittää vienon toiveen, mitä mä puen, auttaisitko? Ja minä taas tykästyin alussa mieheni vähän renttuun tyylin ja yritän ehdottaa josko vaan pukeutuisi tyylilleen uskollisesti :D

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   On sitä ongelmia monenmoisia. Mutta sehän on imarreltavaa, että mies kaipaa sinulta neuvoja. Jos homma toimii niin, että toinen pyytää ja toinen jelppii mielellään, niin no problemos. Vaikka varmasti mieskin on imarreltu, ku kerrot tykkääväsi siitä ihan alkuperäisestä lookista.

   Vastaa
 9. Mymmeli 3.8.2014

  Meillä välillä kysytään mielipidettä vaatteiden suhteen ihan puolin ja toisin mutta harvemmin pukemalla puen häntä. Joskus saatan jotain vaatetta/kenkiä ehdottaa jos ollaan jonnekin lähdössä mutta miekkosella on tietysti se viimeinen sana omasta ulkonäöstään. Olen mä kyllä vaivihkaa aivopessyt miehen ostamaan mun mielestä kivempia vaatteita, huppareiden rinnalle on tullut farkku- ja ruutupaitaa yms. :D

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Kuulostaa toimivalta ja fiksulta. Tasapaino pysyy ja molemmilla oma tyyli ja tahto.

   Ps. Farkku- ja ruutupaidat, i agree.

   Vastaa
 10. maianen 4.8.2014

  En todellakaan valitse vaatteita, ellei poikaystävä erikseen pyydä apua. Lähinnä vaan tuen tekemään välillä aika omaperäisiäkin valintoja. Sen sijaan mulla on kyllä inhottava tapa ilmaista aika suoraan jos jokin vaatekappale on mielestäni kamala :D

  Sen sijaan musta on ihana antaa pojan joskus valita mulle vaatteet vaikkapa juhliin, se tuntuu ihanalta itsestä kun toinen ensinnäkin tykkää ihan sikana siitä mun päällä olevasta koltusta ja vielä tuntee ylpeyttä siitä miten hyvin on mut pukenut :)

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Mutta on mun mielestä myös tyhmää olla sanomatta, jos ei tykkää jostain. Tai ainakin jos vastapuoli tuntuu pitävän jotain inhokki vaatetta aina vaan.

   Oi! Toisen kappaleen lauseesi ovat kyllä niin totta. Pitäiskö sitä itsekin joskus siirtää vaatekaapin valtaa…

   Vastaa
 11. Nimetön 5.8.2014

  Meillä hoitaa pukeutumisasiat kumpikin yleensä ominpäin. Tykkään tosi ostaa vaatteita poikaystävälle ja lähes aina ne kelpaavatkin. Kerran lueteltiin huvin vuoksi toistemme vaatekaapin inhokki-vaatteet ja siitä saatiin kyllä hervottomat naurut aikaiseksi. ”Jos mä en saa käyttää sämpyläkenkiä niin sä luovut kyllä jättiläismekosta”

  Vastaa
  • Henriikka 6.8.2014

   Nauroin makeasti ja ääneen tuolle viimeiselle lauseelle. Ihan samanlaisia kokemuksia meilläkin. ”Mutta mähän rakastan tätä! Se paita näyttää ihan pitkiltä kalsareilta!”

   Vastaa
 12. heartbeat 8.8.2014

  Mies ei yleensä juurikaan kommentoi mitään mitä päälleni laitan. Sama myös toisinpäin. Joskus joudun huomauttamaan, että laittaisi esim. kauluspaidan päälleen, jos ollaan menossa paremmin syömään;)

  En tykkäisi jos mies sanelisi mitä laitan päälle. Tuskin mieskään ottaisi kuuleviin korviinsa mun kommentteja. Kerran sanoinkin jopa aika suoraan jostain farkuista, että on ihan kamalat, mutta oli niin rakastunut niihin ja osti silti. Hyvä vaan!:)

  Miehen tyyli on sen verran tuttu, että ostelen joskus lahjaksi vaatteita -lähinnä t-paitoja. Olisin makutuomarina enemmänkin, jos tykkäisi shoppailla:)

  Onneks on aika peruspukeutuja, ettei tarvitse sentään hävetä:P

  Vastaa
  • Henriikka 4.9.2014

   No mutta tuo diilihän kuulostaa hyvin toimivalta teidän kohdalla! Kyllä minunkin Janneni on toisinaan ollut kuuntelematta neuvojani – ja se on ollut loppujen lopuksi vaan aika hyvä homma.

   Kiitos kommentista.

   Vastaa
 13. Nimetön 8.8.2014

  Missä postauksessa Jannella oli oranssi takki? Muistan nähneeni sellaisen, mutten millään löytänyt enää. Se oli niin tyylikäs! :D

  Vastaa
  • Henriikka 4.9.2014

   Hmm, nyt ei kyllä heti tule mieleen. Mikähän se voisi olla… Mä yritän pohtia ja kerron sitten, kun muistan. Janne on tyylimiehiä!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.