Edward

Tunailu on aina riskialtista. Usein muokkauksen tuloksena esinettä tai asiaa ei enää koskaan saada alkuperäisen kaltaiseksi. Tietenkin tällaisilla kaltaisteni keskinkertaisten väsäilijöiden kohdalla on lisäksi sekin arvoituksellinen puoli, ettei lopputuloksen laadukkuuttakaan voida etukäteen täsmällisesti arvioida.
En ole liukuvärjännyt viime talvena, enkä nyt kesäkautena ainuttakaan vaatekappaletta. En ole myöskään lisäillyt niittejä tai helmiä, koristellut intiaanikuvioilla tai maalitahroilla. Olen kyllä harkinnut, mutta tullut tulokseen, että haluan mieluummin säästää ne täydellisesti istuvat farkkusortsit ja lempipaitani sellaisenaan: ihan tavallisina. Liukuvärjättyjä vaatteita tuskin enää nähdään ensi kesänä, tai ainakaan kahden vuoden päästä, mutta perinteiset sortsit kulkee matkassa luultavasti seuraavat 10 vuotta. Ristiriitaista on, että olen valmis leikkaamaan muita riepujani uuteen uskoon. Seuraavanlainen vanha trikoomekko pääsi saksikäteni kohteeksi.
Kai tunauksessa täytyy joko pitää alkuperäisestä tuotteesta riittävän vähän, tai vaihtoehtoisesti uskoa tulevan lopputuloksen onnistumiseen riittävästi. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle, ettei jälkeenpäin tarvitse tihrustaa itkura. Voisin kokeilla maalitahroja tai niittejä johonkin keskinkertaiseen, jotta tiedän kannattaako lemppareita uhrata moiseen. Tällä kertaa oma trikoomekkoni ei vain kertakaikkisesti istunut sellaisenaan päälleni, kun taas uusi hapsumalli kutkuttaa kesämieltä.
Peace, Henriikka

16 kommenttia

 1. ♥ Marja ★彡 16.6.2012

  Tostahan tuli ihanan kesäinen ja upea! :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   Kiitos! niin minustakin, yllättävän hyvin onnistui.

   Vastaa
 2. Qtja 16.6.2012

  Tulipas kiva! En miekään oo viittinyt uhrata lemppareimpia vaatteitani millekään tuunauksille. Pari kertaa oon ostanut kirpparilta farkkusortsit aikomuksena tehä niille kaikkea siistiä, mut sit oonkin todennut ne niin miellyttäviksi, ettei uskalla lähteä kokeilemaan jos vaikka tapahtuu jotain peruuttamatonta :-D siitähän se suru syntyis.

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   Joo hahha toi on tuttu ongelma, että ostaa jotain tunaustarkotukseen, sitten loppujen lopuksi ei raaskikaan yrittää vääntää mitään. Mutta eipä se kai haittaa, jos ilman muokkailujakin asia on niin hiano.

   Vastaa
 3. vesirotta 16.6.2012

  Totta puhuta, tuunauksella saa keskinkertaisesta loistavaa, mutta joskus lopputulos ei oo ihan sitä mitä pitäis.. Hauskaa se kuitenkin on ja parasta on se, että palkintona on jotain uniikkia.

  http://kattihukassa.blogspot.fi/

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   Hauskaa se on ehdottomasti ja kun onnistaa, niin vieläpä palkitsevaakin. Hienoa juttuja oot itsekin tehnyt.

   Vastaa
 4. Vilma 16.6.2012

  Ihana! Kelpais mullekin! :)

  Vastaa
 5. Anonymous 17.6.2012

  oot kyllä saksikäsi!

  Vastaa
 6. Inka 17.6.2012

  Tän takia hommaan yleensä tuunattavat vaatteet kirppareilta. Ei tulis mieleenkään jotain juuri uutena ostamaani vaatetta leikellä :) Toki kirppisvaatteissakin on niitä helmiä, joita ei millään malttaisi pilata.

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   jooo todellakin, kirppikset tässä asiassa kunniaan. Mutta just esim jotkut Levikset saattaa joskus liikaa houkuttaa sellaisinaan ja tunaukset jäävät. Toiset hyvät materiaalit ovat vanhat omat lumput, jotka ovat menettäneet hohtonsa.

   Vastaa
 7. Anonymous 17.6.2012

  Luin jugurtti jäätelö postauksesi ja pakko tulla ylistään Yobot frozenjugurtti mestan nimeen! Se on pieni jugurttijäätelö paikka Töölössä ja Suomessa se ensimmäinen :) Siellä on sitä tunnelmaa!:P

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   OIJOI innostuin heti. En ole koskaan käynyt siellä, täytyypi suunnistaa heti lähipäivinä.

   Vastaa
 8. marianne 18.6.2012

  Meillä ainakin kissat tykkäisi tuosta hapsuvaatteesta :D selviäisinköhän elävänä tuon kanssa kotioloissa

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   Oi se olis kyllä karseeta, kun yhtäkkiä huomaa hameenhelmoistaan roikkuvan muutaman ylimääräisen veijarin. ups.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.