5 tapaa käyttää huivia hiuksissa.

Huivit ovat suosionsa ansainneet. Kaulassa parhaita, mutta päässäkin melko nokkelia. Kokeilin maanantain ratoksi huivia hiuksissa viidellä eri tavalla. Silkkinen huivi on materiaalinsa vuoksi hiuksiin ideaali, sillä se pysyy paikoillaan, mutta ei ole kuitenkaan karkea tai liian jämäkkä. Kuvien huivi on Becksöndergaardilta (saatu blogin kautta).

Näiden viiden vinkin lisäksi huivihan taipuu vaikka mihin. Omat ideat jakoon kommenttilootaan!

becksondergaard

Rusettihuivi

Ponnarin ympärille sidottu huivi tuo poninhäntään volyymia ja rusetille sidottu huivi on leikkisä ja näyttävä.

becksondergaard2

We can do it

Perinteinen siivojahuivi syntyy, kun huivin päät sitoo otsalle solmuun. Päät voi halutessaan piilottaa huivin alle, jotta eteen jää vain solmuke.

becksondergaard4

Vanha kunnon hippi

Hippihenkiseen lookkiin kuuluu huivin sidonta niskaan. Huivin päät voi jättää vapaasti roikkumaan tai piilottaa huivin sisään.

becksondergaard3

Pyykkärimuija

Etenkin kauneimmat kuosit pääsevät huiveissa esille, kun huivin taittaa kolmionmalliseksi ja sitoo takaraivolta kiinni. Kolmion kärjen voi pujottaa piiloon, jotta vältytään liialliselta alakoulu-fiilikseltä. Huom, aurinkosuojaetu!

becksondergaard5

Kieputettu pötkylä

Yksi uusimmista kokeiluistani on osoittautunut erihyväksi huiviratkaisuksi. Huivi kieputetaan kierteelle ja solmitaan pään ympärille ohueksi rullaksi.

Mitä tuumitte? Oliko käyttökelpoisia ideoita? Suuremmalla huivilla voisi loihtia jotain vielä muhkeampaa, ja jollain sirolla huivilla taas saa kevyempää ja vähemmän huomiotaherättävää. Huiveja on ihana pujotella myös lettien sekaan. Taivas rajana, sisaret.

– Henriikka

21 kommenttia

 1. veera 7.4.2014

  Hei! Miten se suomen twokools edistyy?…;) onks homma viel ajatuksen tasolla vai tipahtanu sieltä jo pois? :D

  Vastaa
  • Henriikka 7.4.2014

   pssst! Juuri eilen puhuimme aiheesta vakavissamme. Ehdottomasti ei ole tipahtanut minnekään, mutta ei ole myöskään varma vielä. Tällaiset projektit kun vievät aikaa aivan todella.

   Vastaa
 2. Makeita väkerryksiä! Rohkaistuisinpa itsekin! :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Kiitos Petra. Ja hei, sähän uskallat vaikka mitä meikkijuttuja. Miksei nyt pari huivityyliä yhtä lailla?

   Vastaa
 3. Helmi 7.4.2014

  Hienoja! Olispa mulla enemmän huiveja. Neulotut kaulaliinat valtasivat talvella ohuiden huivien tilan, ehkä pitäisi päivittää eteisen kaulahuvikasa keväisempään tunnelmaan…

  Ja yksi siisti tapa on muuten kiepauttaa huivi vähän kierteelle, että pysyy vähän pötkylänä, ja letittää se sitten mukaan lettiin. :)

  Vastaa
  • Helmi 7.4.2014

   Ainiin muuten, mistä nuo aurinkolasit ovat? :) Näyttävät ihanilta, tykkäisin itekin tuollaisista puukuosisista laseista (vaikka mun päähän ei tunnukaan sopivan oikein mitkään siistin malliset aurinkolasit, pöh).

   Vastaa
   • Henriikka 7.4.2014

    aurinkolasit MAHONGILTA <3

    Vastaa
    • Henriikka 10.4.2014

     Ja kiitos Helmi kommentistasi. Myös minun huivikasa kaipasi keväisempää. Mistä löytää riittävän muhkea keväthuivi? Ehkä Balmuirilta?

     Vastaa
 4. Jonna 8.4.2014

  Hei kiitos näistä vinkeistä! Aamun hiusongelma ratkaistu ja joku näistä pääseekin testiin. Tuo rusettihuivi oli omaan mieleeni, sitä ensimmäisenä taidankin testata ;D

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Ole hyvä vain. Rusettihuivi on kyllä helppo ja kuitenkin aika erilainen. Raportoi sitten, että toimiko!

   Vastaa
 5. Liina 8.4.2014

  Söpöjä vinkkejä! Pakko naurahtaa tähän, että hytisin viime viikolla liian vähissä vaatteissani myöhästynyttä junaa odotelleen päässäni ainoa laukusta löytynyt extralämmike, KEITTIÖPYYHE, silleen karjalaismummotyyliin kaulan alle sidottuna. Oispa kuva :D

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Hahahaha pyyhemummo! Ihan mahtava mielikuva sinusta hytisemässä jossain. Keittiöpyyhe on oikeastaan aika magee asuste, kun tarkemmin miettii.

   Vastaa
 6. Nimetön 8.4.2014

  nuo lasit. WAAU

  Vastaa
 7. Terhi 9.4.2014

  Tosi kiva postaus : )

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   Kiitos Terhi. Tätä oli hauska tehdä, kun itsekin halusi vähän miettiä, mihin kaikkeen huivi taipuukaan.

   Vastaa
 8. Hanna Hietikko 10.4.2014

  Hei joku turbaanityyli (jossa ei näytä syöpäpotilaalta) olisi hyvä! En osaa itse tehdä huiviturbaania, mutta anyone? :)

  Vastaa
  • Henriikka 10.4.2014

   True. Turbaani olisi kova. Noin pieni huivi ei taivu turbaaniksi, mutta varmasti jostain isommasta saisi aika mahtihienon.

   Vastaa
 9. Hosuli 11.4.2014

  Huippuja! Mutta entäs lyhyisiin hiuksiin? Niissä huivit näyttää usein vähän pöhköiltä, vähän kuin ei olisi hiuksia ollenkaan. Hmm… Ehkä siivoojahuivi voisi toimia.

  Vastaa
  • Henriikka 14.4.2014

   Siis mun mielestä just lyhyisiin hiuksiin huivit sopii NIIN hyvin. Kun olin polkkatukkainen, käytin huiveja paljon nykyistä enemmän.

   Vastaa
 10. […] ja äidissäni 15. Vihdoin sopiva matto olohuoneeseen 16. Monia lähtöjä ja isoa ikävää 17. 5 tapaa käyttää huivia hiuksissa 18. Mossa-luonnonkosmetiikan kokeilukokemuksia 19. Ensimmäistä kertaa yöksi luontoon: mitä […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.