Saavathan aikuisetkin yökyläillä?

_mg_2920-kopio

Vuodet vierii ja elämäntilanteet muuttuu, vaan yhdestä en luovu: yökyläilystä kavereiden kanssa.

Olen huomannut ystäväpiirissäni lähivuosina sellaisen selkeän muutoksen entiseen, että yön yli vierailun kynnys on noussut. Nuoruuden spontaanius on karannut, eikä makuupussi enää kelpaa. Aamupalaksi halutaan juuri sitä omaa lempicroissanttia ja kahvi on valmistettava omalla keittimellä, omalla myllyllä jauhetuista pavuista.

Voi himputti, minä vain sanon. Minne katosi päivät?
_mg_2955-kopio _mg_2857-kopio _mg_2898-kopio

Omasta muutoksestani kauhistuneena vaadin rakkailta ystäviltä kunnon yökyläilyä. Ei tarvinnut edes itse tunkea nurkkiin nukkumaan, kun kutsu jo kävi. Oli viiden tähden ja kolmen ruokalajin illalliset, sauna ennen jälkiruokaa ja kauniin kodin lämpö ja tunnelma.

Illan päätteeksi sai livahtaa patjalle, paksun untuvatäkin alle nukkumaan. Lattialämmitys teki flunssaiselle yökyläilijälle yllättävän hyvää.

_mg_2886-kopio _mg_2922-kopio_mg_2945-kopio

Yökyläily ei ole kovin helppoa, jos ystäväpiiri ei siitä perusta. Täkki kainalossa ovelle kolkuttelu ei tee ystävyyssuhteelle hyvää, jos koko homma on toiselle osapuolelle luonnotonta.

Olemassa on kuitenkin mahdollisuus, että pidempi yhdessä vietetty pätkä lujittaa ystävyyttä entisestään. Jos saan viettää ystävän tai ystävien kanssa sekä illan että aamun, niin onhan se paljon enemmän kuin vain toisen valinta.

Minun kanssani yökyläily onkin oikea ystävyyden tulikoe. Väsähdän jossain vaiheessa iltaa aivan yhtäkkiä, nukahdan siltä seisomalta ja olen kykenemätön mihinkään älylliseen toimintaan (ks. kuva 1.) Jos sen puolen kestää minussa, kestää mitä vain.

_mg_2894-kopio _mg_2911-kopio _mg_2864-kopio_mg_2928-kopio

Viimeinen kuva on suosikkini. Lattianäkymät herätessä takasivat hymyn korvasta korvaan.

Mira ja Tuomas, ensi kerralla tulette meille. Lupaan valvoa ainakin puoli kymmeneen.

-Henriikka

5 kommenttia

 1. Vivian Pohjanen 7.11.2016

  Oh! Ei vitsit! Yökyläily on just parasta ja ihanan piristävä tapa vierailla ystävillä. Jotenkin pakostakin siitä rentoutuu ystävien seurassa erilailla. Nytkin ystäväni tuli eilen illalla minun luokseni Kouvolaan Porista käymään ja aatteli yökyläillä osoitteessani muutamankin yön. :D
  Kuitenkin ymmärrän tän muutoksen, että kynnys monelle yökyläilyyn on noussut. :/ Onneksi sentään ei kokonaan kadonnut! <3

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   No mutta Vivian. Osuit naulan kantaan. Yökyläily on sitä kuuluisaa tosiystävyyttä. Toivottavasti ei ikinä unohdeta sitä taitoa.

   Vastaa
 2. Maria 8.11.2016

  Ihana juttu! Ja mites sattuikin, itse suunnittelin juuri yökyläilyä siskon luona tälle viikolle, kun ei muuten oikein ehditä nähdä. Siinä on sellaista ihanaa nostalgiaa. Ja just noi aamunäkymät! <3

  Vastaa
  • Henriikka 24.11.2016

   Ai että, mikä onkaan parempaa kuin yökyläillä siskon kanssa. Tuskin paljon mikään. Toivottavasti teillä oli ihanaa yhdessä <3!

   Vastaa
 3. […] Peräänkuuluttamani yökyläily edesauttaa oikean kämäilymoodin löytämiseen. Kun löytää itsensä nukkumasta bokserisillaan ystävien olohuoneesta, niin pääsee hyvin kiinni tunnelmaan. […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.