Onni on pimeä ilta ja kaunis valaisin

Oletteko kanssani samaa mieltä siitä, että sisustuksen kolme rasittavaa ovat matot, verhot ja valaisimet? Kaikista kategorioista yhtä hankala löytää juuri sopivia vaihtoehtoja ja kaupassa yhtä hankala kuvitella, kuinka ne sopisivat haluttuun tilaan. Aina löytyy keskinkertaisia vaihtoehtoja, koskaan ei juuri prikulleen oikeita. Mattoja on kaupat pullollaan, mutta kun pitää olla juuri eikä melkein.

IMG_9019 kopio

Kaikkien näiden kohdalla olen myös huomannut, että jätän mieluummin ostamatta kuin käytän rahojani johonkin ihan sopivaan. Valaisimet ovat tuottaneet eniten päänvaivaa ja pitkään katossa killui ensimmäiseen omaan asuntoon ostettu sopuratkaisu, kummallinen metallikasakynttilikkö. Nyt iltojen pimetessä huomaa, miten tärkeää on olla valoa. Tietynlaiset valaisimet tuovat tunnelmaa, toisenlaiset ihan sitä käytännöllistä käyttövaloa, jonka voimalla jaksaa puskea arjen rutiinit läpi. Jonka voimalla pystyy ylipäänsä nousemaan, kun kello herättää aamuisin kuudelta. Valoa on kuitenkin oltava.

Pimenevät illat ja hämärät teehetket ovat antaneet ymmärrystä myös siitä kiitollisuudesta, että vihdoin ruokapöytämme päällä killuu mielettömän kaunis valaisin. Kesän kirkkailla säillä ystävältä lahjaksi saatu kuparivalaisin oli kaunis koriste, mutta nyt se tosiaan myös tuo sen toivotun valon tilaan. Levels M -valaisin on Form Us With Loven (nerokas nimi) muotoilua ja kolmesta lamppukoosta keskimmäinen. Kuinka se hehkuukaan kuparin hohtoa ja samalla arjen kauneutta.

IMG_9027 kopio

Uskon, että valaistuksella on paljon vaikutusta omaan olotilaan. Minulla oli lukioaikana hyvä ystävä, jonka luona vietin paljon aikaa. Hänen huoneensa oli aina tummanpuhuva ja valoton. Niin ihana kuin ystävä olikin, ei hänen luonaan vieraillessa ainakaan voimaantunut tippaakaan. Pikemminkin kyläily saattoi tuntua valottomuuden vuoksi raskaalta.

Ja sitten toisaalta on niitä voimakoteja, jotka oikein hehkuvat energiaa ja valoa. Niiden vierailujen jälkeen tulee olo, että ehkä siihen valoon on tosiaan keskityttävä, vaikka se kuuluukin sisustuksen kauhukolmikkoon.

Valoa.

– Henriikka

10 kommenttia

 1. Oi voi kyllä! Olen niin samaa mieltä tästä väittämästä. Täällä on vuoden sisään käyty läpi kaksi muuttoa ja edellisessä kodissa verhoja ei ehtinyt tulla ikkunoihin ollenkaan, eikä tämänhetkisessäkään niitä vielä ole (etsitään niitä oikeita). Olohuoneen valaisimen löysimme juuri sattumalta, sellaisella hetkellä kun sitä ei varsinaisesti etsitykään. Keittiön matto alkaa olla hajalla jo toisesta reunasta, mutta sekin saa odottaa, kunnes juuri täydellinen tulee vastaan. Huomaan, etten itsekään enää oikein halua tyytyä ”ihan sopivaan”. Siitä seuraa lähinnä vain tavara-ahdistus (todennäköisesti se ”ihan sopiva” vaihdetaan toiseen, jos täydellinen tuleekin vastaan).

  On muuten aika kivannäköinen tuo teidän kuparinen valaisin :) Olen alkanut vasta löytää kuparin, sehän näyttää varsin kauniilta ja sopii hauskasti sisustukseen.

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Onko verhoja löytynyt?

   Kupari tekee tuloaan ja se on hyvä. On nimittäin kaunis väri.

   Kiva, että kommentoit :-)

   Vastaa
   • Laura - Tee Hetki 14.10.2014

    Voi, eipä vieläkään ole löytynyt. Ei ole vielä päästy aivan yhteisymmärrykseen toisen osapuolen kanssa :) Toisaalta, olen vahvasti alkanut myös harkita, että ehkä verhottomuus saakin jatkua. Ehkäpä sekään ei ole ihan huono vaihtoehto.

    Vastaa
    • Henriikka 14.10.2014

     Verhoton on erittäin jees. Harrastan sitä itsekin paljon. Sano ei sopuratkaisuille.

     Vastaa
 2. Johanna 10.9.2014

  Mäkin uskon valaistuksen voimaan! Talvisin pimeään herääminen on kamalaa, tekee oikein fyysisesti kipeää mutta vastaavasti keväällä/kesällä valoisaan aikaan herääminen on helppoa.. Ja tunnistan myös ton, että joku on voimakoti ja joku toinen taas imee energiat pois, mä oon ainakin koittanut luoda meille voimakodin.. Mä pidän itse aika kirkkaasta ja puhtaasta valosta, ja vaikka fiilistelenkin syksyä niin luonnonvalon väheneminen on kyllä ikävä homma!

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Kiitos kivasta kommentista. Oon sun kanssa aika samoilla linjoilla. Syksy on ihana, mutta se kaipaa kaverikseen hyvän valaistuksen!

   Vastaa
 3. Hosuli 11.9.2014

  Kaunis lamppu! Joo-o, täytyy Marko Paanasen kanssa samaa mieltä siitä, että valaistuksella tosiaan on väliä. Jos pitäisi viettää puolet vuodesta hämärässä tai pimeässä kotonakin… Yyh.

  Vastaa
  • Henriikka 3.10.2014

   Kiitos kiitos kovasti. Valaistuksella on merkitystä, vaikka sitä ei ehkä aina niin tajuakaan.

   Vastaa
 4. Marjaana 11.9.2014

  Eikä, tilasin just melkeenpä ihan samanlaisen lampun! Eli erittäin hieno lamppu siis ;)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.