Suojaa ihosi kevätauringolta: Mádaran kasvoöljyt ja muut mukavat

yhteistyössä Mádara_MG_1871 kopio

Se olisi kaverit pikkuhiljaa ihan kunnolla kevät ja sen jälkeen kesäkin. Terassit aukeaa, linnut laulaa ja piknikillä tarkenee lyhyissä sortseissa. Tekee mieli heittää villakangastakki ullakolle loppuelämäksi ja juosta tukka ja trenssi hulmuten aurinkoisia katuja. Aurinkolasit nenälle ja nurmelle iltaa istumaan.

Mutta muistuttaisinpa vaan, ihan yhtä lailla itseänikin, että kevätaurinko on petollinen. Harmaa talvi-iho on herkkä ja ohut, tottumaton auringon säteisiin. Alkukevään lumi tekee säteilystä moninkertaista, mutta yhtä lailla lumeton talvi on riskitekijä talviunestaan heräilevälle Suomi-iholle.

Kirjoitin helmikuun loppupuolella ihon puhdistuksesta Mádaran tuotteilla. Nyt olen yhteistyön puitteissa kokeillut myös kasvoöljyjä ja vartalotuotteita eheyttämään viiman ja pikkupakkasten vaurioittamaa ihoa. Kevät on aikaa jolloin palaudutaan ravinneköyhästä talvesta, ravitaan ihoa ja otetaan kesä vastaan oikein asein ja avosylin. Aurinkovahingot minimoidaan hoivaamalla hellästi kosteuttaen, virkistäen, suojaten.

_MG_1928 kopio_MG_1810 kopio _MG_1957 kopio

Kasvoöljyt

Nämä olivat ennakkoon itselleni vieraita tuotteita: Radiant Energy- ja Soothing Hydration -kasvoöljyt. Talven jälkeen ihoni huutaa vettä ja kosteutta pintakuivuen herkästi, kun taas toisaalta rasvoittuu jo aamupäivästä. Balanssi on ylipäänsä ollut se keskeinen puute, joka ihoani on kalvannut.

Aiemmin pelkäsin öljyjä ajatellen niiden rasvoittavan ihon lähmäiseksi, mutta useamman blogiarvion ja luetun lehtijutun jälkeen olen ottanut kasvoöljyt käyttöön. Nämä Madaran kyseiset ovat erittäin hyviä esimerkkejä laatuöljyistä. Öljy imeytyy nopeasti ja tuntuu iholla virkistävältä, eikä lainkaan tunkkaiselta. Soothing Hydration sopii kuivimmallekin iholle ja luulen sen jäävän itselläni lähinnä talvikäyttöön. Radiant Energy taas on omalle iholleni sellainen vuoden ympäri käytettävä tuote.

Onhan tuossa öljyn koostumuksessa vähän opettelua, jos on tottunut käyttämään lähinnä voiteita ja seerumeita. Mutta siihen tottuu, ja kasvoöljyt sopivat reissussa ensihätään kuivien hiustenlatvojen hoitoon.

_MG_1856 kopio_MG_1903 kopio_MG_1939 kopio

Vartalotuotteet

Vartalotuotteista oli kokeiltavana kiinteyttävä vartaloöljy ja ravitseva vartalovoide. Tämän reilun kuukauden testijakson suurin oivallus oli kaikki öljyt, ja oivallus jatkuu kasvoöljyjen jälkeen myös varaltoöljyn muodossa. Ennen öljy kuului kosmetiikkatottumuksissani vain hiuksiin, nyt pääsin laajentamaan osaamistani myös tämän ulkopuolelle. Vaikka tätä vartaloöljyä suositellaan erityisesti raskaana oleville ja painonpudottajille, niin itse koen tämän olevan talvi-ihon hellimiseen vallan pätevä.

Vartalovoiteella sivelen kuivat kyyner- ja kantapäät, mutta pintakuiva iho kaipaa lisäkosteutta myös eritoten sääriin. Saa nähdä sopiiko tuote myös kesään ja pelastukseksi ihoon, jolle aurinko on kunnolla porottanut.

_MG_1832 kopio

Syväkosteutuksen ja perinpohjaisen hoitamisen lisäksi tarvitaan kuitenkin myös kunnolla suojaa. Voi kansalaiset, muistakaa suojella ihoanne. Hyvä meikkivoide tai muu suojaava tuote on kasvojen kannalta ehdoton, toinen erityishuomiota kaipaava ihoalue on kaula ja dekoltee. Siihen aurinko paistaa paljon, ja iho on herkkää ja suhteellisen ohutta.

Ja kun aurinko lävähtää kunnolla pilvien takaa, muistetaan aurinkosuojat.
Vitosen kertoimet voi unohtaa, silkkaa huijausta.

Feed your skin, people. Pidetään huolta.

– Henriikka

4 kommenttia

 1. saara///s 25.4.2015

  Vaikka Madaraa suuresti arvostan ja rakastan, en ehkä itse yhdy tuohon laatuöljyyn.. Nuo ovat kuivaöljyjä eli niitä on muokattu niin, että saadaan mainitsemasi nopea imeytyminen yms. Siitä en pidä. Öljy kyllä imeytyy ajallaan ja sitä täytyy avittaa sormilla. Oikeat kasvoöljyt ovat kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Kiitos kommentista Saara. Mä olen vielä pikkuisen untuvikko näiden laatuöljyjen kanssa joten kiva, että joku tietäväisempi vähän opastaa.

   Mukavaa kevättä sinulle!

   Vastaa
 2. kryp 27.4.2015

  Mistä noi aurinkolasit on? Oot hehkee :*

  Vastaa
  • Henriikka 4.5.2015

   Merkki on nimeltään Mahonki. Aivan ihanat puiset lasit. Suosittelen vakavasti harkitsemaan :-)

   Kiitos<3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.