Pinaatti-fetalasagne

Kaupallinen yhteistyö: Arla Apetina ja Asennemedia

Aurinkoista viikonloppua! Täällä istutaan vielä pyjama päällä, entäs siellä?

Ajattelin, että jollain saattaa olla inspiraatio hakusessa viikonlopun aterioihin. Kokeilin viime viikonloppuna vihdoin aikoja sitten kalenterin muistiinpanosivuille jostain kirjoitetun reseptin: Feta-pinaattilasagnen.

Superhyvää, helppo tehdä. Varioin alkuperäistä reseptiä itsekin ja lasagnea voi hyvin tehdä jääkaapista tai kaupasta löytyvistä satokausikasviksista.

Feta-pinaattilasagne

1 kesäkurpitsa
1/2 parsakaali
1 vihreä paprika
1 sipuli
1 pkt pinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 prk rahkaa
lasagnelevyjä
200 g fetaa (kuvissa Arla Apetina laktoosittomat juustokuutiot)
oliiviöljyä
mustapippuria
noin ½ dl parmesanjuustoraastetta
pinjansiemeniä
tuoretta rakuunaa/timjamia/meiramia

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2. Raasta paprika, parsakaali, kesäkurpitsa ja sipuli karkeaksi raasteeksi ja sekoita. Purista raasteseoksesta neste pois esimerkiksi isossa siivilässä ja ota mahdollisesti kertynyt neste talteen.

3. Kuumenna pannu ja loraus öljyä. Viipaloi valkosipuli ja kuullota sitä öljyssä. Lisää joukkoon raasteseos ja kuullota pehmeäksi. Lisää joukkoon pinaatti ja kuullota.
Lisää aiemmin syntynyt liemi (tai jos sitä on vähän, niin lisäksi kuumaa vettä) ja hauduta hetki. Lisää lopuksi rahka ja sekoittele tasaiseksi. Mausta yrteillä, mustapippurilla tai millä haluat, esim. valkoviinin jämä sopii hyvin joukkoon.

4. Sivele uunivuoka öljyllä. Laita vuoan pohjalle kastiketta ja murusta fetaa kastikkeen päälle. Lisää lasagnelevyjä, jonka päälle taas kastiketta ja fetaa. Lisää toinen kerros levyjä, kastiketta ja levyjä. Kaada kolmannen lasagnelevykerroksen päälle vielä vähän kastiketta ja murustele pinnalle fetaa. Kaiken päälle voit lisätä parmesanraastetta ja pinjansiemeniä.

5. Paista lasagnea 180-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Jos lasagne tuntuu kuivuvan, lisää vuokaan varovasti vettä reunoja pitkin.

6. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoile.

En olekaan kertonut teille, että olen lopettanut ainakin vuodeksi punaisen lihan ja kanan syönnin. En ole halunnut tehdä asiasta sen kummempaa showta.

Oikeastaan homma lähti Jannen ideasta. Hän halusi kokeilla olla tämän vuoden kasvisruokavaliolla, jotta oppisi tekemään parempaa kasvisruokaa ja ymmärtäisi paremmin koko kasvisruokaskeneä ja esimerkiksi lihansyönnin ympäristövaikutuksia. Hän ei aio syödä kalaakaan, toisin kuin minä.

Olen syönyt muutenkin ihan tosi vähän lihaa viimeisinä vuosina, ja päätös on tuntunut helpottavalta. Voin sanoa, etten syö lihaa.

Minulla on kuitenkin keliakia, joten jossain tilanteessa saatan joustaa. En halua viedä mitään äärimmilleen. Jos matkustan Ghanaan, ja joku paikallinen on kokannut vierailleen lihapitoisen juhla-aterian, niin en jätä syömättä.

Vuoden lopuksi katsomme kuinka jatkamme. Paljon on opittavaa aiheesta ihan varmasti, niin kokkauksen kuin vaikutustenkin saralta. Onneksi on mielekiintoa ja uteliaisuuttakin.

Tämä lasagne valmistui viikko sitten perjantaina lounaaksi perheelle lapsuudenkodissa. Ehkä huomenna voisin tehdä annoksen ihan vain meille kahdelle? Sesonkivihanneksista varioiden, lurauttaen valkkaria sekaan ja lisäten vähän extra-valkosipulia.

-Henriikka

Ps. Jos lasagne ei innosta, niin voit katsoa millaisia kasvisruokia muut bloggaajat ovat tehneet Apetinasta:

Pizzakulho fetalla ja mustapavuilla
Herkulliset avokadotoastit
Täydellinen tomaattikeitto fetalla
Bataattipasta ja minttufetakastike
Munakoisorullat jokaiselle masulle

7 kommenttia

 1. Silja 11.2.2017

  Nam miten hyvännäkönen! Mie taidan kokata tätä meiän sunnuntaipöytään :) (vaik meil ei ruokapöytää olekkaan…). Annan kyllä ääneni jatkossakin näille ruokapostauksille, että saa uusia vinkkejä jakoon. Oon itekkin viimeks syöny lihaa tapsanpäivänä ja huomaan et saatan jäähä jumittamaan mozzarellapizza-quornbolognesen välille viikoks ku ideat muka loppuu :D

  Vastaa
  • Henriikka 12.2.2017

   Hyvännäköisyyden lisäksi se maistui myös hyvältä! Ja hei, kiva kuulla, että ruokajutuille voisi olla kysyntää jatkossakin. Mielelläni aina jaan hyväksi koettuja reseptejä.

   Vastaa
 2. HANNA 11.2.2017

  Iso peukku kasvissyönnille! Oon ollut itse noin 20 vuotta kasvissyöjä, tosin kalaa oon syönyt vähän silloin tällöin. Toivoisin, että osaisin joskus ehkä jättää juustot pois ruokavaliostani, muita maitotuotteita ei tule oikestaan koskaan käytettyä. Toisaalta en myöskään halua rajoittaa liikaa, mutta jos alkaisi tekemään esim. ihania levitteitä itse leivän päälle, niin ei ehkä kaipaisi sitä oltermannia niin paljon ;)

  Vastaa
  • Henriikka 12.2.2017

   Jee, peukku ilolla vastaanotettu.

   Oltermanni on meidänkin heikkous, vaikka ei niin hirveästi leipää syödäkään. Mutta harvoin kyllä tulee syötyä leipää ilman juustoa. Ihanat levitteet kuulostais erittäin hyvältä. Jos tiedät jonkun hyvän reseptin niin vinkkaahan ihmeessä.

   Vastaa
 3. kata 15.2.2017

  Mainio päätös, joka varmasti paitsi tuo uusi tuulia ruokapöytään, avaa silmiä monille eläin-ja ympäristökysymyksille!

  Itselläni meni vain pari kuukautta lihan syömisen lopettamisen jälkeen siihen, etten voinut enää kuvitella pistäväni lihaa suuhuni. Possut ja lehmät ja niiden sielunelämä sekä planeettamme tila kiinnostaa myös ihan uudella tavalla ja eri näkökulmasta kuin siitä että mitä minä haluan pistää suuhuni :)

  Vastaa
 4. […] eilen kovasti, kun kuulin, että käly miehineen olivat tehneet viime viikon reseptini mukaan kasvislasagnea. Ehkä kuulen ensi viikolla mielipiteitä munakadoleivistä ja niiden sovelluksista. Mitä juuri […]

  Vastaa
 5. Mari 20.2.2017

  Kiitos tästä reseptistä, tein viikonloppuna ja oli kyllä superhyvää! Juuri söin viimeiset rippeet jääkaapista:) Raastemössön tekeminen pannulla rahkan kera oli minulle ihan uusi juttu, toimii! Tosin suolaa tähän lisäisin hitusen (sitä ei näemmä reseptissä ollut).

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.