Näistä en luovu: nahkapopot

Yksi intohimo mulla on ollut monta vuotta. Sellainen, jota ei mitkään heppoiset trendit ja ilmiöt horjuta. Sellainen, joka palaa iäti kuten tuli Vapaudenpatsaan soihdussa (eikun, se taisikin nyt sammua hetkeksi hirmumyrskyn ansiosta), eikä vapise vaikeinakaan aikoina. Ne ovat ”mustat nahkakengät”.

Tällä hetkellä omistan nämä kuvissa näkyvät yhdeksän paria aitonahkaisia, mustia kenkiä. Näiden lisäksi vintin kanahäkistä taitaa löytyä ainakin yhdet talvikengät, mummin vanhat. Jotenkin aina löydän itseni kaupan tai kirpputorin kassalta mustan kenkäparin kanssa. En usko, että nämä menevät koskaan pois muodista. Tai voiko nahka ylipäänsä joskus olla halveksittu, hyljeksitty materiaali? Etenkään tällaisina aikoina, kun ollaankin ymmärretty, että ne mummin vanhat nahkaiset talvisaappaat ovatkin ne kaikkein kestävimmät. Ja se upouusi, halpatuotannon tekonahkainen pari hajosikin sitten kolmannella käyttökerralla, eikä reklamaatioon ollut asiaa. Myyjä tokaisee, että ainahan kengät hajoavat nykyään muutaman kerran jälkeen.

No, eivät onneksi kaikki. Varsin laadukasta kampetta tehdään nykyäänkin, kiitos kunnon kenkätehtailijoiden. Kuitenkin huomaan, että suurin osa kenkäaarteistani on niitä monen kymmenen vuoden takaisia. Sitten on Vagabondia, jolle sydämeni niin suuresti pampattaa. Toisilla nämä lempparit ovat Converset, toisilla piikkikorkoiset, toisilla beiget mokkanahkaiset. Minulla ne ovat nämä. On kiksejä antavaa huomata, että hiljalleen onkin ostanut niin hyviä kenkiä, ettei mitään tarvitse heittää pois ja vaatekaappi valmistuu pikku hiljaa.

Mutta nyt kesän ja syksyn jäljiltä ovat lemmikkini niin kehnossa kunnossa, että kaipaisivat kunnon lankkia ja hyvää huolenpitoa. Ehkä kirjoittelenkin teille kengänhoito-ohjeita lähiviikkoina.
Henriikka

10 kommenttia

 1. Emma 22.11.2012

  Mun sydän kyl sykkii tälle postaukselle. Itellä ne suosikit on nahkabootsit, eri väreissä ja ehdottomasti nahkaisena. Mukavaa on tietty välillä ostaa kausikenkiä piristykseksi, mutta parasta on palata niihin turvallisiin ja toimiviksi todettuihin popoihin. Sit vaan plankkaamaan ja suojaamaan :-)

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   Minä niin tiesin, että kuulut samaan nahkapopoisten klaaniin. Nahkabootsit on vielä hankkimatta, täydelliset sellaiset. Kovasti oon yrittänyt etsiä, mutta vielä ei oo tärpännyt.

   Vastaa
 2. Mahtijanne 22.11.2012

  Voiko vaatekaappi koskaan valmistua? Pahoin pelkään että ei..

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   Ootas vaan, tuut vielä näkemään sen päivän..

   Vastaa
 3. Milla 22.11.2012

  Mä en omista (enkä muuten ole omistanutkaan…) yhtään paria tekonahkakenkiä. En edes viitsi käyttää rahaa sellaiseen, joka ei käyttöä kestä. Aitonahkaiset kengät rules!

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   Oot erittäin oikeassa. Hyvät periaatteet, pidä niistä kiinni.

   Vastaa
 4. Mirjam 22.11.2012

  mä suosin kans nahkakenkiä yli kaiken!<3

  capture-dreams.blogspot.com

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   Ja niin kannattaakin. Nehän on silkkaa rakkautta.

   Vastaa
 5. Lusikka 22.11.2012

  Ihan totta, että kengät ovat olleet ennen kunnon tekoa! Ja yleensä nuo nahkaiset kestävät kengät, jotka on kirppikseltä tai mummollasta löytänyt, ovat suomalaista tekoa! Mikä on mielestäni aina vain plussaa.

  Vastaa
  • Henriikka 16.12.2012

   SIIS TODELLA. Kyllä nykyisinkin on hyviä kenkiä, mutta huomattavasti harvemmin kuin silloin taannoin joskus. Onneksi on kirpputoreja.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.