Maailman kaunein lonkkari: Lavia Green Longboards.

Tässäpä taitaisi olla käsillä kesän kuumin juttu, nimittäin olen vihdoin saanut oman lonkkarin. Enää ei tarvi pummia kyytejä muiden laudoilla. Jutun juju on yhteistyö firman kanssa nimeltä Lavia Green Longboards. Lafka otti minuun yhteyttä ja kysyi kiinnostaisiko saada kesäkulkupeliksi ekologinen lonkkari. Ai että kiinnostaako? Epäilen heidän tietäneen jo etukäteen, että tulisin hyppimään riemusta. 

Firman ideana on tehdä käsityönä ympäristöystävällisiä longboardeja Suomessa, tinkimättä tyylistä. Miten monta myönteistä asiaa voikaan edelliseen lauseeseen sisältyä? Kaikki laudat tehdään käsin ja tarkasti valituista materiaaleista. Lavia käyttää materiaalinaan suomalaista koivua. Suurin juttu ekologisuuden kannalta on se, että laudoissa käytetään erityistä pellavakangasta, jolla korvataan lasi- ja hiilikuitu. Pellavakangas tuo lautaan tosi paljon kestoa, mutta sen tekemiseen menee vain murto-osa energiaa, eikä se ole ongelmajätettä sen jälkeen, kun lauta on käytetty puhki. Liimana käytetään bio-epoksia, jossa on 70 % mäntyöljyä.

Lavia ehdotti, että saisin itse valita lonkkarin pohjaan tulevan kankaan, joka sitten kiinnitettäisiin pohjakuvioksi lautaan. Tiesin heti haluavani jonkun tansanialaisen kankaan, jonka olen itse matkoiltani tuonut. Mutta siitäpä lähtikin valinnanvaikeus… Minkä kankaan päällä haluan rullata myöten kuumia asvaltteja?

Ja miten vaikea olikaan valinta, kun istuin keskellä kaikkia kauniita, värikkäitä kankaita ja mietin, mikä olisi lonkkariin sopivin. Halusin suuria kuvioita ja kontrasteja, mutta myös selkeästi esille ”tansanialaisuuden”. Pyysin siskoa vielä lähettämään kuvia hänen kankaistaan ja pohdin pääni puhki valintaani, siitäkin huolimatta ettei tässä nyt elämä ja kuolema ollut kyseessä.
Lopulta päädyin allaolevaan kankaaseen. Vihreänruskea pohjaväri ja suuret keltaiset kukat tuntuivat juuri oikealta uuteen lautaan.

Ja kauan ei tarvinnut odotella, kun jo postista tuli ilmoitus Joensuusta saapuneesta paketista. Ja pahvilaatikosta paljastui maailman kaunein lonkkari. Siis ihan mielettömän upea. Teki mieli ripustaa se seinälle ja jättää renkaat sun muut tyystin laittamatta. Lavia oli tehnyt niin hyvää työtä, ja taas kerran nappasin uuden ystävän viereeni nukkumaan. Ja taas kerran sain ylpeänä todeta, ettei ekologisuus vie tyyliä. Tippaakaan.

Mitä lautailuun tulee, en ole mestari, mutten onneksi totaalisen käsikään. Kunhan saan pyörät lautaan, niin alkaa hervoton treeni. Tai vähintään kevyemmät kauppamatkat. Kirjoitan tietysti sitten lisää, kun olen saanut laudan valmiiksi. Suunnaksi siis Helsinkin lonkkaripulju, Boardsport.
Kesä, älä vielä menekään. Ja syksy, älä suotta ole liian sateinen.
-Henriikka

19 kommenttia

 1. Anonymous 18.7.2013

  upea kieltämättä :))

  Vastaa
 2. katja 18.7.2013

  Oon salaa aina vähän himoinnut jotain kivaa longboardia, mutta koska olen hyvin altis onnettomuuksille, oon jättänyt tuollaiset suosiolla muille :-D Mutta ihanalta näyttää lonkkarisi, tulehan raportoimaan sitten miten rullailu lähtee sujumaan!

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   No mutta eihän elämästä kuitenkaan selviä onnettomuuksista, mun mielestä on parempi kävellä tulta päin. Ja joo, mä laitan sitten lisäjuttua, kun saan kuvattua kaunokkini rullilla.

   Vastaa
 3. Hilla 18.7.2013

  Voiih, mulla on nyt vieläki kovempi lonkkari-ikävä ku äsken. Kiitti vaa :/ Oon koko talven haaveillu lonkkarista ja lautaki on jo kateltu, mutta tarvii vielä kerätä pikkasen lisää rahaa, että raskin tilata omani. Ja sitte vielä se tuskainen postipaketin odotteleminen…. No onneks on huono sää, ni ei ihan niin paljoa harmita :—-)

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Mä oon varma, että Lavia olis sulle niin oikea :—) Lonkkaria vaan hankkimaan, se on huiman hyvä menopeli.

   Vastaa
 4. Inka 18.7.2013

  Oho, ai tämmösiäkin on olemassa! Mulla on kans kova lonkkarikuume, muttei taida olla nyt varaa sijoittaa sellaiseen :/

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Jep, tosin eivät jäbät kovin kauaa ole bisnestä pyörittäneet vielä. No odottelet sitten oikeaa hetkeä ostoksille, raha on aika olennainen juttu tällaisissa asioissa.

   Vastaa
 5. Essi 18.7.2013

  Ihan mielettömän upea lauta! Saako näitä siis tilattua jostain? :)

  Vastaa
  • Henriikka 18.7.2013

   Hinta pelkälle dekille on 160-200 euroa ja niitä voi ostaa Lavian kautta facebookista ja Helsingin Boardsportista.

   Vastaa
 6. Anonymous 18.7.2013

  Asun kylässä jonka nimi on Lavia. Hienohan tuo on mutta jotenkin hassua että meidän kylän nimi on ”varastettu”:-).

  Vastaa
  • paulahelena 20.7.2013

   mulle tuli nimestä ennemminkin mieleen murteellinen muoto lavea-sanasta, vaikka kukapa tietää jos vaikka jotain kytköksiä Laviallekin on :)

   Vastaa
  • Anonymous 20.7.2013

   Lavia-kunnankin nimi tulee sanasta lavea;-)

   Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Nonniiin, onnea Lavia-kunnalle pääsystä erinomaisen yrityksen nimeksi. Olihan se Nokiakin aluksi aika ihmeissään. Tai Iittala.

   Vastaa
 7. Anonymous 20.7.2013

  Oi että, onpas upee! Ihailin jo Ilosaaressa noita Lavian lautoja kun siellä oli joku niiden mainoshomma käynnissä. Heh, pitäisköhän tilata vaikka yhden lonkkarin jo omistankin… :)

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Joo, ilosaaressa olivat kuulema pitäneet jotain promotiskiä ja lautakokeilua. Suosittelen tilaamaan, jos ekologista ja uniikkia toivot. Tällainen sijoitus.

   Vastaa
 8. Anonymous 20.7.2013

  Ei taida olla kytköksiä sinne Lavialle, vaan nimenomaan ”lavea lauta” on kyseessä.

  Vastaa
  • Henriikka 27.7.2013

   Niin minäkin luulen. Jääköön mysteeriksi ilmoille leijumaan tämä kysymys.

   Vastaa
 9. […] toitottanut tässä syksyn mittaan vuoden parhaita lahjaideoita. Lavian lonkkareiden ja Mahongin lasien jälkeen tuon tapetille Weecosin tarjonnan. Nämä ehtivät vielä hyvin mukaan […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.