Kastemekko käyttöön.

Tiedättekö hämmentävät vaatekappaleet? Sellaiset, jotka nähdessään ihmettelee, miksi kummassa tällainen on joskus valmistettu? Löysin yhden hämmentävän vaatteen muutama viikko sitten Kangasalan kirpputorilta. En tiedä oliko vielä vaatettakin hämmentävämpää se, että ostin sen kummajaisen: kastemekkoa muistuttavan maksimekon, joka oli tehty pelipaita-kankaasta.
Jossain vaatekappaleen sisimmässä näin potentiaalia. Päätin ottaa taas kerran kauniit Fiskarsin sakset käteeni ja leikellä. Avuksi otin langan ja neulan.
Tadaa! Valmistui minimekko. Poistin helman ja hihojen röyhelöt suosiolla ja ompelin olkaimet kapeiksi. Hameen reunan käänsin sisään kaksinkerroin ja ompelin hameen reunan vyötärön kohdalle, mekon sisään. Näin pitkä hame menetti puolet pituudestaan, mutta sai massiivisuutta. Pussimainen hame sopi hyvin hiphop-henkiseen kesämekkoon.
Joskus ne hämmentävät vaatekappaleet saavat uuden elämän rajun käsittelyn jälkeen. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että useimmat niistä olisi voinut jättää valmistamatta.
-Henriikka

24 kommenttia

 1. Mandy 11.6.2013

  Miten ihmeessä tuommoinen mekko on oikeasti valmistettu? Siinäkö ei ollut mitään merkkiä tai lappusta? Outoakin oudompi vaate, joka muuttui käsittelyssäsi hienoksi! :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Ei ollut muuta lappua, kuin pesulappu. Oudoista oudoimmatkin vaatteet muuttuvat joskus käsittelyssä ihan kelpokuteiksi jee!

   Vastaa
 2. Pihla 11.6.2013

  ihana kangas ja lopputulos!

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Nimenomaan kangas oli ihana ja siksi halusinkin jotain tunailla. Kiitos kovasti.

   Vastaa
 3. miijamarya 11.6.2013

  mainio muutos! me likes

  Vastaa
 4. Anonymous 11.6.2013

  todellakin ihana muutos!
  -saara

  Vastaa
 5. Livia Anggraeni 12.6.2013

  beautiful photos! and you have a nice blog! mind to check out my blog? maybe we can follow each other :)

  http://www.thebeautyyoffashion.blogspot.com

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Thank you, you follower-hunter. Maybe some day, ehh.

   Vastaa
 6. Anonymous 12.6.2013

  Vau, siitähän tuli upea! Mutta miksihän tuollainen on joskus valmistettu? :D

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   No en todellakaan tiedä, hyvin kamala ja hyvin hämmentävä. Kiitos paljon.

   Vastaa
 7. Anonymous 12.6.2013

  Apua, onneksi tajusit muokata sitä, toi oli kyllä huikeen hämmentävä vaate… Ja jos totta puhutaan niin näytät aluperäinen mekko päällä ihan mielettömän lyhyeltä tossa ekassa kuvassa :Dd mutta pieni on kaunista eikö !

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Mielettömän lyhyeltä ja lisäksi myös pienesti pulskalta. Toivottavasti jälkimmäisessä en niinkään, haha. Kiitos.

   Vastaa
 8. Anonymous 12.6.2013

  Sulla on kyllä ihan mieletön mielikuvitus! Sen takia tää blogi on yks mun lemppareista, aina ideoita, joita ite ei ikipäivänä keksis. Ja vaikka sun tyyli onkin aika erilainen kun oma kovinkin klassinen, musta-valko-ruskee ja toimiva, mutta tylsä tyyli, niin löydän silti täältä ideoita, joita sitten vähän laimennan omaan käyttöön :D Oonkin ostanut jopa ylisuuren collegen ja farkkupaidan ihan sun inspaamana ;)

  Ja tänään päädyin sadetta pitelemään uffille, toista kertaa elämässäni, ja bongasin aivan ihanan uudenverosen nahkarotsin, 30€ ja olin ihan leuka maassa. Näin halpa! mutta sit aloin miettiä, että onks se kirppishinnaks halpa? Mä kun en tiedä kirppiksistä yhtään mitään. Tulikin mieleen, että jos et oo jo tehnyt (meen nyt viime vuoden toukokussa näissä sun postauksissa) niin mua kiinnostais kovasti lukea kirpparivaateshoppailun ABC. Tyyliin mitä asioita kannattaa vaatteista katella, mikä on kohtuullinen hintataso (riippu tottakai tuotteesta ja kunnosta, mutta onko mitään guidelineja), voiko tinkiä, vaihteleeko myyjät hintoja ostajan ulkonäön perusteella, ootko saanut vaatteiden mukana mitään tuholaisia koskaan (:D) jne. Ois kiva käydä, mut mä en osaa. Enkä ikin löydä mitään. Paitsi ton rotsin. Enkä ees ostanu sitä, kun en tienny yrittiks joku huijaa mua.

  Kiitti viel kivasta blogista! :)

  Patricia

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Heippa Patricia.

   Olipa vallan ihana kommentti ja hävettää, etten ole aikaisemmin vastannut. Kommenttis kyllä teki päivän, ihan mieletöntä että joku jaksaa kirjoittaa tuollaisen analyysin ihan yksinomaan minulle. Kiitos.

   Juttuvinkkihän oli mitä mainioin. Yritän toteuttaa todellakin tulevaisuudessa, vaikka kirppiksille eivät ain samat säännöt pädekään. Jos UFF:in rotsi oli mielestäs täydellinen, olis se ehk kannattanut napata mukaan. Siis jos se oli aitonahkainen, tekonahkaisen voi hyvin jättää rekkiin. UFF:in ja Fidan liikkeissä duunia on tehty jo ennen kirppikselle laittamista tosi paljo ja siksi niiden on myös pyydettävä tuotteistaan kovempia hintoja. Kannattaa aina pohtia hintaa, laatua ja että ostaisko sillä hinnalla saman tuotteen myös kaupasta. Näihin ei oikeastaan päde mitkään yhtenäiset säännöt.

   Kiitos vielä ja ihanaa juhannusta!

   Vastaa
 9. Hosuli 12.6.2013

  Vou, todellakin muutos parempaan. Niin yksinkertainen, että ehkäpä itsekin osaisin. :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Todellakin osaisit. Tuossa ei ollut kuin pienesti saksien ja neulan heiluttamista.

   Vastaa
 10. Katsku 13.6.2013

  Hahaha voi luoja, jouduin pidättää hengitystä kahdesti. Toinen siksi, että fiksasit mekon niin kovin upeaksi ja ensimmäinen tietysti siksi, että luulin sun käyttäneen kastemekkoa oikeasti jossakin. Susta ei ihan aina tiedä ;)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   HAHAHAHA. Nauroin etenkin sille, miksi toisen kerran pidätit hengitystäsi. Ei ei, en käyttänyt tuota kastemekkoa, vaikka usein kaikkea kummallista päältäni löytyykin.

   Vastaa
 11. Anonymous 13.6.2013

  ihana! :))

  Vastaa
 12. Ellu-Kana 15.6.2013

  Hah! Ihan mahtava muutos! Tosi söppänä mekko tuli :)

  Vastaa
  • Henriikka 20.6.2013

   Kiitos Ellu. Tuo on totuttuun tyylini aikas lyhykäinen, mutta ehk pääsen sen yli.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.