Juhlien lohduttomat jämät

_MG_1836 kopio

Toiset kokevat juhlien jämät lohduttomina. Astioita siellä sun täällä, levälleen liikutellut huonekalut ja jokunen lattialle kierähtänyt herkkupala. Imuri ei kutsu ja untakin tarvitsisi lisää. Päässä soi eilispäivän soittolista, eikä koko illan pöydällä rehvastellut moussekakku maistukaan enää aamulla yhtä hyvältä.

Kuulun siihen pieneen murto-osaan, joka kokee ylläluetellut tuntomerkit päinvastaisesti. Laitan soittolistan vielä kertaalleen pyörimään, pesen kolme koneellista astioita ja herkuttelen pöydän altä löytyneellä mansikalla. Kihisen innosta, kun aamiaiselle on jäänyt kolmen eri kakun jämät, ja nurkasta löytyy vielä täysin avaamaton juureslastupussikin. Voitto!

Juhlien rippeet palauttavat mieleen edellispäivän tunnelman. Onneksi meillä ei ole vielä ollut sellaisia juhlia, joiden olemusta en mielellään muistelisi seuraavanakin päivänä.

_MG_1822 kopio_MG_1850 kopio_MG_1869 kopio _MG_1854 kopio _MG_1825 kopio _MG_1831 kopio_MG_1841 kopio

A place to call home.
Sellainen on tämä meidän koti.

Tuparit olivat aivan ihanat, ja palaan reilun kuvasadon kanssa alkuviikosta.

Vinkki juhlien järjestäjille: Vaihtakaa puhtaat lakanat juhlapäivän aamuna. En muista parempaa tunnetta kuin eilisyönä, kun kömmimme Konepajan Brunon jatkojen jälkeen puoli kahden aikaan kauniiden, raikkaiden ruutulakanoiden väliin.

-Henriikka

8 kommenttia

 1. Näyttää oikeanlaiset kertsitkin löytyneen ;)

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2016

   Kyllä! Snäppivinkeillä pärjättiin pitkälle. Haarukat ja lusikat verkkokauppa.comista, lautaset Ruohonjuuresta, pillit Tigeristä, mukit Clas Ohlsonilta ja lasit K-supermarketista… Näin lueteltuna kuulostan kyllä ihan hullulta. Miten monta paikkaa oikein kiersin (lisäksi yli puolista paikoista ei lyötynyt mitään)?

   Vastaa
 2. Amanda 29.5.2016

  Aaaa miten ihana harmonisen voipunut tunnelma näissä kuvissa! Ja niin kaunis kattausta, ihan pinterestmatskua taas kaikki kuvat.

  Vastaa
  • Henriikka 29.5.2016

   Miten harmoninen kommentti. Kiitos siitä. Kauniita sanoja niin monta, ettei voi kuin lempeästi kiitellä.

   Vastaa
 3. Marie 30.5.2016

  Minäkin tykkään kekkereiden jälkeisestä fiilistelystä jämäherkkujen parissa. :)

  Olen joskus huomannut, että kun itse on kestinnyt ja viihdyttänyt vieraita niin sitä on saattanut jäädä kokonaan itse ilman jostakin piirakanpalasesta.. Voi sitä seuraavan päivän riemua jos ja kun herkkuja vielä kaapista löytyykin. :D

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Joo! totta! Pitäisi osata aina laittaa kaikkia kakkuja pala säästöön tai jää itse ilman. Voi sitä onnea, kun saan haukata seuraavan aamun väsymyksessä kunnon kakkupalan.

   Vastaa
 4. Kaisa 30.5.2016

  Ootko sä saanut koulusta hymytyttöpatsaan? Luin just tänään tän jutun http://www.hs.fi/sunnuntai/a1464324450681?ref=hs-etusivu-luetuimmat-#8 Tuolla luetellaan jutun keskivaiheilla kuuluisuuksia jotka on saanet hymypoikapatsaan mutta tyttöpatsaan saajia ei tunneta, kuuluisuuksia. Sä kuuluisit siis ehkä sitten siihen joukkoon? Huisia :)
  Tykkään muuten myös juhlien rääppeistä ja tiskikoneen pyörittämisestä juhlien jälkeen, ensi viikolla edessä taas sellaiset, ihan muuten vaan ilman syytä tai juhlakalua!
  Lämmintä kesää!

  Vastaa
  • Henriikka 15.6.2016

   Mä olen saanu hymytyttöpatsaan joo! Olen siitä aikoinaan salaa tosi ylpeä. Hahaha ehkä ilminannan itseni tuolle listalle. Meillä onkin hauska, kun myös Janne on saanut hymypoikapatsaan. Ei olle vielä saatu aikaiseksi tuoda sitä hänen lapsuudenkodista meille.

   Juhlat ja kestiminen on niin ihanaa ja palkitsevaa. Kivaa kesää sinnekin!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.