Lennot ostettu: Marokko kutsuu !

marokko2

Voi veljet, minulla on vihdoin lentoliput takataskussani viiden kuukauden tyhjiöelämän jälkeen. Ostimme juuri tänään liput huhtikuuksi Marokkoon, Marrakechiin, viikon mittaiselle lomalle. Minä ja J, unelmien matkatiimi.

Marokko-haaveilu alkoi, kun syyskuisella Turkin matkalla uusi ystäväni Laura istui vieressäni lentokoneessa ja yritimme päästä toistemme ajatuksiin kiinni utelemalla matkamenneisyydestä ja toivotusta -tulevasta. Laura kertoi häntä viimeksi sykähdyttäneen Marokon. Lisäksi lokakuun alussa kyselin teiltä lukijoilta mihin sitä pitäisi seuraavaksi pyyhältää, ja muuan Julianna kommentoi haaveitaan samasta maasta. Tämä Julianna on tietääkseni minulle tuntematon, mutta hän puhutteli minua kommentissaan tuttavallisesti nimellä ”Henu”. Tuntui, että hän tiesi, mihin minun pitäisi seuraavaksi suunnata:

”Yhtä maata uskallan suositella, vaikka en siellä itse ole käynyt. Kaksi hyvää ystävääni viettivät siellä viime tammikuussa pari viikkoa reppureissaten ja rakastuivat maahan niin totaalisesti, että sen on pakko olla totta. Marokko on kuulemma paljon enemmän mitä osaisi odottaa! Upeat kaupungit, surffimahdollisuudet ja aavikot odottavat löytäjäänsä, ja paikallinen väki on uskomattoman ystävällistä!”

Marokko seurasi minua koko syksyn joka paikkaan. Se pomppasi silmille mainoksista, kaikui raitiovaunun naapuripenkillä istuvan henkilön puhelussa ja käveli kadulla vastaan kirjavin kaakelein. Jos kutsun kuulee, siihen kannattaa vastata.

Vajaa kaksi kuukautta lähtöön. Ihanaa ja enemmän.

-Henriikka

Ps. Joojoojoo! Nyt on se hetki, kun kannattaa kertoa parhaat vinkit, parhaat majapaikat, ehdottomat ei:t sekä joo:t. Ja jos joku vielä paljastaisi, onko Marokko keliaakikolle itsemurha. Omat riisinuudelit reppuun!

Kuva: Josemilla Photo

14 kommenttia

 1. Marokko ? (in case, että blogisi sensuroi emojit, ovat silmäni tällä hetkellä sydäminä)

  P.s. en oo kyl kans käyny mut haluun uskoa, että Marokko on paras. Please don’t prove I’m wrong

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Sydänsilmät näkyvät! Ja Marokon matka ansaitsee niitä kasapäittäin. Ollaan niin innoissaan lähdössä reissuun. Älä petä meitä Marokko.

   Vastaa
 2. Laura 19.2.2016

  Mä oon käyny pikavisiitillä Marrakechissa pidemmän kiertelyreissun yhteydessä. Eniten voin ehkä antaa ruokavinkkejä: minttutee on ihan ehdoton, se on tuolla maailman parasta. Jos olisin tajunnut, olisin ostanut sitä mukaan Suomeenkin, täällä en oo onnistunut löytämään yhtä hyvää. Lisäksi syötiin tajine/taginesafkaa, eli eräänlaista pataruokaa. Esimerkiksi kana säilöttyjen sitruunojen kanssa oli tosi maukasta. Leipää tuolla oli muistaakseni tarjolla suht paljon, mutta sitä ei keliaakikon tartte syödä :) muuten muistelen, että safka oli aika lailla semmoista, että lihan lisukkeena oli kasviksia.

  Basaareille kannattaa mennä viettämään iltaa. Me käytiin toisena iltana (oli tosiaan pikainen visiitti). Mentiin alkuillasta, kierreltiin, siellä oli iltapäivästä kaiken maailman apinoita ja käärmeitä jollain isolla aukiolla. Illalla samainen aukio oli täynnä pitkiä pöytiä ja koko mesta oli muuttunut moniksi ravintoloiksi. Siisti meininki!

  Tuonne haluan vielä joskus takaisin pidemmäksi aikaa, ihanaa reissua teille :)

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Heippa Laura,

   kiitos erityisen paljon vinkeistä. Pitää laittaa ylös ja hyödyntää ne paikan päällä. Minttutee ja basaari-illat täältä tullaan. Oioioii.

   Vastaa
 3. julianna 19.2.2016

  Voi että, nyt olen hirveän ristiriitaisissa tunnelmissa! Katuako että mainitsin sinulle Marokon ihmeistä koska nyt joudun riutumaan tajuttomien reissukuviesi äärellä, vaiko hurrata puolestasi että pääset kuin pääsetkin matkaan. Ehkä kallistun jälkimmäiseen, hiphip hurraaaa!

  Ja tuosta lempinimestä! Ei, emme tunne henkilökohtaisesti, mutta olen niin kauan blogiasi seuraillut että tunnut jo ihan hyvän päivän tutulta, melkein kuin isosiskolta haha!

  Joten, Henu, ihan loistavaa Marokon reissua, toivottavasti tulet kurkuman, korianterin ja tajinen tuoksuisena takaisin jakamaan mielettömät reissumuistonne!

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Voi Julianna, miten ihanaa, että olet edelleen langoilla. Minä ja rakas matkakaverini ollaan erityisen kiitollisia sun antamasta vinkistä.

   Mua naurattaa Henu-lempinimi niiiin kovasti. Ihan mahtavaa. Ja hei, olen mielelläni hyvän päivän tuttu ja virtuaalinen isosisko. Kiitos tästä kunniasta.

   Lupaan ottaa paljon kuvia ja kertoa kaiken kertomisen arvoisen sitten, kun olen palannut takaisin Suomeen. Hetki pitää vielä kuumotella ja suunnitella, vaikka ei millään malttaisi. IIIK.

   Vastaa
 4. Lotta 20.2.2016

  Olin Marokossa viime syyskuussa parhaan ystäväni kanssa ja kävimme silloin Casablancassa, Marrakeshissä sekä vuoriston halki kulkevalla tourilla, jonka päämääränä oli Saharan aavikko. Suosittelen suuuuuuuresti vastaavan aavikkoreissun tekemistä. Meillä tour alkoi Marrakeshistä (privakuski/opas nouti meidät majapaikasta ja palautti sinne myös matkan jälkeen) ja suuntasi Erg Chegagan dyyneille. Kahden yön tour kustansi noin 250€/hlö ja sisälsi illalliset, aamupalat, privakuskin, opastuksen, bensat, majoitukset, kameliretken auringonlaskussa, sandboardigia… Me tehtiin tour Zbar travel -firman kautta (http://www.zbartravel.com) ja oltiin super tyytyväisiä. Hands down aivan ehdottomasti elämäni parhaita kokemuksia.

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Hei Lotta, kiitos kaikista vinkeistä. Ne on erittäin tervetulleita, kun ollaan aika lapsenkengissä Marokko-matkailun suhteen.

   Aavikkoreissu kuulostaa houkuttelevalta. Pitääpä ottaa vähän tarkemmin selvää sellaisesta mahdollisuudesta :-)

   Vastaa
 5. enna 20.2.2016

  Jauuuu mä lähden Marokkoon kahdeksi viikoksi parhaan ystäväni kanssa kahden viikon päästä!!! Sitten kun tulen takaisin, voin kertoa kaikkein tuoreimmat vinkit ;)

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Kerro kerro kerro. Vinkkejä otetaan innolla vastaa.

   Olettekohan juuri lähteneet reissuun! Kommentista on nimittäin tasan kaksi viikkoa tänään. Pitäkää aivan huippu matka.

   Vastaa
 6. Krista 21.2.2016

  Kävin itse viime keväänä Marrakechissa, voin kyllä suositella! Marokko on aikamoinen elämys! Kirjoitin reissusta silloin pienen vinkkipaketin blogiin, voit käydä lukaisemassa :) http://suupalojaelamasta.blogspot.fi/2015/05/vinkkeja-marrakechiin.html

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   Moi Krista. Huippua kuulla, että teillä on ollut hyvä reissu. En millään malttaisi odottaa meidän matkan alkamista. Mun pitääkin käydä kurkkaamassa ihan kunnolla ajan kanssa tuo sinun kirjoitus. Kiitos linkistä!

   Vastaa
 7. Mikko 21.2.2016

  Mahtavaa! Marokko on kyllä niin listalla, ja haluaisin ehdottomasti yhdistää Marrakechin ja Casablancan. Ja kyllä tuo aavikkoreissukin kuulosta hyvältä. Marokkoon ei ole mennyt vain kovin hyviä lentoja, mutta olen katsonut vain paria tiettyä ajankohtaa. Matkapostauksia odotellessa.

  Vastaa
  • Henriikka 5.3.2016

   No eikö vain olekin!! Liput kuumottelee takataskussa niin, ettei millään jaksaisi odottaa lähtöpäivää.

   Raportoin sitten kaiken tarpeellisen, kun tullaan takaisin Suomeen. I promise!

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.