Jengi neuloo

Oon löytänyt AH täydellisen yrityksen. Luin aamulla bussimatkalla sistuslehti Dekoa ja siellä, ”3x Toimitus innostui” -palstalla, oli lyhyt teksti kyseisestä jengistä:

–Nyt on se aika, kun sormet alkavat malttamattomina
hapuilemaan neulepuikkojen suuntaan. Tällä kertaa
ajattelin kokeilla täsmäiskua ja tilata sveitsiläiseltä
Wool and the Gang -firmalta kaulaliinan DIY-paketin,
johon kuuluu ohjeen lisäksi villalangat, puikot sekä
muut nippelit ja nappelit. ”Villajengin” neuleohjeet
ovat kivannäköisiä ja langat laadukkaita, mutta parasta
on, että paketti ja muut pakkaukset ovat designiltaan ja
typografialtaan fantastisia!–

Katri Keihäri, sisustustoimittaja
Deko 10/11

Kävin samantien kouluun päästyäni kurkkaamassa kyseisen jengin nettisivut (http://www.woolandthegang.com). Olin kuullut neulovista sveitsiläisistä joskus ohimennen, mutten ollut tsekannut hommaa kunnolla. Nyt rakastuin samantien. Koko juttu on ihan mieletön. Kaikki tulee samassa paketissa ja etenkin sivujen ja tuotteiden ulkoasut saivat polvilleen: fontit ja värit, materiaalit ja mallit ovat kohdallaan. Ai että, kun nyt riehun ja riemuitsen tämän asian kanssa.

Sen lisäksi, että Wool and The Gang myy ”do it yourself”-paketteja, heillä on tarjolla myös valmiita
 tuotteita. Ne, joiden hyppysissä ei puikot oikein meinaa pysyä, voivat siis hankkia valmiita ihania luomuksia. Greatttt. Neulejengi pitää pystyssä myös blogia, joka myöskin pääsi kirjanmerkkeihini ensinäkemältä. Koko tämä neulejuttu on sesongin ajankohtaisuudensa lisäksi myös niin söpö ja samalla kolee, että ei voi olla pitämättä. En itse aijo tilata tuotteita ainakaan hetkeen, mutta itse idea ja mallit inspiroivat ja aiheuttavat esteettisiä kiksejä. Sitä paitsi nyt alkaa olla se aika, että jos meiksin neulomistaidoilla aikoo jotakin saada joululahjaksi taiottua, niin pitäisi löytää ideat, vääntää suunnitelmat ja käydä itse neulomis-duuniin.

Viimeksi kun aloin innolla neuloa, niin ranteeni valtasi jännetuppitulehdus. Ehkä nyt paremmalla onnella. Kuka muu innostui Woolista ja jengistä?

Henriikka

9 kommenttia

 1. mesimasi 2.11.2011

  Oi vitsi miten kivoja! Mä oon kanssa viimeaikoina innostunut neulomisesta ja taitaa toi jännetuppitulehdus olla jo tulossa.. :D

  Vastaa
 2. Kati 2.11.2011

  Tosi suloisia on, mutta ihan törkeän hintaisia :D eipä taida tulla tilattua..

  Vastaa
 3. Lilli-Marjukka 2.11.2011

  Oi! Aivan loistava idea! Pakko pysyä erossa kun muuten mulla ei varmaan enää oo kotia :D Nimim. Ostin viime viikolla 60eurolla lankoja ja taas on kaikki paikat täynnä keskeneräisiä tekeleitä.

  Vastaa
 4. Anonymous 2.11.2011

  oi toi sininen paita on ihana! :)

  Vastaa
 5. Inka 2.11.2011

  Oon ennenkin ihastellut noita sivuja ja muutenkin tyylikkyyttä tuotteissa mutta esteeksi muodostuu hinta. Huhhu, ihan yhtä hyvää lankaa saa kymmenesosan hinnalla :D Esim Dropsilla on mielestäni kivoja lankoja.

  Vastaa
 6. Anonymous 3.11.2011

  Ylemmässä kommentissa mainutuista Dropsin lajgoista on mielestäni netin paras neulontasivu. http://www.garnstudio.com/index_lang.php jonka ohjeet siis on Dropsin langoille, joista suurin osa on norjalaisia ja laadukkaita! Niissä on mielestäni ihan ok hinta-laatusuhde. 7veljestä on silti paras sukka ja lapaslanka :)

  Vastaa
 7. Henriikka 3.11.2011

  Siiis on noilla kyllä hintaa, siis todellakin. Sitä en käy kieltämään. Mutta joskus sitä saa hamuilla perustavallaisenihmisenelämässääkin jotakin ylellistä ja tämäpä on juuri sitä. Kaikki pakkaukset ja kaikki on niin viimesen päälle huoliteltuja, ettei ihme kun maksaa- Itselläni ei sellaisia varoja kuitenkaan säästössä vielä ole.

  Ja kiitos hei vinkeistä ja etenkin tosta Dropsista. Jos ranteeni kestä, taidan tilata sieltä jotakin.

  Vastaa
 8. Anonymous 18.6.2012

  Hei,
  Näitä ihanuuksia saa nyt myös Suomesta. Katsokaa http://www.thecrazyalpaca.fi :)

  Vastaa
  • Henriikka 19.6.2012

   Hei tämä olikin ihan uusi info! Kiitos tiedosta, kuka lienetkin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.