Työläisten juhla

_MG_1067 kopio

Huijasin! Väitin eilen, että Kouvolan tienoilla tulee satamaan koko vappuaaton. Mutta kuinkas kävi: sadepilvet kiersivät mökkimme muutaman kilometrin päästä säästäen perheen kastumiselta. Saimme kaksi tehokasta talkoopäivää Valkealan kauniissa maisemissa. Kahdeksan henkeä puunasi ja kunnosti piparkakkutalon kesäkuntoon niin nopeasti, ettei ehtinyt kissaa sanoa.

Ajamme juuri kotiin. Autoilemme niin harvoin, että se tuntuu harvinaisen kivalta, vaikka ekologiseen elämäntapaan pyrkivän ei kuuluisikaan sanoa näin. Mutta aurinko laskee niin kauniisti ja laina-auto hyrrää. Pikkusisko laulaa takapenkillä tapansa mukaan.

Helsingin lämmin vappu meni sivu suun. Oli kuulemma miesmuistiin kuuminta ja kivointa. Ei haittaa, sillä meillä oli mökin takka ja vaahtokarkit.

_MG_1108 kopio_MG_0913 kopio_MG_1061 kopio _MG_1104 kopioIMG_0948 kopio _MG_1148 kopio _MG_0851 kopio _MG_0884 kopio _MG_0895 kopio _MG_0926 kopio _MG_0982 kopio _MG_1037 kopio _MG_1010 kopio _MG_1018 kopio _MG_1027 kopio _MG_1030 kopio _MG_1118 kopio_MG_1146 kopio_MG_0984 kopio

Olin teini-ikäisenä se meidän perheen kapinallinen, joka jäi kotiin riekkumaan kavereiden kanssa, kun muu perhe lähti mökkeilemään. Voi kuinka ajat ovatkin muuttuneet! Kavereista pidän edelleen, mutta nykyisin kutsun heidät mökille mukaan.

Suunnitelmissa  on elokuun viikonlopun mökkijuhlat, joissa syödään pitkän pöydän ääressä ja laitetaan illan tullen vintillä jalalla koreasti. Aamulla herätän kaikki vasta, kun olen keittänyt kahvit ja kattanut aamiaisen pöytään.

Kotiovi lähestyy. Toivottavasti teillä oli juuri sellainen vappu kuin halusittekin sen olevan. Tai vähän parempi.

-Henriikka

6 kommenttia

 1. ElisaV 1.5.2016

  Oi kun oli reipasta meininkiä. Yhdessä tekemisen ilo välittyy kuvista. Hyvää toukokuuta!

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   No reippaita kyllä oltiin, se myönnettäköön. Harva vietää vappunsa haravoimalla ja kuuraamalla mökin lattioita.

   Kiitos mainiosta kommentista ja aurinkoista heinäkuuta sinulle Elisa!

   Vastaa
 2. Voi että! Oma mökkivappupostaus kuvia vaille valmis. Samoja tunnelmia, mutta vain 2 henkeä + koira kokoonpanolla. Olisin kyllä kovasti kaivannut lisäkäsiä, kun tekemistä tuntuisi riittävän. Täytynee järjestää joku talkooviikonloppu ja napata kavereita mukaan. Haaveilen kans tuosta pitkästä pöydästä ja hämärtyvästä elokuun illasta :)

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   Talkooviikonloput on ihan huippuja. Kannatan tätä ajatusta, jos se ei vielä ole toteutunut. Yhdessä hyvällä meinigillä ja riittävillä tauoilla saa ihmeitä aikaan.

   Vastaa
 3. Kalikka 3.5.2016

  Hurmaavaa puuhastelua. Siivoilua, korjailua, parantelua, paikkojen laittoa kesäkuntoon. Kaikessa rauhassa, levollisesti. Nautiskellen. Ja välillä kahville. Niin parasta. Life to the full.

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   Sanos muuta. Aivan yliveto vappu, vaikka poikkeaakin perinteisestä. Välillä on hyvä tehdä vähän eri tavalla.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.