Melkein kuin päiväkahvit Pariisissa

Yhteistyössä Asennemedia ja Paulig_MG_0296 kopio

Marokon matka oli ja meni. Lomaviikko meni vilauksessa, kun taas jälkipyykkiä voi pestä viikkotolkulla: katsella kuvia, muistella hetkiä, miettiä mikä onnistui ja minkä tekisi ensi kerralla toisin. Mihin paikkoihin haluaisi vielä Marokossa palata ja mitä uusia paikkoja valloittaa. Varsinaiset matkakertomuksetkin ovat vielä kirjoittamatta, mutta taatusti tekeillä.

Matkani määränpää on kuitenkaan harvoin sama kuin viime reissulla. Haluan uusia paikkoja, uusia kokemuksia. Vaikka haluaisin palata kaikkialle, kiinnostus uutta kohtaan voittaa lähes aina. Poikkeuksiakin kuitenkin on: esimerkiksi Kööpenhamina, Göteborg ja Marseille tuntuvat kaupungeilta, joiden tunnelmaan on pakko päästä takaisin.

Marokon jälkeen mielessä on pyörinyt kuitenkin eritoten Pariisi, rakkauden kaupunki. Haaveen ympärille luodut teemapäiväkahvit tuovat unelmakohteen astetta lähemmäs.

_MG_0231 kopio_MG_0388 kopio_MG_0286 kopio

Olen käynyt Pariisissa kahdesti. Ensimmäisen kerran ekalla interrailillani 19-vuotiaana vuonna 2010 ja tokan kerran toisella reililläni vuonna 2013 (silloin kävelimme sateenvarjojen kanssa romanttisesti, koimme kaupungin tunnelmaa puistoissa ja istuimme yötä ulkoilmaleffassa).

Nyt haaveissani on lähteä sinne ihan varta vasten, ilman reilirinkkaa ja vielä useaa etappia edessä. Ottaa pikkusisko mukaan, käyttää remmisandaaleja ja rypistymättömiä kukkamekkoja, makoilla viltillä puistoissa syöden persikoita ja jäädä jokaiseen kulmakuppilaan juomaan kaunis kahvi.

Onneksi Pariisin tunnelmaa saa luotua kotiinkin. Ostin kaupasta mansikoita, keksejä ja purkin Nutellaa ja ihanaa valkohomejuustoa, jonka pakkauksessa oli Eiffelin kuva. Sen jälkeen valmistin pressopannulla Café au Laitin Paulan ohjeella.

_MG_0091 kopio _MG_0112 kopio_MG_0154 kopio

Café au Lait pressopannulla

1. Mittaa pressopannuun tarvittava määrä kahvia. Huom! Hyvä nyrkkisääntö: yksi kahvimitallinen (7-8g) kuppia (1,25dl) kohden. Muista käyttää tasamitallisia. Café au lait valmistetaan tummapaahtoisesta kahvista.
2. Kaada kuuma vesi (vasta kiehahtanut) pressopannuun.
3. Sekoita.
4. Jätä pressopannun mäntä ylös ja anna kahvin uuttua muutaman minuutin verran. Paina mäntä alas.
5. Kaada suureen kahvikuppiin ensiksi kahvi ja sen jälkeen kuumennettu maito. Mitä rasvaisempaa maitoa käytät, sitä täyteläisempi juomasta tulee.

_MG_0175 kopio_MG_0211 kopio _MG_0321 kopio _MG_0311 kopio

Om-nom-nom. Voin kertoa, että marokkolaiselta tarjottimelta katosi hyvin nopeasti kaikki ranskalaiset eväät. Ja vaikka yleensä juon kahvini mustana, muutaman välivaiheen kautta valmistettu maitokahvi maistui kyllä tosi hyvältä.

Ja jotta pääsisin todelliseen tunnelmaan, oli minulla sama mekkokin päällä kuin kolme vuotta sitten Pariisissa.

On siinä naapureilla ihmettelemistä, kun tuulisena päivänä naapurirapun asukas istuu tupakkaparvekkeella punaisissa huulissa ja nauttii elämästä. Mä sanon
heippa vaan hei ja kokeilkaa tekin”.

-Henriikka

17 kommenttia

 1. Ellae 28.4.2016

  No IHANAT kuvat! Ja fiilinki :)

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   Kiitos sinulle :-) Ihanaa, jos ollaan saatu tuotua vähän oikeaa fiilistä myös kuviin.

   Vastaa
 2. Reetta 28.4.2016

  Oi Göteborg, kyllä! Kävin viime elokuussa ja ihastuin täysin. Muille on monesti vaan kovin vaikea selittää, miksi juuri Göteborg on niin kiva kaupunk, mutta kun se vaan on!

  Vastaa
  • Liina 1.5.2016

   Mua kiinnostaisi kuulla, miksi GBG? Ihan naurettavaa, että asun vain vähän Göteboring ulkopuolella ja käyn siellä töissä parina iltana viikossa, mutta en ole päässyt kaupunkiin kiinni ollenkaan. Onko nyt vähän hölmöä kysyä matkavinkkejä naapurikaupunkiin naapurimaasta, mutta kysynpä kuitenkin, minne kannattaisi mennä ennen iltavuoron alkamista? :D

   Vastaa
 3. Lode 28.4.2016

  Hei Henriikka, blogisi on ollut yksi suosikeistani jo monta vuotta, tykkään paljon tyylistäsi kirjoittaa ja pohtia. Niistä välittyy myös hienosti ja paasaamatta asenne, että arvostat elämää, omaasi ja muiden. Nämä kahviyhteistyöt ovat olleet minua vähän hämmentävä osio. Eikö kahvin eettisyys olisi asia, jota haluaisit jatkossa pitää esillä? Reilun kaupan vaihtoehtoja on markkinoilla paljon ja niiden suosiminen ei enää ole mitään mausta tinkimistä. Ja ainahan voisit haastaa Pauligin avaamaan omaa eettisyyttään. Ihanaa kevättä! Odotan ilolla kahviaktivistin heräämistä sinussa!

  Vastaa
  • Henriikka 16.8.2016

   Moi Lode. Mä oon NIIN pahoillani, että vastaaminen on jäänyt. Jätin tän tarkoituksella ensin, kun mietin että pitää miettiä oikein harkittu ja kunnon vastaus, kun myös kritisoit/ihmettelit asiaasi niin ihanan kunniottavasti ja hyvin.

   Mutta siis ehdottomasti haastankin Pauligia koko ajan. Musta on mielenkiintoista tulla ns. ulkopuolisena ison yrityksen vaikutuspiiriin ja haastaa. Eettisyys on ehdottomasti teemasta huolimatta asia, jota haluan pitää esillä.

   Mutta arvostan Pauligissa sitä, ettei asiaa lakaista maton alle, vaan koko ajan pyritän myös vastaamaan kuluttajan kritiikkiin ja paineeseen toimia paremmin.

   Pauligin saitilta löytyy paljonkin eri henkilöiden kirjoittamia artikkeleita vastuullisuudesta, oston eettisyydestä ym. Esimerkiksi siitä, että kaikki Pauligin kahvit ovat auditoiduista lähteistä ja reilua kauppaa löytyy myös. Artikkelit löytyvät uudistetusta vastuullisuus-osiosta http://www.paulig.fi/vastuullisuus. Vastuullisuusasia on tosi isossa valokeilassa joka päivä varmasti Pauligillakin (ja erittäin hyvä niin) ja toisin kuin Suomessa ehkä yleinen mielikuva Pauligista markkinajohtajana on, niin vastuullisuustyötä tehdään koko ajan.

   Vastaa
 4. Dorit 28.4.2016

  Sinä oot niin IHANA! Ja huikeat kuvat! Ja ja ja ja kaikki. Ihanaa. Pus.

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   No mutta miten huikea kommentti ja huikea nainen sen kirjoittajana. Kiitos kaunis <3

   Vastaa
 5. bea 28.4.2016

  haha järkytyin kun katoin kuvat ennen tekstin lukemista MITÄÄÄ MAITOA HENSKAN KAHVISSA??! now i see! <3

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   HAAAHAHAHAA. Välillä pitää vähän poistua omalta mukavuusalueelta.

   Vastaa
 6. rouslain 28.4.2016

  Oi, nappaa minut mukaan!! ?

  Vastaa
 7. lb 29.4.2016

  Heräsi kysymys kolmannesta kuvasta: miten se on otettu? Ehkäpä satuitte tuntemaan vastapäisen talon yläkerran naapurin ja soititte, voisiko sinne tulla ottamaan muutaman kuvan pariisilaistunnelmasta. Tai sitten ette edes tunteneet, mutta laajensitte naapurien tuntemusta menemällä kyselemään kuvausmahdollisuuksista. Vai sattuiko joku salakuvaamaan sua ja otti vielä yhteyttä lähettäen kuvan mukana? Tässä on mysteeri ratkottavana.

  Vastaa
  • karoliina 29.4.2016

   Nii, vai oisko vastapäisessä talossakin tupakka(kahvittelu)parveke ;) hienoa fiilistelyä, alkaa tehä mieli hankkia tuommonen pressokeitin. Voiskoha paulig antaa semmosen arvottavaks ?

   Vastaa
   • lb 30.4.2016

    Tää vaihtoehto ois tietty realistinen mutta tylsähkö. Onkohan kuvaussessio nimenomaan päätetty sellaiseen aikaan että vastapäisen talon rappu on auki?

    Vastaa
    • Henriikka 30.6.2016

     Helou sulle. Ihan huippua, miten paljon tämä selvästi mietitytti. Nostan hattua omistautuneisuudellesi.

     Todellisuudessa tämä on siis meidän talomme toinen rappu ja siellä yleinen parveke, johon kuka asukas vaan saa mennä paistattelemaan päivää. Ja kuvaajana toimi uskollinen J. Niin tylsä kuin tämä vastaus onkin, niin käsi sydämellä näin se vaan tapahtui. Vaikka kuinka tahtoisin kehitellä sulle uskomattoman tarinan, niin tyydyn kuitenkin totuuteen.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.