Norjan kuningaspari toivotti minut tervetulleeksi

_MG_0734 kopio

Olemme perillä Geirangerissa. Upea paikka, henkeäsalpaava. Huomenna menemme pyöräilemään ja toivottavasti melomaaan. Serpentiinitiet toivat perille illansuussa ja on ihana päästä tekemään asioita parin päivän autossa istumisen perään.

Ei sillä, matka tänne oli hieno. On hauskaa, miten jo eri huoltoasemista ja tien varsien ruokakaupoista saa iloa: ”Täällä on tällaisia jätskejä! Täällä huoltoasemalla jauhetaan pavutkin itse!” Jos ajaa kaksi päivää päästäkseen Norjan vuonoille kahdeksi päiväksi ja palaa vielä samaa reittiä takaisin, tulee matkakin mieltää osaksi reissukokonaisuutta.

_MG_0723 kopio

Nämä kuvat ovat Trondheimista, jonka läheisellä camping-alueella olimme viime yön. Lähdimme aamiaisen jälkeen vielä kurkistamaan mitä keskustasta löytyy. Kaupunki on ihana! Olisi tehnyt mieli jäädä sinne asumaan samantien. Etsiä kantakuppila, lähikauppa ja ikivanha puuparitaloasunto asutettavaksi. Hoitaa napurin norjalaista mummoa ja lähettää kuulumiset uudesta elämänmuutoksesta postikortilla Suomeen.

Ikimuistoista oli, kun kävelimme Trondheimin kuuluisalta sillalta takaisin keskustaan ja katsoimme hölmistyneinä, kun ihmisiä oli kosolti rivissä. Kaikki vilkuttivat. En ehtinyt vilkutustouhuun mukaan ennen kuin huomasin yhdestä ohimenevän autosaattueen ikkunasta Norjan kuninkaallisten vilkuttavan minulle. Perustorstai!

_MG_0738 kopio

Voi olla, että he vilkuttivat muutamalle muulle ympärilläni, mutta leveän lierin alta lähtenyt, kuninkaallinen kädenheilutus tuntui kuin tervetulotoivotukselta Norjaan: ”Jää ihmeessä. Tule joskus linnaamme kahville.”

Tulen tulen! Ensin tutustun tarkemmin, millaiset ovat Norjan kuuluisat vuonot.

-Henriikka

4 kommenttia

 1. Tuija Rajala 23.6.2016

  Kyllä oli kaunis kaupunki. Ihanasti nuo talot ton veden ääressä. Hyvä tervetulotoivotus teille, kuningaallinen toivotus.

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   No älä muuta virka. Mainio tervetulotokomitea melkein vain meitä varten. Hyvä Norja!

   Vastaa
 2. harmonian puutteessa 24.6.2016

  Suomi on täynnänsä järven, meren ja jokien rannoilla olevia kaupunkia ja kyliä. Mutta oletko ikinä nähnyt niitä rakennetun tuolla tavalla venetsiamaisesti veden ääreen? Tai edes rannalle kauniisti rantaviivaa mukaellen. *huokaus*

  Vastaa
  • Henriikka 19.9.2016

   Suomi voisi kieltämättä ottaa vähän mallia Norjasta. Toisaalta ei olisi syytä lähteä reissun päälle, jos kaikkialla olisi samanlaista :-)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.