Onko minulla edes noin monta, noin äänekästä ystävää

1 kopio

Ja niin vain vyöryy toukokuu, kuin ei olisi koskaan ennen tullut yhtä vauhdilla (vaikka kaikki tiedämme, että niin käy joka vuosi). Lenkkeilijät ovat vallanneet kaikki talvikunnossapidetyt ja -pitämättömät tiet ja luulevat, että liian lyhyet sortsit ovat vihdoin tulleet muotiin.

Raitiovaunu Ylioppilasaukiolta Arabianrantaan kestää yhtä kauan kuin ennenkin, mutta tuntuu puolta pidemmältä, kun haluaisi ulos aurinkoon. Ihmisröykkiöt ovat vallanneet puistot ja levittäneet piknikvilttinsä maahan. Kaikki näyttävät niin kauniilta ja sinuilta itsensä ja ryhmiensä kanssa.

Kävelen ohi ja mietin, onko minulla edes noin monta, noin äänekästä ystävää.

3 kopio 2 kopio

Työpaikalla on muutama vapusta jäänyt ilmapallo. Kuinka ne voivat näyttää niin surullisilta heti vapun jälkeen, vaikka olivat symboloimassa silkkaa, värikästä iloa vielä muutama päivä sitten? Paperiserpentiinistä ei ole jäljellä kuin katkenneita, tallottuja pätkiä ja puhaltajan DNA.

Piti keventää kesää kohden, mutta löydän itseni kerta toisensa jälkeen lusikka marshmallow fluff -purkissa. Vaahtokarkkitahna näyttää niin ihanalta ja maistuu kuin makeaa pilveä söisi. Kun hotkii välissä jotain muuta, jaksaa syödä ainakin puoli purkkia kerralla.

5 kopio 4 kopio

Ne valoisat ajat ovat alkaneet, jotka pakottavat panikoimaan. Nyt pitäisi lyödä jarrut kiinni, seisauttaa aika, jotta alkukesän hämmentyneesta riemusta saisi kaiken irti. Pitäisi kaivaa filmikamera esiin, pyyhkiä pölyt linssin päältä ja ikuistaa helsinkiläisten hymyt, joita yritetään salata viimeiseen saakka.

Toukokuun kolmas tarkoittaa lappuhaalareita ja iloa siitä, että valtoimenaan valuvat Elovena-hiukset jäivät huhtikuun taakaksi.

-Henriikka

villatakki/second hand, kengät/Nike, lappuhaalarit/Zara

4 kommenttia

 1. Matleena 3.5.2016

  Hyvä etten ole ainoa jolla Nutella-habitti jäänyt päälle, mut hei, onko se ees elämää jos siitä ei nautita? Hyvää toukokuuta sinnekin!

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   No ei ole! Nutellaa purkista on välillä tosi ok. Sanoo muut mitä sanoo.

   Vastaa
 2. Touko Hönkänen 3.5.2016

  Toukokuu on kuin perjantai. On levoton hönkä päällä kun viikonloppu on ihan just tässä ja näin. Kohta kesä ja kaikkee. Huhtikuu on rennompi. Se on vähän kuin torstai. Paljon toivoa mutta ei vielä mikään hönkä. Eikä ajankuluminen silloin vielä haittaa. Nyt toukokuussa se jo haittaa. Ja kesällä se vasta haittaakin.

  Vastaa
  • Henriikka 30.6.2016

   WORD.

   Vaikka kyllä mä tykkään toukokuustakin niin kuin perjantaistakin. Kaikissa on ihan oma tunnelmansa. Mutta onneksi ei oo ainainen toukokuu.

   Erityismaininta muuten nimelle! Aivan huikea.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.