Jenny from the Block

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Väitän olevani aika sinut itseni kanssa ja etenkin kameran kanssa. Olen tottunut näiden vaatehommien myötä olemaan niin paljon kuvattavana, että tietokoneen ruudulta on tullut nähtyä itsestä jos jonkinmoista kuvaa. En ole mallinpituinen, -levyinen saati -oloinen (jos heidät näin tökerösti niputtaa), mutta kameran edessä kekkuloin useita kertoja viikossa. Silti se fakta toisinaan lävähtää päin naamaa, että en todella ole still-kuva.

Nämä kuvat ovat vallan ok. Mutta valitsin ne sellaisesta kuvaryppäästä, jota selatessani pohdin useaan kertaan ”tuoltako todella näytän nauraessani?” tai ”miten mun naama vääntyy noin kun selitän?” Ja totuushan on, että näytin kuvissa aivan itseltäni. Siltä todella näytän kun nauran, naamani vääntyy varmasti juuri niin kuin puhun. Emme ole pysähtyineitä, harkittuja still-kuvia, vaan eläviä, ilmeikkäitä ihmisolentoja. Onneksi.

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogiHenriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Kuvasin puolestani Doraa viime viikonloppuna tuulen tuivertaessa ja pakkasen kiristyessä. Olin lumoissani kameran takana. Miten ihana nauru, valkoinen ja leveä hammasrivi, tuuheat kulmakarvat ja ilmeikkäät kasvot. Oli ihana ottaa kuvia, kun kameran edessä oli eloa ja energiaa.

Nähdessään ottamani kuvat Dora järkyttyi: ”Toltako mä näytän?”. Aika alastomalta tuntui katsoa kaikkia omia ”virheitään” suoraan silmiin” (hän kirjoittaa kuvista ja aiheesta täällä)Ja siltähän hän todella näyttää. En voinut kieltääkään. Mutta siinä missä hän näki virheitä, olin aivan ihmeissäni. Minä näin aitoutta, iloa ja persoonallisuutta. En silmäpusseja, ihohuokosia tai nyppimättömiä kulmakarvoja. Ja ihan tosi, ne harvoin kiinnostavat yhtään ketään.

Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi
Henriikka Simonjoki Aamukahvilla blogi

Olen kirjoittanut tästä samasta asiasta sadasti. Ja silti riittää sanottavaa. Ja silti julkaisen nämä kuvat, joissa näytän omasta mielestäni ihan mukavalta. En niitä, jotka olivat kuvaajan mielestä onnistuneita ja aitoja, mutta joita itse kavahdin. En ehkä olekaan sujut itseni kanssa, vaikka kuinka väitän. Olen itseni kanssa sinut, kun olen parhaimmillani, eikä sitä kyllä lasketa alkuunkaan.

 Tässä kirjoittaessani sen oivalsin. Olen itseni kanssa sujut kun olen parhaimmillani. Niin ulkonäöllisesti kuin persoonani kanssa. Parhaimmillani olen nauravainen, eloisa ja aikaansaava, pahimmillani temperamenttinen, tuittuileva tinttara. Ensimmäisestä minästäni pidän, toisen kanssa en ole sujut alkuunkaan.

Kuinka oppia hyväksymään itsestään kaikki puolet? Nauraessa muodostuvan kaksoisleuan, hymyilystä johtuvat silmän- ja suunympärysrypyt, hyvistä kakkupaloista johtuvat pikkupehmeydet ja arvaamattoman sielun, joka on toisinaan tulta ja tappuraa. Siinäpä pulmapeli ratkottavaksi.

– Henriikka

Ps. Uskoni Samujiin palautui laadukkaan reklamointiprosessin ja uuden neuletakin myötä. Löytyi -70% alennuksesta, viimeinen kipale. Nice.

neuletakki/Samuji, farkut/Levi’s, korvis, hattu & kengät/second hand

Kuvat: Dora Dalila / Blogi / Tumblr / Instagram

4 kommenttia

 1. Anu [Perillä] 13.2.2015

  Ihana sinä. Mulla on aluillaan teksti samasta aiheesta! Miten se onkin niin just tota.

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Se on just niin tota. Ei voi mitään, ihminen (=minä) osaa olla joskus niin kovin tyhmä ja yksinkertainen.

   Vastaa
 2. RR 13.2.2015

  Sepä se, kun itseänsä ei voi seurata ulkopuolelta koko ajan miltä näyttää, siksi se yllättää. Ne ilmeet ja eleet jotka on sua, näyttää itelle niin oudoilta.

  Muuten, kuuntelin tätä sun postausta lukiessa Devendra Banhartin: ”Never Seen Such Good Things” biisiä, ja en tiiä miksi, mutta se sopi tähän postaukseen jotenkin niiin hyvin, mun mielestä ainaki :D Ehkä parilla oluellakin on osuutta asiaan…

  Vastaa
  • Henriikka 1.3.2015

   Haha, pari olutta sai sinut ihan liikuttumaan siellä ruudun toisella puolella. Mutta toi biisi on hyvä, täytyykin laittaa se taas pitkästä aikaa kuulumaan.

   Onneksi muut ihmiset eivät ole yhtä kriittisiä kuin on itse itselleen.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.