OOOH viiniä kauniisti

Keittiömme kaapeista löytyy astioita vaikka kuinka paljon. En ole tarkka vaatteiden merkkien suhteen, enkä niinkään välitä, jos kauniit kengät ovat halpahallin löytö. Astiat ovat kuitenkin sellainen asia, joiden haluvan olla laatua. Osa astioista on kirpparilta ja osa uutena hankittu: häät olivat sellainen häppeninki, että pystyi hyvin toivelistan avulla täyttämään astiakokoelmansa puuttuvat palaset. Kiitos ihanille vieraille! 
Huomenna olen menossa Crystal & Deco -tapahtumaan, jossa on esillä Sagaformin ja Orrefors Kosta Bodan kevään ja kesän 2012 uutuudet. Siksipä olenkin tässä lähiviikkoina hieman tutkaillut kyseisten merkkien viimeisiä katalogeja läpi ja pohtinut, millaiset jutut voisivat kolahtaa. Ja Sagaformin katalogista löytyi eräs asia joka nappasi täysillä ja josta tuli salamana superfibat: Spectra-viinilasit roosan värisinä. Kauniit korkeat lasit, joiden jalkaa koristaa erilaiset punansävyiset, ööö, mollukat? Astiakaappimme neljän Ikean viinilasin tilalle olisin oitis valmis kotiuttamaan nämä prinsessat. 
Rakastan kauniita astioita, ja jos aamu voi vaikka murokulhon, tai ilta viinilasin vuoksi, muuttua hitusen paremmaksi, niin miksipä ei panostaisi astioihinkin. Totta kai tämä ’sekalaisesta astiakasasta harkittuun kokonaisuuteen’ -vaihdos tapahtuu ajan saatossa. Opiskelijayksiöni keittiönkaappi pursuili yksinäisiä yksilöitä ja halvalla hankittuja, ei niin esteettisiä, juttuja. Ja vaikka hääsaalis vauhdittikin laadun kotiutumista asuntoomme, niin ei tässä hoppua ole liiaksi aikuistua ja hienostua.

Millaisia astiahankintoja teillä on harkinnassa tai haaveissa? Ja jos kiinnostusta on, niin voisin joskus tehdä juttua astioistamme ihan kunnolla. Nyt kuitenkin aloitan päivän aamupalalla: mansikkarahkaa kauniista kupista. JES!

Henriikka

Kuvat:
home.glmweb.com
henricks-tankegangar.com
logopark.fi

Kategoriat: astiat 26 kommenttia

OOOH viiniä kauniisti

26 kommenttia

 • Anonymous sanoo:

  Joo, astiapostaus ehdottomasti! Terveisin eräs astiahullu, jonka keittiönkaapit pursuilee kauniita astioita jotka on kaikki aivan erilaisia :D

 • Anonymous sanoo:

  Astiapostaus olisi mahtava! Itsekin rakastan kauniita astioita ja haluaisin vähitellen eroon noista yksittäisistä erivärisistä astiakasoista ja siirtyä rajattuihin, hillittyihin, mutta ei kuitenkaan tylsiin kokonaisuuksiin. Näillä voisi tehdä myös vieraille hienot yhteensopivat kattaukset, kun ei samanlaiset astiat loppuisi heti kesken. :D

  • Henriikka sanoo:

   Jes hyvä että idis kelpasi. Teen sellaisen heti, kun löydän sopivan hetken. Ja joo, on niin vaikea muuttaa koko astiavarasto yhtenäiseksi. Pikkuhiljaa hyvä tulee, eiköhän ne vieraat kuitenkin keskity onneksi paljon muuhunkin hih.

 • anni sanoo:

  Aah! Nää nimenomaiset Spectrat ovat miun (ja kaverin, sille siniset, miulle punaiset, näin päätettiin) haaveissa olleet jo hyvän aikaa :) Oon vaan sellanen mestari viinilasien hajoittamisessa, että tällaisten upeiden ja hintavien yksilöiden hankinta hieman harkituttaa… Saattaisko ne jäädä vaan kaappiin käyttämättömiksi ja olisko se nyt sit oikein moisille kaunottarille?

  • Henriikka sanoo:

   Minusta ei pidä olla liian varovainen. tänään aloin pohtimaan, josko ostaisin punaiset punaviinille ja siniset valkoviinille..hihi. Kaikkea sitä ihminen luulee tarvitsevansa. Eikä nämäkään kuitenkaan niin maltaita maksa, 11 euroa kipale.

 • Jenni sanoo:

  Kannatusta astiapostaukselle täältäkin!

  Minä olen myös laadun kannalla. Toki kaapista löytyy opiskelu- sekä lapsuusaikojen yksinäisiä mukeja, mutta ne onkin rakkaita aarteita. :)

  Kirpparilla myy yllättävän hyvin hyväkuntoiset vanhat astiat (ainakin täällä Oulussa), sinne olen laitellut vanhoja sitä mukaa, kun uusia on raaskinut ostaa tilalle. Omia lemppareita on Nanny Stillin Grapponia, Kastehelmi, Marimekon Räsymatto ja Marimekon kaupunkimukit (joita haluan!).

  • Henriikka sanoo:

   Yksinäiset mukit kunniaan! Vein omani koulun olkkariin, kun meillä on siellä kaikilla omat mukit. Suurin osan yksinäisistä oon heittänyt menemään, mutta muutama arvokkain on jäljellä. Eräskin marimekon kaupunkimuki.

   JA oih! Kastehelmi, sulla on näemmä hyvä maku. Kunpa löytäisin jostain sellaisen kastehelmen vanhan rusehtavan salaattikulhon.

 • annie sanoo:

  Kyllä noista kehtaa viiniä juoda ! Aivan mielettömän kauniita laseja. Itse tosin olisin vähän siinä ja siinä uskaltaisinko käyttää mitään noin kaunista. Itkisin varmaan illan verran jos tommosen onnistuisi vahingossa rikkomaan !

  Mä tykkään iittalan ja arabian astioista. Tällä hetkellä kaapissa on arabian 24h-sarjaa, kun saatiin tuparilahjaksi tädin vanhat astiasto. Arabian muumi-astiasto on vallottanut mun sydämen jo lapsesta asti, ja sitä on tullut keräiltyä. Meillä on täällä parit mukit ja lautaset, mutta kotona Suomessa mulla on vino pino lautasia, mukeja ja kulhoja.
  Oon kanssa myös sellainen ihminen, että haluan astioiden olevan laatua. :)

  • Henriikka sanoo:

   Oon ehkä vähän sellainen luonne, että jos jotain kaunista omistaa, niin käyttöön vaan! jos sille vaan käyttöä löytyy. Sitten itketään, mutta ainakin on iloa ollut edes hetkeksi.

   Ja iittala ja arabia on kyllä ihania klassikoita. 24-h toimii joka tilanteessa ja on kaunis, muttei kuitenkaan korkean kynnyksen astiasto. Sinun pitäisi jo palata astioidesi ääreen, ne varmaan jo kaipailevat!

 • Roosa sanoo:

  hahaa! ei oo todellista, juuri nuo viinilasit on munkin haaveissa! tällä hetkellä tyydyn kuitenkin ikean viinilaseihin, on jo nyt hankaluuksia saada kaikkia astiat mahtumaan kaappeihin :–)

  • Henriikka sanoo:

   Mullakin on ikeasta juurikin suuret viinilasit, mutta oon päättänyt, että ne voi väistyä jos saan hankittua uudet tilalle. Oih.

 • karoliina sanoo:

  Täällä on toinen astioihin hurahtanut, varsinkin mukeihin. En voi olla ostamatta söpöjä kahvikuppeja. Yritän aina ostaa kaksi samanlaista (tai samaa sarjaa edes) etteivät kupit joudu yksin kaapissa olemaan. Nyt on harkinnassa Marimekon Siirtolapuutarhasarjan mukit, teekupit ostin jo aikaisemmin. Suurin astiaylpeyteni on isomummolta peritty Arabian Verkko -astiasto, se on niin kaunis ja ihana =). Mua ainakin siis kiinnostais astiapostaus!

  • Henriikka sanoo:

   Kahvikupit on kyllä huippuja. Ja oikeastaan tykkään usein vielä enenpi teemukeista ja juon kahvini sitten niistä. Miten montaa astiasarjaa ihminen saa ostaa? Ehkä 20? 10? Ei laiteta liian tiukkoja rajoja, niin voidaan ain ostaa huonoina päivinä itsellemme muutama söpö muki.

   Ja ei oo totta, googlasin ton verkon ja on kyllä hyvännäkönen. Varjele niitä kuin silmäterää, niin joskus omat lapsesi ja lapsenlapsesi iloitsevat niistä.

 • Ihana blogi sinulla! Ja vielä.. oli kiva tutustua, ihanan symppis olet :)

  • Henriikka sanoo:

   Ehkä tapaamme vielä, kiitos tästä päivästä! Ihana kun ei tarvinnut yksin olla (eikä edes kaksin, ihana vauvamaha).

 • Ankkuli sanoo:

  Olenko ainoo jolla tulee ihan Marimekon ”sukat makkaralla” astiasto mieleen noista? :o

  • Henriikka sanoo:

   Et varmasti oo ainoa! Kyllähän niissä on paljon samaa. Sukat makkaralla on kuitenkin mun makuun vähän liian jyhkeä, näissä on ohuempi jalkaosa.

 • Tiia sanoo:

  Tällä hetkellä astioita on enemmän kuin tarpeeksi, mutta jossain vaiheessa ajatuksena olisi uudistaa astiastoa ihan kunnolla :P

 • Anonymous sanoo:

  En tiedä oletko jo avannut kukkaron nyörejä noille laseille, mutta pienenä vinkkinä sulle, et ainakin Kuopion sokoksella oli nuo matalat juomalasit alennuksessa =). Myös tuo huikeen muodokas kannu oli alennuksessa. Kannattaa siis käydä varmaankin siel Helsingin suunnassa pyörähtämään sokkarilla, jos siel ois noita kans.

  T:AM

  • Henriikka sanoo:

   Vielä en oo avannut nyörejä, olenhan ostolakossa hih. Mutta luulen, että teen tässä kohtaa poikkeuksen, mutta luulen että mulla on ihan jees yhteydet tuonne Sagaformin jälleenmyyjille, niin saatanpa saada sieltä pikkualet! Mud hyvä vinkki, täytyy kertoa muutamalle kaiffarille, jotka näitä kanssain halajaa.

 • Anonymous sanoo:

  hei, am, missä oli lopun kyssäri?? siitä sovittiin.

 • kaima sanoo:

  Ihanat viinilasit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.