Chilikakaijoo namnamnaaam

Tänään on ollut kehno päivä. On se vain myönnettävä. Liian lyhyet yöunet ja silmät avautuivat vasta tuossa puolisen tuntia sitten, vaikka koulussakin ehdin yhden luennon tönöttää. Bussimatka kotiin kesti monien mutkien vuoksi yli tunnin ja tämän kaiken lisäksi sisälläni tempoo määrittelemätön määrä mystistä, vellovaa kurjuus-massaa. Köh mikä tiistai.
Mutta arvaattekos mikä piristää kurjan päivän? Ja kivankin? Itsetehty kaakao. Mulla onkin teille ihan himohyvä resepti kotikokki.netistä. Aijaijai, ei mitään jauheita vaan tuhtia suklaata. Elelkää herroiksi kaakaokuppienne kanssa.

Chilikaakao (4 annosta)

3 dl
kiehuvaa vettä
5 dl
täysmaitoa (tai osa kevytmaitoa ja osa kermaa)
1
tuore chili
1
vanilja tanko
1
kanelitanko
100 g
tummaa suklaata ( 150-200g maitosuklaata)
2 rkl
sokeria
Päälle:
vaahdotettua kermaa ja kanelia

– Poista chilistä siemenet ja pane kiehuvaan veteen. Anna kiehua kiivaasti, kunnes se on vähentynyt noin puoleen. Poista chili ja anna jäähtyä. Halutessasi voit vielä puristella chilejä, jolloin kaakaosta tulee hyvin tulinen. Kaakao on hyvää myös ilman chiliä, jos siitä ei pidä.
– Kuumenna maito vesihauteessa ja lisää joukkoon kaneli tanko ( tai reilu tlk kanelia). Halkaise vaniljatanko irroita siinä olevat siemenet ja sekoita siemenet maitoon ( tai lisää maitoon reilu tlk vaniliini sokeria).
– Lisää suklaa pieninä paloina kuumaan maitoon, sekoita niin kauan kunnes suklaa on sulanut.
– Poista kanelitanko ja lisää mahdollinen chilivesi pikkuhiljaa sekoittaen.
– Kaakao on riittävän väkevä silloin kun chilin maku maistuu selvästi juodessa.
– Suklaassa on jo sokeria, mutta sitä voi lisätä halutessaan juomaan maun mukaan.
– Vatkaa kerma vispilällä löysäksi. Kaada se kaakaon päälle kuppiin lusikan päältä, jolloin kerma jää kaakaon pintaan. Ripottele kanelia. 
Kokemuksen karhealla rintaäänella vielä:
”Älä hiero silmiäsi sen jälkeen, kun olet käsitellyt chiliä.”
Henriikka

22 kommenttia

  1. Avatar Amanda 7.2.2012

    Huiii miltä tuo chilikaakao maistui?? Näyttää namilta!

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      maistuu taivaalta! kokeile vaikka. jos tykkää vähän tulisesta.

      Vastaa
  2. Avatar Qtja 7.2.2012

    NAM, näyttää syntisen hyvältä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta.

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      joko kokeilit? ja maistuu vielä paremmalta miltä näyttää!

      Vastaa
  3. Avatar Anonymous 7.2.2012

    Mariskoolit on kauheita, en voi sietää niitä! Mutta kaakaot näyttävät herkullisilta. :)

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Minäkään en ole mikään niiden fani, ainakaan noide isojen. Mutta niiden sisällä olevat herkut kelpasivat! haha.

      Vastaa
  4. Avatar josku 7.2.2012

    ihania kuvia & kivan olonen blogi ♥

    http://www.josku-neverstopdreaming.blogspot.com

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Voi että kiitos! Täytyypi käydä vierailulla myös omassasi.

      Vastaa
  5. Avatar Maama 7.2.2012

    Onpa taas meheviä kuvia, äsh. Taitavien valokuvaajien ei pitäis laittaa blogeihinsa ruokakuvia ollenkaan ;) Chilisuklaata olen kokeillut, mutta ei maistunut oikein. Kaakaossa voisi olla eri juttu.. Tosin tuo vanilja-chili-yhdistelmä vähän arveluttaa :O Täytynee ostaa kipot täyteen muuta naposteltavaa, että on millä herkutella jos chilijuoma jää juomatta.

    Ainiin; Laitoin sinulle Blog-Awardin blogissani, joten käyppäs nappaamassa se sieltä ja toteuta mikäli kiinnostusta riittää =)

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Oivoi, minä oon ollut suhteellisen kehno noiden Blog-Awardien kanssa. En jotenkin osaa heittää vaan hatusta tuollaisia, kun ei itse saa suunnitella mitä kirjoittaa.

      Mutta hei tuo kaakao on paljon parempaa kuin chilisuklaa, itsekin oon sitä maistanut ja ei ollut mielestäin edes chilin makuista. Kerro jos koklaat, ehkä meitä on moneen junaan.

      Vastaa
  6. Avatar sannero 7.2.2012

    NAM! :)

    Vastaa
  7. Avatar Fanni Eriikka 7.2.2012

    Oi ihanaa ihanaaa! Pitäääpä kokeilla!<3
    http://fannie-l.blogspot.com

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Kokeile ihmeessä ja raportoi sitten kuinka sujui!

      Vastaa
  8. Avatar rukiinen 7.2.2012

    Miun piti lukea tuo otsikko moneenmoneen kertaan ennen kuin olin varma, ettei siinä lue ”Chilikaijakoo”. Kirjain kirjaimelta tavattuanikin epäilin vielä hieman.

    Kuvissa oli kummiskin selvästi chilikaakaota, ja oikein hyvännäköistä sellaista vieläpä! Himo iski. Herkuttelen noilla kuvilla siihen asti, kunnes uskaltaudun ostamaan itselleni chilipippureita omaa kaakaosatsia varten. :)

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Hahaha, oon lukenut tän kommentin monta kertaa, mutta vasta nyt tajusin sen KAIJA KOON. Oon ajatellut, että se KAKAIJO-sana oli vaan mielestäs hämäävä.

      Ai että päivän naurut, hhhahaha.

      Vastaa
  9. Avatar siqudko 8.2.2012

    aijaijaijaijai ! vitsu miten herkullisen näköstä ! pakko päästä kokeilee !
    btw, muutenki sairaa kiva näköne blogi sinulla !:) Käy toki tsekkailee minunki blogia, ja liity lukiaks jos kiinnostaa:)
    <3: http://siqudk0.blogspot.com/

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 9.2.2012

      Hei kiits paljon, kiva tätä on tosiaan kirjoitellakin. Ja joo, minä käyn vierailulla heti kun saan aikaiseksi taas sellaisen: ”nyt selaan kommentoijien blogeja läpi” -session. Hiha.

      Vastaa
  10. Avatar Satu 10.2.2012

    Hejs,

    suomen kielen virallisen nörtin on pakko kysyä, että pitääkö veden vähentyä puoleen chiliä keitettäessä vai kutistuuko se chili jotenkin tms :D En ymmärrä sanaa ”se” tossa ohjeessa sen tarkemmin… Mutta jes, ihana ohje, tarviin näinä hyytävinä päivinä sekä makeaa että kuumaa!

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 10.2.2012

      Hihi, söpö kommentti. Ja tämä on oikeesti hyvä ohje, kannattaa koklaa.

      Veden pitäisi vähentyä puoleen, ei siis itse chilin. Se vain pikkuisen kurtistuu.

      Vastaa
  11. Avatar -neulootikko- 15.2.2012

    Kokeilin ohjetta, ihanan makusta! :)) Kiitos lämpimästä ohjeesta!
    Käyhän tsekkaa myös mun tekeleet, ties vaikka neuloosi iskee sinuunkin! :)

    Vastaa
    • Avatar Henriikka 16.2.2012

      Hei hyvä hyvä hyvä että maistui! (elän tätä, kuin olisi oikeasti oma reseptini, huvittavaa)

      Ja kävin tutkailemassa blogiasi ja todellakin iski neuloosi, iski kuitenkin myös tosiasiat: en oikein osaa hih.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.