Elämäni riippumatossa

Tuutin täydeltä lisää reissukuvia. Tammikuinen kolmen viikon reissu oli yhtä löllimistä. Ohjelmamme oli oikeastaan seuraavanlainen: frisbeen heittoa, Yatzin pelaamista, nukkumista, auringonottoa, uimista, löllimistä, köllimistä, lukemista, syömistä, löllimistä ja ahkerien rantarapujen puuhien tuijotusta (enkä valehtele edes viimeisessä: tuijottelimme niitä tunteja! Olivat uskomattomia kaivamaan kuoppia). 12-15 tunnin yöunia, maailman ihmettelyä ja taivaallista ruokaa, siinä taitaa olla reissumme tiivistys.
Niin kuin ensimmäisessä Thaimaa-jutussani jo kerroinkin, niin Bangkokin saasteiden jälkeen suuntasimme hienoille hiekkarannoille maan eteläosiin. Emme olleet varanneet majoitusta etukäteen, emmekä oikeastaan edes suunnitelleet matkareittiämme. Tarkoitus oli matkustella saarelta saarelle ja mennä fiiliksen mukaan. Bangkokista matkustimme junalla yön yli Surat Thaniin, josta jatkoimme reittibussille kohti Krabia. Bussissa kuitenkin tulimme päätökseen, että skipataan ruuhkainen Krabi ja siirrytään väljemmille vesille. Päämääräksi valikoitui Lantan saari.

 

Ensimmäisen yömme olimme Lantan toisella päärannalla yötä. Sen öinen bambu-bungalovimme olikin koko reissumme hintavin, hurjat 25 euroa yhteensä meiltä molemmilta. Uuden vuoden aikaan Thaimaassa on kovin turistikausi ja majoitushinnat on 30-40% tavallista kovemmat. Soittelimme heti seuraavalle päivälle edullisempaa majoitusta saaren eteläosasta, Kantiangista. Kantiang on rakentunut kylän ympärille, mikä tuntui mukavammalta ajatukselta kuin suuremmat rannat. Paikalliset ihmiset ja kulttuuri ovat matkustuksen parasta antia, enkä halunnut hukuttaa sitä turismin elinkeinon alle, vaikka turisti olin itsekin.
Kävi tuuri ja ensimmäistä yötä puolet halvempi bungalowi löytyi Kantiangin rannalta. Tarkoituksenamme oli viettää paikassa muutama yö, mutta kuinkas kävikään: ihastuimme paikkaan ja jäimme miltei viikoksi. Hyvät ja halvat ruokapaikat, rauhalliset pikkukadut ja polut, korkeana nousevat kalliot, vihreä luonto ja valkoinen hiekkaranta. Ei edes bungalowissa riehuvat gekot ja yksinäinen pyyhkeen mukana matkustanut rapu haitannut menoa.

 

Kantiang kohteli hyvin. Aiemminmainittujen aktiviteettien lisäksi kävimme ratsastamassa norsuilla ja vaeltamassa luonnossa. Illalla aurinko laski suurena mereen, ja suuntasimme notkumaan moniksi tunneiksi ravintolaan. Lemppareikseni muodostuivat kolme paikkaa: 1. Drunken Sailors -länsimäisen seikkailijan perustama kahvila, jossa sai maailman parasta kahvia ja sai istua riippukeinussa. 2. Phad Thai Rock’n’Roll -paikallisen miehen perustama ruokapaikka, jossa sai huikean hyvää perinteistä ruokaa ja smoothieita (uskokaa tai älkää, mutta myös mustikanmakuista). 3. A little handmade shop –  kahden thaimaalaisen hipsteritytön perustama käsityökauppa täynnä aarteita.
Lempijuttuja olivat tietenkin myös tuoreet hedelmät, jotka nappasin kiskasta mukaan aamupalaksi. Niin täydellinen tunne, kun voi syödä aamupalaksi kokonaisen ananaksen.
Maailmanmatkaamisesta saa aina olla niin hirmuisen kiitollinen. Sitä saa nähdä, kuinka maapallon toisella laidalla ihmiset elävät ja millainen kulttuuri vallitsee jossain kaukana kotoa. Saman auringon alla taaperretaan kaikki, mutta Thaimaassa aurinko näyttää vain puolta suuremmalta. Ja kuu on hassusti kallellaan.
Lantaa ja etenkin Kantiangia voin suositella ilolla kaikille. Kannattaa nähdä vaiva ja matkustaa ruuhkaisimmilta alueilta ihmisvilinää pakoon, kylän yhteyteen, jotta näkee myös paikallisten arkea. Saaren läpimitta ei ole kovinkaan montaa kilometriä ja paikkoja voi katsastaa helposti vuokratun skootterin selästä. Jos ruotsalaisilta haluat välttyä, niin suuntaa muualle: Lanta on etenkin loma-aikoina rakkaiden länsinaapurien lempparipaikka. Muutama kerran mekin saimme kohteliaasti kiitokset: tack tack!
Kolmas reissujuttu coming soon. Vieläkin hienompaa hiekkaa ja autiorantoja.
-Henriikka
PS. Lisäsin blogikirppikselle aivan törkeenä kuteita: takkeja, hameita, sortseja… Valkkaa lempparit ja osta pois. Jos ostat neljä, saat yhden ilmaiseksi.
Kategoriat: matkustus 19 kommenttia

Elämäni riippumatossa

19 kommenttia

 • marika sanoo:

  kun näin ekan norsukuvan ajattelin että eikai ne nyt oikeasti menneet norsuilla ratsastamaan. ei olisi kannattanut :( norsuja hakataan kepeillä ja näänytetään nälkään jotta ne suostuisivat ottamaan ihmiset selkäänsä. kidutetut ronsuparat.

  • Henriikka sanoo:

   Heippa sinulle. En tiedä kumpi on nolompaa, se että mentiin vai se, ettei tiedetty mistään norsunkidutuksesta? Skippaan siis ensi kerralla.

 • Milla sanoo:

  Oi, ihania reissukuvia! Mun kaukokaipuuni kasvoi taas askeleen verran. :P

 • ALINA sanoo:

  AAAAAAAH. ihanaa <3 <3

 • Anonymous sanoo:

  Kivoja reissukuvia, mutta komppaan Marikaa. Täältä voi katsoa kuvasarjan siitä, miten norsuja ”koulutetaan” viihdekäyttöön turistien ratsuksi.

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/gallery/2009/12/15/GA2009121504987.html

  Toinen syy miksi norsun selkään ei kannattaisi kivuta on se, ettei norsujen selkäranka kestä ihmisen painoa selässään, vaan päivästä toiseen ratsuina toimivat norsut saavat selkärankaansa todella vakavia elinikäisiä vaurioita.

  Villieläimen paikka on luonnossa vapaana, ei ihmisten viihdyttäjänä. Toivottavasti joskus tulevaisuudessa turistit ovat sen verran valveutuneita, etteivät tue rahallisesti tätä julmaa touhua.

  • Henriikka sanoo:

   Kiitos sinulle anonyymi.

   Niin kuin sanoin Marikallekin, niin en tiedä kumpi on nolompaa, se että mentiin vai se, ettei tiedetty mistään norsunkidutuksesta? Skippaan siis ensi kerralla. Kiitos infosta!

 • siljapulla sanoo:

  Piin elämä on mun lemppareista lempparein kirja <3 mutta vieläkään en oo kerennyt leffateatteriin sitä kattomaan… :/

  • Henriikka sanoo:

   Toivottavasti pian pääset. Se on esteettisesti aivan käsittämättömän onnistunut. Siltikin pidin ehk kirjasta vieläkin enemmän.

 • Anonymous sanoo:

  Reissukuumeisena innostuin hurjasti tästä kohteesta. Voisitko valottaa muutamia asioita vähän lisää, esimerkiksi kuinka kalliit lennot oli ja mille lentokentälle lensitte? Oliko jotain moittimista vai yhtä ihanaa kuin kuvissa?
  Ihana postaus.

 • Anonymous sanoo:

  AH, Thaimaa. Tässä juuri 40 h takaisin Bangokista matkustaneena totean että ihan huippuja kuvia ootte napsinu. Pitää päästä käymään myös tuolla etelä osissa seuraavalla kerralla.

  Susu

  • Henriikka sanoo:

   Ihana Susu. Kuvista päätellen teillä taisi olla aika huisi reissu. Kannattaa kyllä suunnata tuonne eteläänkin, se on täysin uusi maailma.

 • Veera sanoo:

  Moi vaan! Huutelisin vielä näiden reissujen perään näin parin vuoden jälkeen. Ollaan parin kamun kanssa lähdössä ensi joulu-tammikuussa samoille suunnille ja ollaan reissussa sekä joulu että uusi vuosi. Meitä vähän jännittää tuo matkailijoiden ruuhkahuippu ja ollaan pohdiskeltu majoitusten ja junien varaamista. Oliko teillä vaikeuksia löytää vapaita ja omaan budjettiin sopivia majoituksia ja oliko junissa tilaa?

  Kiitos!

  • Mahtijanne sanoo:

   Moi! Vastailen vähän Henriikan puolesta sulle. Kivaa, että ootte samoille seuduille lähdössä.

   Ei kannata ruuhkahuippua pelätä. Toki se tarkoittaa, että suosituimmissa ja vähemmänkin suosituissa paikoissa on enemmän porukkaa ja hinnat on hitusen kalliimpia, mutta kyllä rauhaa ja tilaakin löytyy.

   Jos olette menossa tosi suosituille seuduille thaikuissa (lue: Phuket, Krabi, Phi Phi, Koh Samui), niin suosittelen kyllä varaaman majoituksia netin kautta jo etukäteen. Vaikka jo nyt jos tiedätte mihin meette. Jos ette varmasti, niin kyllä jotain majoituspaikkoja ihan varmasti löytyy tuolloinkin.

   Vähän pienemmistä paikoista löytyy tilaa vähän paremmin (esim. nämä missä me käytiin), muttei näihinkään mun mielestä kannata huippukuukausina mennä ilman majoitusvarausta. Me varattiin yleensä bungalowit 2-4 päivää ennen kuin mentiin seuraavaan paikkaan ihan soittamalla. Esim Lonely Planetin tai Rough Guiden oppaista löytyy paikkojen puhelinnumeroita. Ihan Carpe Diem menoa en siis suosittele, muttei reittiä nyt ihan pilkuntarkastikaan tarvitse säveltää. Kyllä me esimerkiksi tonne Lantalle mentiin ihan ilman majoitusta ja löydettiinkin, vaikka jouduttiin ensimmäinen yö viettämään vähän kalliimmin.

   Juniin pätee sama homma. Väh pari päivää ennen kun netin kautta varaa, niin PITÄISI olla vielä sänkypaikkoja. Jos tarkat päivät on tiedossa, niin ehdottomasti suosittelen hankkimaan paikat jo aiemmin.

   Kysy lisää jos kiinnostaa! Vastailen :) Kivaa reissua!

   • Veera sanoo:

    Ihan unohtui aikaisemmin kiittää vastauksesta, kiitos siis!

    Majoituksia varailtu ja homma hoidossa! Vielä kyssäri lautoista, varailitteko niitäkin samalla tyylillä pari päivää etukäteen?

    • Henriikka sanoo:

     Hellohello! Lauttoja saarelta saarelle varattiin myös aina pari päivää etukäteen, mutta olis niihin mahtunut kyllä, vaikka olis myöhemminkin varannut. Yleensä ku saavuttiin saareen, niin varattiin joku lautta. Jonnekkin jäätiin pidemmäksi aikaa, niin sit käytiin vaan sopii vaihdosta.

     HUIKEAA reissua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.