”I stood there with my mouth open like an ape”

Joskus sitä ei vain löydä sanoja. Tiedättehän. Ja niin on käynyt minulle ennenkin. Mutta rehellisesti on vaikea muistaa samanlaista totaalista maailman seisahtamista, kuin kävin silloin, kun löysin Nancy Zhangin. Selasin Lookbookia ja pam! Se löi suoraan tajuntaani ja jäi sinne. Miten joku voikaan olla näin uskomattoman lahjakas? Miten joku voi?
 
 

Taiteilija, kuvittaja, designer Nancy Zhang on kerta kaikkiaan käsittämätön. Värienkäyttö, sommittelu, mielikuvitus, huoleton ote ja viimeistely. En voi kuin ylistää. Kiinalainen Zhang asuu tätä nykyä Berliinissä ja on tehnyt tilaustöitä muun muassa Ellen ja lasten kirjojen kuvittajana. Äitinsä tyylistä vaikutteitaan saanut Zhang rakastaa värejä, printtejä ja kuitenkin samalla yksinkertaisuutta.

Semmoinen keskinkertainen lahjakkuus aina innostaa, mutta nyt täytyy olla rehellinen ja kertoa, että tällainen miltei lannistaa. Mitäs kummaa mä oikein piirtelen vihkojen reunaan koulutunneilla tai pitkien puheluiden aikana? Tai mitäs minä ylipäänsä teen elämässäni yhtään mitään? Onneksi siinä missä lamauttaa, niin myös inspiroi. Ja ehkä se inspiraatio kuitenkin jää aina loppujen lopulta päällimmäiseksi. Onneksi.
– Henriikka

Kategoriat: blogit, muoti, taide 29 kommenttia

”I stood there with my mouth open like an ape”

29 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.