Universumin yksinkertaisin herkku.

On joitain niin yksinkertaisia asioita, että kun ne itse hoksaa, tuntuu tyhmältä alkaa kirjoittaa niistä. Ehkä tämäkin vinkki menee siihen kategoriaan, mutta jaan sen kuitenkin siltä varalta, että jollain aivot ovat raksuttaneet yhtä hitaasti kuin minulla.

Olen löytänyt maailman parhaan aamu-, ilta- tai välipalan yhdistämällä kaksi rakasta raaka-ainetta, granaattiomenan ja raejuuston. Siinä oli päivän sanomani. Lyhyesti ja ytimekkäästi.

IMG_4537 (kopio)IMG_4545 (kopio)

Mutta yhtä asiaa en ymmärrä. Kuinka granaattiomenan voi kuoria, ilman että se mehu sotkee vaatteita ja keittiötä? Kerran jo näin unen, jossa juttelimme Idan kanssa asiasta ja ratkaisimme ongelman, mutta valitettavasti uni loppui ennen kuin ehdimme kertoa kuningaskeksinnöstämme mitään ääneen.

Voin kertoa, että tämä simppeli snäkki tuo arkeeni sellaista juhlaa että huh huh. Joka kerta kun granaattiomenan siemenet poksuvat suussa, olen hurmiossa.

– Henriikka

Kategoriat: random, ruoka ja juoma 30 kommenttia

Universumin yksinkertaisin herkku.

30 kommenttia

 • nipsu sanoo:

  Granaattiomenan ihanuuden vasta vuosi sitten löytäneenä (ja siltikin vain muutamia kertoja sitä ostaneena) olen kummastellut tosi kovasti tätä sotkemisasiaa! Sotkin ensimmäisellä kerralla kun itse pääsin veitsen kanssa kohtaamaan granaattiomenan. Sen jälkeen en ole sotkenut ollenkaan! Piti vaan selvittää granaattiompun rakenne, jotta sen voi avata helposti + netissä on kaikenmoisia vinkkejä siitä kuinka sitä tulisi pyöritellä tai koputella, jotta siemenet irtoaisivat yhteistyökykyisesti pois kuorestaan! Mut on se vaa hyvvää!

 • Pieni lintu sanoo:

  Olen vain halkaissut ja tonkinut lusikalla! :)

 • Nimetön sanoo:

  Youtubesta taisin itte kattoo videon miten se omenainen oikeaoppisesti kuoritaan. :)

 • astral sanoo:

  siemenet saa ainakin kätevimmin irti veden alla.
  siis otetaan kulhoon vettä, hedelmä sinne ja irrotellaan sisältö. siemenet uppoavat kulhon pohjalle ja roskat jäävät pintaa. lopuksi vain roskat pois ja vesi siivilän läpi. ja ei pitäisi tulla sotkua.
  (näin jonkin videon aiheesta)

 • Kauniista väristä huolimatta en itsekään kaipaa roiskeita, joten olen laittanut granaattiomenan puolikkaan pakastepussiin ja kevyesti paukutellut puulastalla siemenet irti. Näin talteen jäävät sekä mehu että siemenet. Herkullisia hetkiä!

 • Kaisaleena sanoo:

  Mää katoin youtubesta opetusvideon! Ekana leikataan ylhäältä ja alhaalta siivut pois. Sitten tehdään viillot niistä ”kohoumakohdista” eli samalla tavalla kuin jos kuorisi appelsiinia. Sit käsillä irrotetaan ne toisistaan lohkoiksi ja naputellaan ja pudotellaan vaan kädellä ne siemenet kulhoon. EI SOTKE! <3

  • Hosuli sanoo:

   Juuuuust näin! Ei tarvi ollenkaan koputella puukauhalla/kaivella lusikalla/saada mehuroiskeita naamalle. Paras tekniikka, voittaa vesiliotukset yms. sata-nolla. Kantsii tsekata joku video aiheesta.

   Granaattiomenat rules, mutta RAEJUUSTON kanssa? Hyvin jännä tämä.

  • Henriikka sanoo:

   MITAAA. En tiennyt, että sen voisi kuoria niin kuin appelsiinin. Ihanaa! Maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan.

 • Kaisaleena sanoo:

  Tärkeintä on se, ettei vaan missän tapauksessa halkase sitä koska sillon ne siemenet just halkee ja sotkee ihan hulluna:)

 • Anni sanoo:

  Joku tuolla jo kommentoikin, että veden alla siementen irrottaminen käy super helposti ja siististi. Siemenet uppoo pohjalle ja ne valkoset välijutut jää kellumaan. Toimii! :))

 • Salli sanoo:

  Kannattaa kokeilla granaattiomenaa myös turkkilaisen jugurtin kanssa! Se on HYVÄÄ. :)

 • Maria sanoo:

  Ainakin täältä löytyy video tuohon siemenien veden alla irrottamiseen: http://www.herkkusuu.fi/granaattiomenan-hedelmalihan-erottelu/
  Granaattiomena on kiva lisä salaateissa.

 • elina sanoo:

  HA HENSKA IHANA toi eka kuva….. <3

 • Anniina sanoo:

  Granaattiomena on niin hyvää! Pakko kattoa joku opetusvideo, että viitsii ostaa niitä sitten. :D

  • Henriikka sanoo:

   Jep, mäkin aion nyt perehtyä ja katsoa videoita, että seuraavalla kerralla osaisin olla sotkematta. Granaattiomena<3

 • Camilla sanoo:

  Taisin tässä muutama pvä sitten jossain nähdä vilahduksen videosta, jossa se halkaistiin ja käännettiin ylösalaisin ja koputeltiin lusikalla päältä, jolloin siemenet tipahtelivat kulhoon. En tosin ole tainnut koskaan granaattiomenaa syödä, joten pitääpä korjata tilanne. ;) Raejuustoa tungen kaikkialle, joten eiköhän tuokin maistu!

 • Jenni sanoo:

  Granaattiomena taitaa kuulua niihin harvoihin hedelmiin, joille en ole allerginen, joten tätä on ehkä pakko kokeilla. Ja raejuuston tilalle tai ehkä jopa lisäksi voi varmaan kokeilla maustamatonta jugurttia tai rahkaa, niin on helpompi lusikoida esim. tietokoneen äärellä sotkematta joka paikkaa… :) Siis ei sillä, että epäilisin muiden syövän tietokoneella ja/tai sotkevan, mutta omaan arkeen nuo molemmat kyllä kuuluvat suht säännöllisesti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.