Universumin yksinkertaisin herkku.

On joitain niin yksinkertaisia asioita, että kun ne itse hoksaa, tuntuu tyhmältä alkaa kirjoittaa niistä. Ehkä tämäkin vinkki menee siihen kategoriaan, mutta jaan sen kuitenkin siltä varalta, että jollain aivot ovat raksuttaneet yhtä hitaasti kuin minulla.

Olen löytänyt maailman parhaan aamu-, ilta- tai välipalan yhdistämällä kaksi rakasta raaka-ainetta, granaattiomenan ja raejuuston. Siinä oli päivän sanomani. Lyhyesti ja ytimekkäästi.

IMG_4537 (kopio)IMG_4545 (kopio)

Mutta yhtä asiaa en ymmärrä. Kuinka granaattiomenan voi kuoria, ilman että se mehu sotkee vaatteita ja keittiötä? Kerran jo näin unen, jossa juttelimme Idan kanssa asiasta ja ratkaisimme ongelman, mutta valitettavasti uni loppui ennen kuin ehdimme kertoa kuningaskeksinnöstämme mitään ääneen.

Voin kertoa, että tämä simppeli snäkki tuo arkeeni sellaista juhlaa että huh huh. Joka kerta kun granaattiomenan siemenet poksuvat suussa, olen hurmiossa.

– Henriikka

30 kommenttia

  1. nipsu 5.3.2014

    Granaattiomenan ihanuuden vasta vuosi sitten löytäneenä (ja siltikin vain muutamia kertoja sitä ostaneena) olen kummastellut tosi kovasti tätä sotkemisasiaa! Sotkin ensimmäisellä kerralla kun itse pääsin veitsen kanssa kohtaamaan granaattiomenan. Sen jälkeen en ole sotkenut ollenkaan! Piti vaan selvittää granaattiompun rakenne, jotta sen voi avata helposti + netissä on kaikenmoisia vinkkejä siitä kuinka sitä tulisi pyöritellä tai koputella, jotta siemenet irtoaisivat yhteistyökykyisesti pois kuorestaan! Mut on se vaa hyvvää!

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      NIIMPÄ. se on herkkua. Pitääkin kokeilla nyt näitä kaikkia vinkkejä!

      Vastaa
  2. Pieni lintu 5.3.2014

    Olen vain halkaissut ja tonkinut lusikalla! :)

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Niin myös minä! Mutta se sotkee niin kovasti. Mulla ei oo taito oikein hyppysissä.

      Vastaa
  3. Nimetön 5.3.2014

    Youtubesta taisin itte kattoo videon miten se omenainen oikeaoppisesti kuoritaan. :)

    Vastaa
  4. astral 5.3.2014

    siemenet saa ainakin kätevimmin irti veden alla.
    siis otetaan kulhoon vettä, hedelmä sinne ja irrotellaan sisältö. siemenet uppoavat kulhon pohjalle ja roskat jäävät pintaa. lopuksi vain roskat pois ja vesi siivilän läpi. ja ei pitäisi tulla sotkua.
    (näin jonkin videon aiheesta)

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Hei kuulostaa hyvältä! Pitääkin kokeilla seuraavalla kerralla. Mutta eikö ne mene sitten ihan vetisiksi?

      Vastaa
  5. Kipparin morsian 6.3.2014

    Kauniista väristä huolimatta en itsekään kaipaa roiskeita, joten olen laittanut granaattiomenan puolikkaan pakastepussiin ja kevyesti paukutellut puulastalla siemenet irti. Näin talteen jäävät sekä mehu että siemenet. Herkullisia hetkiä!

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Kuin myös sinulle herkullisia hetkiä. Ja kiitos vinkistä!

      Vastaa
  6. Kaisaleena 6.3.2014

    Mää katoin youtubesta opetusvideon! Ekana leikataan ylhäältä ja alhaalta siivut pois. Sitten tehdään viillot niistä ”kohoumakohdista” eli samalla tavalla kuin jos kuorisi appelsiinia. Sit käsillä irrotetaan ne toisistaan lohkoiksi ja naputellaan ja pudotellaan vaan kädellä ne siemenet kulhoon. EI SOTKE! <3

    Vastaa
    • Hosuli 10.3.2014

      Juuuuust näin! Ei tarvi ollenkaan koputella puukauhalla/kaivella lusikalla/saada mehuroiskeita naamalle. Paras tekniikka, voittaa vesiliotukset yms. sata-nolla. Kantsii tsekata joku video aiheesta.

      Granaattiomenat rules, mutta RAEJUUSTON kanssa? Hyvin jännä tämä.

      Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      MITAAA. En tiennyt, että sen voisi kuoria niin kuin appelsiinin. Ihanaa! Maltan tuskin odottaa, että pääsen kokeilemaan.

      Vastaa
  7. Kaisaleena 6.3.2014

    Tärkeintä on se, ettei vaan missän tapauksessa halkase sitä koska sillon ne siemenet just halkee ja sotkee ihan hulluna:)

    Vastaa
  8. Anni 6.3.2014

    Joku tuolla jo kommentoikin, että veden alla siementen irrottaminen käy super helposti ja siististi. Siemenet uppoo pohjalle ja ne valkoset välijutut jää kellumaan. Toimii! :))

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Uijui, mitä hyviä ohjeita täältä tuleekaan!

      Vastaa
  9. Salli 7.3.2014

    Kannattaa kokeilla granaattiomenaa myös turkkilaisen jugurtin kanssa! Se on HYVÄÄ. :)

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      NAM. Kuulostaa niin hyvältä! Kiitos vinkistä :-)

      Vastaa
  10. Maria 7.3.2014

    Ainakin täältä löytyy video tuohon siemenien veden alla irrottamiseen: http://www.herkkusuu.fi/granaattiomenan-hedelmalihan-erottelu/
    Granaattiomena on kiva lisä salaateissa.

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Näin on. Mekin ollaan käytetty erilaisissa salaateissa. Se tuo sellaista ihanaa raikkautta!

      Vastaa
  11. elina 8.3.2014

    HA HENSKA IHANA toi eka kuva….. <3

    Vastaa
  12. Anniina 8.3.2014

    Granaattiomena on niin hyvää! Pakko kattoa joku opetusvideo, että viitsii ostaa niitä sitten. :D

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Jep, mäkin aion nyt perehtyä ja katsoa videoita, että seuraavalla kerralla osaisin olla sotkematta. Granaattiomena<3

      Vastaa
  13. Camilla 8.3.2014

    Taisin tässä muutama pvä sitten jossain nähdä vilahduksen videosta, jossa se halkaistiin ja käännettiin ylösalaisin ja koputeltiin lusikalla päältä, jolloin siemenet tipahtelivat kulhoon. En tosin ole tainnut koskaan granaattiomenaa syödä, joten pitääpä korjata tilanne. ;) Raejuustoa tungen kaikkialle, joten eiköhän tuokin maistu!

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Mitä taikoja! Toivottavasti ne toimii. Granaattiomenaa suosittelen 100%. Ja raejuuston kanssa myös.

      Vastaa
  14. Jenni 10.3.2014

    Granaattiomena taitaa kuulua niihin harvoihin hedelmiin, joille en ole allerginen, joten tätä on ehkä pakko kokeilla. Ja raejuuston tilalle tai ehkä jopa lisäksi voi varmaan kokeilla maustamatonta jugurttia tai rahkaa, niin on helpompi lusikoida esim. tietokoneen äärellä sotkematta joka paikkaa… :) Siis ei sillä, että epäilisin muiden syövän tietokoneella ja/tai sotkevan, mutta omaan arkeen nuo molemmat kyllä kuuluvat suht säännöllisesti!

    Vastaa
    • Henriikka 15.3.2014

      Tuo on aivan totta. Onneksi et ole allerginen granaattiomenalle, jäisit nimittäin paljosta paitsi!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.