Kodin kauniit ja käytännölliset

_MG_0084 kopio

Alkuvuoden olen keskittynyt kaikkeen turhaan (hassua, että edelleen ajattelee juuri aloittaneensa tämän vuoden, vaikka mennään jo yli maaliskuun puolivälin). Helmikuussa jaoin kuvia omista turhista, kauniista tavaroistani, maaliskuun puolella laitoin lukijoiden kuvia jakoon. On minulla kuitenkin myös kauniita mutta silti tuikitärkeitä tavaroita. Niissä piileekin arjen eliksiiri: kun korvaat ruman tiskirätin pari pykälää kauniimmalla, saattaa koko elämä keinahtaa paremman puolelle.

Siitäkin huolimatta, että äskeinen lause on juuri sellainen, joka nostetaan sitaattina kuvaamaan naistenlehtien ja blogien kevytkenkäisyyttä, aion ottaa riskin ja pureutua tähän asiaan. Jos olet visuaalinen ihminen, sillä on väliä, millaisella mopilla lattiasi kuuraat. Tai millaisella pannunalusella tulikuuma kattilasi lepää. Jos et koe asioiden ulkonäköä niin merkitykselliseksi, saatat ehkä etsiä helppoutta ja laatua.

Niin makaat kuin petaat. Jos petaamisesta voi tehdä kauniimpaa, miellyttävämpää, helpompaa, niin tehkäämme!

_MG_0070 kopio

Minikokoinen rikkaharja

Ystävältä muutama vuosi sitten lahjaksi saatu metalliharja on ahkerassa käytössä. Irtoroskat lähtee keittiön pöydiltä somasti harjaten. Harjasettiä on saatavissa vaikka missä väreissä, mutta itse olen mieltynyt juuri tähän valkoiseen.

_MG_0024 kopio

Keep Cup

Keep Cuppeja löytyy minulta vaikka miten monessa värissä (ja lisäksi niitä ihan oikeasti käytänkin), mutta kaunein näistä on korkkirenkaalla varustettu lasinen malli.

_MG_0040 kopio
_MG_0061 kopio

Astetta ilahduttavammat pannunaluset

Mini Empiren puinen kuuskulmio
– Vanha koristeellinen kaakeli kirpputorilta
– Virkattu Lakupekka-alunen

_MG_0050 kopio
_MG_0049 kopio

Tiikerikuvioinen sammutuspeitto

Standardien mukaisen sammutuspeitteen voi säilyttää myös kauniissa pussissa. Ivana Helsingin peitteet ovat suosikkejani. Tällaista pussia pitää mielellään seinällä roikkumassa. Kannatan.

Ostoslistassa on myös Hayn pölyhuiska, sillä entinen pölyrätti vetelee viimeisiään ja on lisäksi niin ruma, että se kelpaa vain vessankaapin perimmäiseen nurkkaan. Mikä on teidän kaunein ja samalla käytännöllisin kodin käyttötavara?

– Henriikka

Kategoriat: sisustus 14 kommenttia

Kodin kauniit ja käytännölliset

14 kommenttia

 • ida365 sanoo:

  Olen niin samoilla linjoilla kanssasi!! Mulle on tärkeää löytää kaunis hammasharja, en halua rumaa jokapäiväiseen käyttöön :–D eli se on ainakin yksi kauniista käyttöesineistä. Tämän vuoksi maksan applen elektroniikastakin; se on kaunista ja toimivaa. Mun moppi on vaaleanpunainen ja niin on myös teevedenkeitin.

  Haaveilen nätimmistä johdoista (semmoiset kangaspäällysteiset tai pastellisävyiset jatkojohdot OH YES) ja siitä, että joku kehittää joskus nätit ovipuhelimet. Tosin mulla ei edes ole sellaista, mutta kummiskin!

  • Henriikka sanoo:

   No sanopas muuta. Sitä paitsi kun arjen käyttöesineet on kauniita, niitä myös käyttää iloisella mielellä.

   Ooo, kauniit johdot on huikea keksintö. Mulla on yksi pinkki, mutta lisää nättejä mahtuisi kokoelmaan.

   <3

 • Jannika sanoo:

  Kiva kirjoitus! Tuli lukiessani mieleen, että mainitsempa mietiskelijöille, joilla rikkalapion hankinta ajankohtaista, että kyseinen rikkalapio eri väreissä esim. verkkokaupassa http://www.kuppikuumaa.fi

  • Henriikka sanoo:

   Haha, aivan huikeita rikkalapioita nuo. Miten hyvä keksintö. Siskollenikin hankin tällaisen keltaisena.

   Kiitos Jannika :-)

 • idieh sanoo:

  Mä päätin koti-kotoota muuttaessa, että mulla tulee olemaan vain kivoja tiskirättejä ja se lupaus on pitänyt jo 7 vuotta. Lähimmät ihmiset on oppineet tämän myös ja saan silloin tällöin yllärilahjoina nättejä tiskirättejä, mikä kuulostaa urpolta mutta oikeasti lämmittää mieltä.
  Ehdoton suosikkini on TOKYOn myyjäisistä ostamani Tuksu-rätti!

  Keep cupit on kyllä parhautta, mutta miksi sulla on niitä useita? :O

  • Henriikka sanoo:

   Kauniit tiskirätit – oijoijoi. Tuo niin paljon iloa elämään.

   Taidan olla jonkinmoinen KeepCup-fani… Kun näen kaupassa tai kahvilassa jonkun kauniin värisen, koen velvollisuudekseni napata (siis ihan rehellisin keinoin!) sen kokoelmani jatkeeksi. Nyt niitä on jo sen verran, että pitää pitää pientä paussia ennen seuraavaa. Hups!

   Kiva, kun kommentoit.

 • Marjaana sanoo:

  Hahah en vois olla yhtään enempää samoilla linjoilla tiskirättien suhteen! Sitä on välillä ollut vaikea selittää tuolle paremmalle puoliskolle että miksi muka ne kirkuvan keltaiset wettexit eivät vaan käy :D

  • Rouselinii sanoo:

   Meillä on käytössä Kiertin ja Susannan työhuoneen kestotiskirättejä. Hamppuisia ja bambuisia. Ne on paitsi ekologisia myös super-söpöjä!

  • Henriikka sanoo:

   Heehehee, jotkut eivät ymmärrä hyvän päälle. Tai sitten haluavat panostaa jossain toisessa kohtaa, mitä me tiskirättivisualistit taas emme ehkä ymmärrä.

 • Murkinamasu sanoo:

  Ihana rikkahrja! Mistä noita voi ostaa? :)

  • Henriikka sanoo:

   Ylempänä eräs kommentoija oli laittanut linkin nettikauppaan. Käy vilkaisemassa ja valitse lempparisi. Ihan mainioita nuo veijarit.

 • Hanna sanoo:

  Just näin! Mä ostin Granitista sellaisen nätin puisen (+musta metalli) rikkaharja-/lattiaharjasetin mikä ikinä sen nimi onkaan. Semmoinen varrellinen seisova jutska. Sellaisen ruman sinisen muovisen tilalle. Jännä kun mies ei aina meinaa ymmärtää miksi se on niin tärkeää… Välillä on vaikeaa tällaisena visuaalisena henkilönä.

  • Henriikka sanoo:

   Haha, niinhän se joskus menee. Mutta kannattaa kyllä panostaa arjen esineisiin. Onhan se niin paljon kivempi siivoilla kotia kauniilla puisella rikkaharjasetillä kuin jollain muovisella.

   Kiitos kommentista, Hanna !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.