Nam nam kanttarellirisotto

_MG_2547 kopio

Mikä ilo, kun aivan yhtäkkiä tutusta ystävästä onkin kuoriutunut huippukokki. Pari vuotta sitten ystäväni Alina oli ihan perusjantteri, mitä ruokaan tulee. Innostus vei ja nykyisin saame nauttia niin hienolla osaamisella ja suurella sydämellä tehtyä ruokaa heidän pöytänsä ääressä. I-ha-naa.

Eilen illallispöydässä oli kantarellirisottoa. Kaikki kunnia kokin lisäksi hänen isälleen, joka oli kiikuttanut sienimetsästä aarteet tyttären pakastimeen eilisen kaltaisia huippuiltoja odottamaan. Näin pääsimme kaikki kanttisten makuun.

Risotto oli ihan mielettömän hyvä, vaikka melko yksinkertainen valmistaa. Alinan keittiössä oli kokeiltu ohjetta jo muutamasti, me pääsimme Jannen kanssa maistamaan ensi kertaa. Aiomme kokeilla risottoa myös itse kotona, kun vain saamme sopivan kunniakkaita vieraita pieneen kotiimme kyläilemään.

_MG_2551 kopio_MG_2549 kopio

Kantarellirisotto

4 annosta

Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.

Ainekset

10 dl kantarelleja
50 g voita
3 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1/2 dl tuoretta timjamia (silputtuna)
7 dl kasvislientä
1/2 tl merisuolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoa
1 kpl kevätsipulia (silputtuna)
1 1/2 dl lehtipersiljaa

Tee näin

Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista sienet.

Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.

Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.

Alkuperäinen resepti: Maku

_MG_2554 kopio_MG_2559 kopio

Nammmmmm ! Ruokasuoritus kokilta 5/5. Jälkiruoaksi oli vielä vanhanajan vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta, turkinpippuria ja vadelmia. Kelpaa kieriä Turusta kotiin vatsaansa onnellisesti pidellen.

Hyvä viikonloppu Turussa takana. Nyt kodin rauhaan keräämään energiaa tulevaan viikkoon. Pus!

-Henriikka

Nam nam kanttarellirisotto

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *