Roots Helsinki – Uusi vegaaninen kahvila Helsingin Kallioon

_MG_1712 kopio

”Tervetuloa juurille!

Tule katsomaan, mitä neljä innokasta yrittäjää saivat aikaan eläväiseen Kallioon – kokonaisvaltaista hyvinvointia saman katon alla. Juuret ovat vahvasti maassa ja niistä versoaa nyt kohti korkeuksia vegaaninen kahvila ja joogastudio sekä muita hyvinvointialan palveluita.”

Helsingissä on tapahtunut tänä vuonna niin paljon. Uusia ravintoloita, tapahtumia ja kulutettavaa kulttuuria on ilmestynyt kaupunkikuvaan koko ajan lisää, eikä loppua näy. Vaikka en koskaan ole pitänyt Helsinkiä ylivertaisena, tällä hetkellä omaa asuinkaupunkia on kovin helppo rakastaa. Tänä kesänä Helsinki on maailman paras paikka – ja kiitos kuuluu meille kaikille. Hmm tai ehkä teille kaikille: olen tehnyt lähiaikoina elinmiljöön eteen hävettävän vähän.

Viime viikolla Vaasankadulle Kallioon avautui uusi, täysin vegaaninen kahvila Roots Helsinki.

_MG_1812 kopio_MG_1773 kopio _MG_1788 kopio_MG_1730 kopio_MG_1756 kopio

Kuvat ovat Rootsin avajaisista, joissa oli iloinen meininki ja kauniita kukkaseppeleitä. Nuori yrittäjäporukka hehkui ylpeyttä, intoa ja hyvää energiaa. Puheet meinasivat vähän takellella, kun sanottavaa oli niin paljon, mutta sanoma oli hyvää: toimitilat vievät vierailijansa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähteelle.

Vegaanisen kahvilan puolella on raffi sisustus ja hyvä palvelu. Viherkasvit ovat yliluonnollisen kuvauksellisia betoniseiniä vasten. Pistorasioita on riittävästi työtätekevälle, vaikka melutaso nousee helposti melko korkeaksi. Valikoima ei ole liian laaja ja ruoka on tosi hyvää: gluteeniton vegaaniburgeri on kuuleman mukaan superhyvä. Täytyy mennä maistamaan.

_MG_1745 kopio _MG_1734 kopio _MG_1724 kopio

Samassa tilassa, kahvilan yhteydessä, toimii joogasali. En usko, että itse lähden Kallioon asti vakituisesti joogailemaan, mutta lähialueen asukit kuulolle! Katsoin varausjärjestelmästä, että lähiaikoina tarjolla olisi ainakin Flow-, Hatha-, Yin-joogaa. Visuaalista salia etsivän kannattaa kurkata Instagramista, miten hienolta seinämaalaukset näyttää.

Ostin Roots Helsinkin mesenaatti-projektin aikana tueksi kaksi kahden hengen aamiaista Rootsiin. Eipä sovi unohtaa, että on sellaiset hankittu takataskuun. Voin ilahduttaa kesän aikana paria ystävää.

_MG_1803 kopio_MG_1804 kopio _MG_1711 kopio

Seuraavaan viikkoon en kuitenkaan Kallioon kerkeä, sillä nyt on auto alla ja keula kohti Vaasaa. Sieltä lähtee lautta kohti Ruotsia, josta matka jatkuu Norjaan. Lonkkarit jäivät kotiin, mutta muistin passin, teltan, puukon ja raakasuklaat.

Iloa viikkoon! Ja hyvää teaser-lomaa minulle. Iik!

-Henriikka

4 kommenttia

  1. Ei voi kuin hattua nostaa aina kun joku uskaltaa yrittää. Suomessa se ei ole todellakaan helppoa. Pitää käydä tsekkaamassa paikka jonakin päivänä :)

    Vastaa
    • Henriikka 19.9.2016

      Toivottavasti oot ehtinyt käydä tsekkaamassa tän huippupaikan.

      Itsekin oon lukuisia kertoja nostanut hattua näille kavereille. Ihan mahtavaa, että toisilla on tällaista uskallusta, intoa ja visiota.

      Vastaa
  2. HANNA 28.6.2016

    Näyttääpä ihanalta!

    Vastaa
    • Henriikka 19.9.2016

      Eikö vaan näytäkin? Ja tunnelma livenä vielä lämpimämpi.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.