Huippuresepti: Valkosipulinen kikherne-lehtikaalisalaatti

_mg_0677-kopio

Miten ilahtunut olenkaan ollut, kun niin moni on kertonut tehneensä 15 minuutin kookos-karri-nuudelikeittoa ja vielä pitäneensäkin siitä. Muistuttelen, että keiton voi hyvin tehdä kanan sijasta vaikka tofulla, jos ei syö lihaa. Toivoisin, että kaikki pääsisivät maistamaan keittoa, sillä painoin silmät nauttien yhteen, kun Alina teki sitä meille kotonaan Turussa.

Toinen marraskuussa tajuntaani iskenyt huippuresepti on kikhernesalaatti, jossa on niin paljon niin hyviä makuja. Nam nam nam. Ajattelin jakaa sen näin viikonlopun kynnyksellä, jos joku on helppoa, nopeaa ja hyväksitodettua ruokaohjetta vailla.

Valkosipulinen kikherne-lehtikaalisalaatti

valmistusaika noin 3o min
gluteeniton, vegaani
2–3 hlölle

Ainekset

Noin 15 dl rennosti hienonnettua tai revittyä lehtikaalia

Kikherneet

Noin 500 g kikherneitä (liotettuja, huuhdeltuja, kuivattuja)
1,5 rkl oliiviöljyä (tai muuta vastaavaa kasviöljyä)
2,5–3 rkl tandoori-masala-mausteseosta*

Kastike

Valkosipuli
Noin 0,5dl tahinia
2 rkl oliiviöjyä (+ lisää valkosipulin päälle pellille)
2 sitruunan mehu (noin 3/4 dl)
1–2 rkl vaahtesiirappia (tai hunajaa, jos ei ole vegaani)
Ripaus suolaa ja pippuria
Kuumaa vettä ohentamiseen

* seosta voi ostaa sellaisenaankin joistain paikoista, mutta sen voi tehdä myös itse: 3 rlk juustokuminaa, 2 rkl valkosipulijauhetta, 2 rkl paprikajauhetta, 3 rkl inkivääriä, 2 rkl korianteria ja 2 rkl kaardemummaa.

Ohjeet

1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta jätä kuoret. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Laita valmistellut kikherneet kulhoon. Sekoita niihin öljy ja mausteet.

3. Laita maustetut kikherneet ja valkosipulinkynnet uunipellille. Pirskottele valkosipulien päälle vähän oliiviöljyä. Paista uunissa 20–23 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat hieman rapeita ja kullanruskeita, ja valkosipuli on tuoksuvaa ja saanut väriä.

4. Purista valkosipulinkynnet pois kuoristaan ja lisää kulhoon. Lisää kaikki loput kastikeainekset ja sekoita hyvin valkosipulia muussaten. Maista ja mausta makusi mukaan; sitruunalla saat raikkautta, vaahterasiirapilla tai hunajalla makeutta.

5. Lisää lehtikaali suureen kulhoon. Ennen kastikkeen lisäämistä lisää joukkoon ruokalusikallinen sitruunanmehua ja ruokalusikallinen oliiviöljyä pehmentämään rakennetta ja hapanta makua. Lisää sitten kastiketta mielesi mukaan ja sekoita lusikalla.

6. Asettele paistetut kikherneet salaatin päälle ja tarjoile. Lautasella voi lisäksi nostaa esim. melonia ja avokadoa. Salaatti on parasta tuoreena, vaikka ylijäänyttä voi hyvin syödä pari päivää.

En kestä miten hyvää tämä salaatti on. Jos en olisi lähdössä ystävän luokse peli-iltaan, alkaisin heti kokata. Hmmm… ehkä skippaankin pelit ja jään kotiin hellan ääreen?

Hurjaa, että viikon päästä on jouluaatto. Täytyy syödä ennakkoon kaikkea tällaista kokeilevaa, jotta jouluruoan ääressä jaksaa sitten helposti kelliä päivän jos toisenkin.

-Henriikka

Alkuperäinen resepti: Minimalist Baker

8 kommenttia

  1. Alma 16.12.2016

    Millä nuudelikeiton kalakastikkeen voisi korvata? Se tuo ruokaan varmasti makua, mutta kalalle allergisena en ole ikinä edes maistanut sitä, joten en tiedä mikä toisi samaa makua.. soijakastike ehkä?

    Tämäkin resepti kuulostaa hyvälle, tulee varmasti testattua!

    Vastaa
    • Henriikka 18.12.2016

      Hello Alma! Kala- ja osterikastikkeet voi aika aika näppärästi usein korvata tällaisissa ruoissa esim. soijakastikkeella tai ihan suolalla. Suosittelen kyllä koklailemaan kumpaistakin.

      Vastaa
  2. Krista 17.12.2016

    Nam, vaikuttaapa herkulta! Täytyy ehdottomasti laittaa kokeiluun. Tahini! Sitruuna!

    ps. Huvitti tuo ”…sillä painoin silmät nauttien yhteen.” Jotenkin mielikuva silmien painamisesta yhteen oli todella koominen! Hassu ilmaisu silmien sulkemiselle. Hih.

    Vastaa
    • Henriikka 18.12.2016

      Hahahaaha. :D Mä en jotenkin kirjoittaesani yhtään ajatellut, että se voisi olla hassu. Mutta sain heti siskoltanikin viestin, että mitä ihmettä se tarkoittaa.

      Tarkoitukseni oli siis kuvata sitä hetkeä, kun joku maistuu niin hyvältä, että silmät painaa sillai nautinnosta yhteen. Tiedäthän?

      Ja voi, kokeile ihmeessä.

      Vastaa
      • Karoliina 19.12.2016

        :D voitko laittaa kuvan miten silmät painetaan nauttien yhteen *hih
        Ei sitä vaan voi sanoa niin :D mutta se sun blogissa just onkin parasta kun kirjotat niin aidosti just mikä tuntuu hyvältä! Tätä on helppo ja mukava lukea! Kiitos Henriikka! Hyvää Joulua! :)

        Vastaa
  3. Hanna 17.12.2016

    Tandoori masalasta puheenollen: siihen käytetään juustokuminaa, ei kuminaa. Kuminalla tulisi aika hurjan makuinen mausteseos. :D

    Vastaa
    • Henriikka 18.12.2016

      Oh no! ERITTÄIN hyvä korjaus. Menee ihan suomet ja englannit sekaisin. Tarkoitushan ei ole mitään joululimppua leipoa.

      Vastaa
  4. […] uudelleen. Muita samanlaisia kiksejä jakamissani resepteissä ovat aiheuttaneet esimerkiksi valkosipulinen kikherne-kaalisalaatti ja 15 minuutin […]

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.